SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatyaspor'da 'BİTİŞ'in İlanı!

A- A+ PAYLAŞ

Spor Toto 3.Lig 1.Grupta 8 puanla son sırada bulunan ve son haftalarda aldığı farklı mağlubiyetlerle "averaj takımı" olan Malatyaspor’da sıkıntılar had safhaya çıkarken, Kulüp Başkanı Mustafa Korkmaz, “Ligden düştük bunu herkes biliyor artık farklı mağlubiyetlerle rezil olmaya gerek yok. Yönetim Kurulu olarak takımı ligden çekmeye karar verdik. İlerleyen günlerde bu noktada bazı ciddi adımlar atarak takımın kapısına kilidi vuracağız “ dedi.

Malatyaspor’un şerefi ve onuruyla ligden çekilmesinin en doğru adım olduğunu belirten Mustafa Korkmaz, "Son haftalarda alınan farklı mağlubiyetler bu memlekete yakışmıyor. Daha dün lige katılmış ve geçmişleri bizim kadar olmayan takımlar bizi sahada rezil ediyorlar. Bu tablo Malatyaspor’a yakışmıyor. Yolun sonuna geldik. Türk siyasetine damga vurmuş Cumhurbaşkanları, Başbakanları ve bürokratlar çıkartmış. Malatya’nın 44 yıllık tarihi kulübü Malatyaspor’un durumu içler acısı. İşadamları ve şehrin ileri gelenleri şapkasını önüne koyup değerlendirsinler, bu takım neden bu hale geldi diye. Yönetim Kurulu olarak takımı ligden çekmeye karar verdik. Federasyonda bulunan yetkililerle bir görüşme yaptım. Takımın ligden çekilmesi ya kongre kararıyla ya da takımın 2 maç üst üste çıkmamasıyla olabilir dediler. Eğer bir dilekçe ile olabilseydi, yazımız hazırdı hemen Federasyona gönderip takımı ligden çekecektik, ancak kabul etmediler. Farklı mağlubiyetlerle Malatya’nın adını yerle bir etmenin anlamı yok, Malatyaspor ile sahada dalga geçiliyor, buna son verme zamanı geldi. Bu takımın düştüğünü herkes biliyor şansımız kalmadı. Tek çare kulübü ligden çekmektir.“ diye konuştu.

“Erzurumspor gibi onurumuz ve şerefimizle bu mücadeleye son noktayı koymak istiyoruz” diyen Korkmaz, "Tarihi başarılarla dolu olan Malatyaspor ile rakipleri dalga geçmeye başladı. Buna müsaade etmemek gerekiyor. Erzurumspor gibi ligden çekilmek en mantıklı yol. Biz elimizden geleni yaptık ancak destek alamadık. Gelecek yıllar içinde bazı planlamalarımız var, takım Bölgesel Amatör Lige düştü oradan yeniden çıkartabiliriz. Ama bu sezon için yolun sonuna geldik”dedi.

"GİTMEYECEKTİK AMA.."
Perşembe günü deplasmanda Hatayspor ile oynanacak maç öncesinde yaşanan tartışmalara değinen Korkmaz, "Yönetim Kurulu olarak yarınki maça çıkmama kararı almıştık. Ancak takım içinde Mustafa Aslan önderliğindeki bir grup futbolcu babaları ve yakınlarıyla takımın maça çıkması için bir çalışma yapmışlar. Biz gitmeme yönünde karar almamıza rağmen futbolcular gitmek istediler. Onların başına bir hoca verdik. Şampiyonluğa oynayan Hatayspor’a karşı farklı mağlup olma durumu varken yeniden takımı rezil etmenin anlamı olmadığı için onlara gitmeyin dedim ama futbolcular gitmek isteyince zorlamadık. Ancak ilerleyen haftalarda takımın sahaya çıkmaması için gereken çalışmaları yapacağız. Gelecek hafta iç sahada Ankara Demirspor maçı var, sonra deplasmana gitmemiz gerekiyor. Oraya da büyük ihtimalle gitmeyeceğiz ve ligden çekilme süreci hızlanacak” diye konuştu.

FUTBOLCU YARALANMIŞ..
Teknik Direktör Ergun Albayrak’ın dün akşam tesislerde yaşanan olaylardan ötürü görevinden istifa ettiğini sözlerine ekleyen Mustafa Korkmaz sözlerini şöyle tamamladı:

"Dün akşam Yeşiltepe Tesislerinde ne yazıkkı tatsız olaylar yaşanmış. Hocamız Hatay kadrosunu hazırlarken Okan Özdemir’i kadroya almamış, Okan’da kafasını cama vurmuş, tesislere ambulans gelmiş. Hocamızın kararlarına herkes saygı duymalı, demekki o oyuncu yeterli değilmiş. Ayrıca tartışmalarda yaşanmış. Ergun Hocada bana telefon açtı ve ayrılmak istediğini söyledi. Ben izin vermedim ama o görevi bırakmış. Kendisine yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür ediyoruz.“

HABER: Mustafa BULAŞMAZ

FOTOĞRAF: Malatyaspor'un önemli başarılar yaşadığı İnönü Stadı'nın girişindeki "perişan" Malatyaspor amblemi, kulübün ve takımın bulunduğu durumun aynası sanki.. (Mehmet GÖRESİYE)

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız