SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatyaspor'da Bir Devir Kapandı (3)

A- A+ PAYLAŞ

İsmet YALVAÇ Yazdı

(2'DEN DEVAM)
Tanrıverdi, görevi bırakma kararını Malatya’daki yönetim kurulu üyeleriyle de paylaştıktan sonra, düzenlediği basın toplantısında, detaylı açıklamalarla bu kararını kamuoyuna duyuruyor.

Tanrıverdi, bu kararını açıklayıp “rahatladıktan” sonra, gerçekte bu durumu beklemeyen bazı çevreleri telaş alıyor. Tanrıverdi’ye karşı faaliyetlerin perde arkasındakilerin huzuru kaçıyor. Kongre arifesinde beklemedikleri bir durumla karşı karşıya kalıyorlar. İki aday etrafında yaptıkları kulis çalışmalarıyla, Tanrıverdi muhalifliklerini net olarak ortaya koyanlar, aslında Tanrıverdi’nin “eli kolu bağlanmış olarak göreve devam etmesi..” yönündeki, kendileri için çok daha uygun gördükleri hedeflerine ulaşamamanın sıkıntısını yaşamaya başlıyorlar. Tanrıverdi, “aday olmama” kararıyla, bir yerde “bombayı”, kendisinin bu kararı almasına neden olanların kucağına bırakıyor, hesaplarını bozuyor..

İki aday, bir taraftan Tanrıverdi’nin, diğer taraftan belediyenin desteğini almak için çalışmalarını yoğunlaştırıyor. MİAD Başkanı Yunus Akdaş’ın yakınında durduğu Karadağ ekibi biraz daha şanslı görülüyor.

...

Tanrıverdi’nin, görevi bıraktığını açıkladığı basın toplantısındaki, “Daha 3 gün var.. Başka adaylar da çıkabilir..” sözü, hem kamuoyunda, hem de kongre kulislerinin içinde olanlar tarafından, kendisi aday olmayan Tanrıverdi’nin, bir aday çıkaracağı şeklinde de yorumlanıyor. Bunu, Tanrıverdi’ye yakın bazı çevreler de aslında arzuluyor ve İlhan Kavuk’a aday olması için baskı yapıyor. Ancak, Kavuk’un adaylığına babası Mehmet Kavuk’tan izin çıkmıyor. Tanrıverdi’nin yanında “son 1 aydaki sağlam duruşunu” daha önce göstermesi halinde, Malatyaspor’da bazı sorunların yaşanmayacağı yorumları da yapılan İlhan Kavuk’un da, kongre gününe kadar, aday olabilme ihtimalini kafasından çıkarmadığı biliniyor.. Özellikle de, kongrede, kendisinin de yeraldığı Tanrıverdi yönetimine karşı “kırıcı” bir davranış içerisine girilmesi halinde, “babasına rağmen” Kavuk’un bir liste çıkarmayı düşündüğü ifade ediliyor. Kongre günü, her iki aday da, Tanrıverdi aleyhine hiçbir tavır sergilemedikleri gibi, Tanrıverdi lehine açıklamaları, aday olması halinde çekileceklerini söylemeleri, Mustafa Başdemir’in yarattığı gerginlik dışında kongrenin sıkıntısız geçmesi Kavuk’u ortaya çıkarmıyor..

...

Kongreye yaklaşılırken çok kısa bir zaman kala, belediye, Tanrıverdi’nin çekilmesiyle birlikte her iki adaya da aynı mesafede bir görüntü vermeye çalışırken, MİAD başkanının kulis çabaları, Karadağ’a daha yakın olduklarını ortaya koyuyor. Necip Olgun’un listesine 1’i belediye şirketinde görevli üst düzey yetkili olmak üzere 4 belediye meclis üyesini isim olarak veren belediye, Karadağ listesine bir fazla olarak 5 meclis üyesi ve Esenlik Genel Müdür yardımcısını öneriyor.

...

Burada, kongre havasıyla dikkatlerden kaçan bir durumu hatırlatmakta yarar var.

AKP’nin Mart ayında yapılan ve merkez ilçe yönetiminin yanı sıra, Temmuz ayındaki il kongresinde oy kullanacak delegelerinin de belirlendiği merkez ilçe kongresinden bir süre sonra, 11 belediye meclis üyesinin imzasıyla, partinin genel merkezine gönderilen, il ve merkez ilçe yönetimini şikayet eden bir mektup vardı. Merkez ilçe kongresinden sonra, AKP Genel Başkan Yardımcısına gönderilen bu mektubun altına imza atan 11 meclis üyesi, kendilerine il kongresi delege listesinde yer verilmemesine ve ayrı tutulmalarına tepki gösteriyorlardı. Mektupta, AKP’nin il ve ilçe yönetimine ciddi eleştiriler yapılıyor, kendilerinin ise partiden adeta izole edildiği, “..İl ve merkez ilçe yönetimimizin bizlere karşı yürüttüğü bu izolasyon politikası hemen her konuda kendisini göstermektedir..” ifadesiyle dile getiriliyor, detaylandırılıyordu.

Biz, bu mektubun ortaya çıkmasıyla ilgili olarak malatyahaber.com’da o dönemde yayınladığımız haberin girişinde, “..Mektupta imzası olan belediye meclis üyelerinin Süleyman Erkuş, Alaattin Acun, Muharrem Çamurlu, Atilla Kantarcı, Osman Bayram, Fahrettin Eserdi, Enes Yarloğlueş, Mehin Aydın, Niyazi Artan, Basri Akatay ve Sedat Alpkıray olduğu öğrenildi. Bu isimlerden Alaattin Acun, Muharrem Çamurlu ve Atilla Kantarcı, Belediye Başkanı Cemal Akın'ın zaman zaman başkanlık vekaletini bıraktığı isimler...” demişiz. Ve bu haber ile bu imzalar, yalanlanmamış..

Malatyaspor’un 24 Haziran’daki kongresi sırasında iki adayın listesindeki “belediye kontenjanı” meclis üyelerinin tamamı, belediye başkanının çok yakın arkadaşlarının bulunduğu, dolayısıyla belediye başkanının da bilgisi dahilinde olduğu değerlendirmeleri yapılan söz mektubun altına imza atan isimler arasından çıkmış.. Haşim Karadağ başkanlığındaki yönetim kurulunda yeralan Atilla Kantarcı, Fahrettin Eserdi ve Enes Yarloğlueş; denetim ve disiplin kurullarında da yine 11 isimden Niyazi Artan ve Sedat Alpkıray var.. Malatyaspor yönetimindeki 5 meclis üyesinin tamamı da, partinin il ve ilçe yönetimini genel merkeze şikayet eden, ayrıca da Akın’a yakın olarak değerlendirilen isimler..

Bu durum, zaten, Belediye Başkanı Akın’ın, Malatyaspor’un artık dışarıdan değil, bütünüyle içerisindeki bir isim olduğuna işaret olarak yorumlanıyor. Özellikle Atilla Kantarcı ismini duyan Tanrıverdi’nin, kendi yönetimlerinde çalışmak üzere belediyeden istediği, ancak başkan Akın’ın başka isimleri önerip, belediye kontenjanından listeye girmesini istemediği Kantarcı’yı, yeni oluşumun içerisine yerleştirmesini izlemekle yetiniyor.. Akın’ın daha önceleri Malatyaspor’a bu denli yakın olmak istemezken, Karadağ yönetimine destek vermeye artık “mecbur” olduğu konuşuluyor. Nitekim, görev dağılımında, esasen futbol merkezli olan Malatyaspor kulübünün yönetiminde, futbolun vitrini olan görevlere (Futbol Şube Şube Sorumlusu/ Başkan Yardımcısı Atilla Kantarcı, Basın Sözcüsü Fahrettin Eserdi) belediyecilerin getirilmesi de bunu güçlendiriyor.

Bu arada, Karadağ- Akın görüşmeleri de, MİAD Başkanının tüm çabalarına rağmen zaman zaman sıkışıyor. Kongreden önceki gece de, kongreden hemen önceki saatlerde de “sıkışmalar” yaşanıyor.. Hatta, kongreden neredeyse dakikalar önce, Karadağ’ın, Tanrıverdi’yi arayıp, “kongrede çoğunluk sağlanamayıp, ertelenmesi ricasında bulunduğu” da biliniyor. Ancak, özellikle Karadağ’ın bu son dakika çıkışları, MİAD Başkanının girişimleriyle ve uzlaştırma çabalarıyla krize dönüşmekten kurtarılıyor, taraflar görüşmeden çıkıp kongre salonuna geliyorlar..

....

Kongrede, özellikle 2 adayın, Tanrıverdi’ye yönelik sıcak mesajları oluyor.. Bunlardan Necip Olgun, listesine Tanrıverdi’nin tepki koyduğu Selahattin Karagözlü’yü almakla “taktik hata” yaparken, Haşim Karadağ Tanrıverdi’nin tepkili olduğu Özcan Kayhan’ı “asıl” yönetim kurulu listesine koymamakla, kongre salonunda ortaya çıkabilecek aleyhte bir durumun önüne geçiyor. Eski yönetimlerin Malatya kanadında yeralan, yönetimden ayrıldıktan sonra Tanrıverdi aleyhindeki çabaları ile bilinen bir başka ismin, yakın durduğu Karadağ’ın listesinde yeralmamasının ise, tamamen Malatyaspor’un dışında olan, ancak Belediye Başkanına yakın olan bir ismin tepkisinden kaynaklandığı ifade ediliyor.

Kongreyi, Karadağ kazanıyor.. 233 delegeden 130’u oy kullanıyor.. Karadağ 80, Olgun 44.. 6 oy ise geçersiz..

....

Ayrıca, kongredeki bazı "mimarlar" rahat değil.. Çünkü, Tanrıverdi’nin bir hareketiyle, kongredeki tüm hesaplar değişebilir.. Ama Tanrıverdi, o hareketi de yapmıyor.. İlhan Kavuk liste çıkarmıyor.. O arada, MİAD Başkanına, Malatyaspor’da Tanrıverdi’nin görev almamasıyla sonuçlanan noktaya gelişinde katkısı olduğu görüşümüzü belirtiyoruz. Hiç üstüne almıyor, kabul etmiyor bunu.. Ama biz, gelinen noktada en önemli rollerden birinin, en azından yakınındaki bazı isimlerin özel çabaları nedeniyle, MİAD başkanında olduğu düşüncemizi tekrarlıyoruz.. Sorumluluğun da bu ölçüde artık onda olduğunu düşünüyoruz.

Tanrıverdi’nin kongredeki konuşmasında, belediye başkanına teşekkür etmediği gözümüzden kaçmıyor. Tanrıverdi, üstü kapalı olarak belediye başkanına tepkisini, “teşekkür etmemek”le gösteriyor. Zaten orada, bir rakam söylüyor, 16 trilyonluk bütçenin 1.5 trilyonunun belediye katkısı olduğunu belirtiyor.. Yine kendisinin kurduğu Malatyaspor Sportif A.Ş.’nin, Akın döneminde “elinin kolunun budanmasına” karşın, belediyenin sağladığı destek kadar kulübe maddi katkı sağladığı sözleriyle bir mesaj veriyor.

MİAD Başkanı Yunus Akdaş hiç de rahat değil.. Bize göre de, sıkıntısında haklı.. Çünkü, çok önemli bir sorumluluğu da o üstlendi..

Kongreyi zaman zaman endişeli gözlerle izlediğini farkettiğimiz Prof.Dr. Mesut Parlak’ın sıkıntısını, kongre salonunda yaşananların orada kalmayacağı, İstanbul’a sirayet edeceği ve “Malatyalı birlik ve bütünlüğünü de etkileyeceği endişesini taşımak..” olarak biz yorumluyoruz.. Eğer böyleyse, hiç de haksız değil.. Son andaki “gidin yarım saat bir olun, birliği sağlayın, seçimi öyle yapın..”, veya Tanrıverdi’den Başdemir’e gelen sert yanıtı engelleme çabasını, hep gelecekte büyüyeceğini düşündüğü gerginliklerin önüne geçme çabası olarak görüyoruz.. Ama olmadı.. Çünkü, Malatyaspor’da bu saatten sonra birşeylerin ters gitmesi, direkt olarak öncelikle İstanbul’a yansıyacak..

Kendi deyimiyle, bir kayısı festivali için geldiği Malatya’da, kendini Malatyaspor yönetiminde bulan, sonra 4.5 yıl başkanlık yapan, bu dönemde Malatya ve Malatyaspor adını “çok iyi taşıyan” Hikmet Tanrıverdi’yi yakın çevresini oluşturan bir grubu kendileri için “sorun” olarak görenler, ne kadar başarılı olmuşlar, ne kadar başarılı olacaklar, hep birlikte göreceğiz.. (BİTTİ)

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız