SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatyaspor'a ''Türkiye'' Desteği..

A- A+ PAYLAŞ

Malatyaspor, Finlandiya’da oynadığı son hazırlık maçında yalnız değildi. Fince kısaltılmışı TPS (Turku Futbol Kulübü) olarak bilinen Turku’nun Veritas Stadı’nı dolduran bir avuç taraftar, Türk bayraklarıyla Malatyaspor’u yalnız bırakmadılar. Karşılaşmayı sadece Malatyalılar izlemedi. Turku’da yaşayan veya civardan gelen Fenerbahçe, Galatasaray taraftarlarının yanı sıra Elazığ, Konya, Diyarbakır illerinden gurbetçi yurttaşlarımız da Malatyaspor’a destek verdi.

Karşılaşmada taraftarlar arasında ilginç anlar yaşandı. “Malatya, Malatya” tezahüratından çok “Türkiye, Türkiye” sesleri duyuldu. İlk yarıda bir pozisyonda yan hakem Niko Aalto gole giden Taner’in pozisyonunu ofsaytla geçince, bir Türk taraftar yerinden fırlayıp, Fince itirazlarda bulundu. Bu taraftara dönen yan hakem gülümseyerek karşılık verdi ve ortalık yatıştı.

Maç bitiminde taraftarlar Brezilyalı Katatau’yu yanlarına çağırmak istediler. Ancak ismini telaffuz etmekte güçlük çekince, “Bunun kısa ismi yok mu?” diye sorup kenardan destek istediler. Genç oyuncunun bu isimle çağrıldığını, gerçek isminin Eberti Marques De Toledo olduğunun iletilmesi üzerine, tribünden bir taraftar “Bu ne kadar uzun bir isim? Arap şeyhi mi futbolcu mu?” diye sordu. Bu espri tüm Türkleri kahkahaya boğdu.

Turku taraftarları karşılaşmayı sakin biçimde izlediler. 2-0’dan sonra bir ara takımları baskılı oynayınca destek verdiler.

Bu arada Finlandiya’da oynanan maçlarda Türkiye’de rastlanmayan bir anons sistemi dikkat çekti. Hoparlörden sadece goller ve kartlar değil, takımların yakaladığı önemli pozisyonlar, futbolcuların ismi belirtilerek tribünlere aktarılıyor.

Öte yandan, karşılaşmaya Turku takımının bayan taraftarlarının ilgisi de dikkat çekti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız