SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatyaspor'da Geriye Sayım!

A- A+ PAYLAŞ

İsmet YALVAÇ

Malatyaspor, liglerin başlamasına çok kısa bir zaman kala yine önemli sorunlar yaşıyor.

Durum bir farkla geçen yılki gibi.. Bu kez “her hal ve koşulda istenmemesine rağmen görevi bırakmayan” bir başkan değil, umut olarak geldiği günden beri “şimdi bırakacağım” tehditleriyle bıktıran, en son da tatildeyken istifasını bildirip çekilen bir başkanın yol açtığı kaos süreci tekrarlanıyor.

Gerekçe yine belediye olarak gösteriliyor.

Doğrudur da; belediye, bu dönemlerin çok sık yaşanmasına rağmen, bir türlü sıkıntıların odağında olmaktan kurtulamadı. Bu durumu da belediye başkanından çok, etrafına topladığı kimisi meclis üyesi, kimisi üst düzey belediye bürokratı olanlar yaratıyorlar. Destek taleplerine karşı öyle formüller buluyorlar ki, sonunda yaptıkları yardımlar da bir işe yaramıyor, başlangıç noktasına dönülüyor. Parkometre ihalesinde olduğu gibi şimdi de Billboard’lar konusunda, bazı bürokratların “incelikle yaptıkları engellemelerle” Belediye Başkanı Cemal Akın, Malatyaspor’a destek vermeyen, zorluk çıkaran başkan olarak gündeme geliyor.

İhaleyi kazanması halinde Malatyaspor’a nefes aldıracağı düşünülen, ancak yüksek bir ihale bedeliyle verilen parkometrelerin şu ana kadar ciddi bir katkısı olduğu söylenemez. Zaten bu ihaleden önce de, nereden çıktılarsa, kimden haber aldılarsa, dışarıdan gelerek Malatyaspor’un karşısına dikilip “çıkma (!)” isteyenlerden zor kurtulunmuştu! İlginç bir hikayedir!

Şimdi, Billboard meselesi gündemde. İhale rakamı yüksek, ihale edilecek iş karmakarışık. Bir süre önce, her biri 16-17’şer bin Euro olan 15 totemi yaptırıp, yap-işlet-devret formülüyle yıllık 1.000 YTL’ye ihaleyi alan bir firma bu işte taraf ve konuyu adliyeye taşıyor. Bize göre bu işin hesabı görülecekse, son birkaç aylık hadise değil, en başından ele alınmalı. Bu işin bir yanı.

Malatyaspor’un müstafi başkanı İlhan Kavuk, billboard ihalesiyle ilgili zor koşulları gerekçe göstererek, görevi bırakıyor. Basında kaynak gösterilmeden dile getirilen iddialarla bir şey tutturamayacak olan karşı firmaya, biri kendi adına, diğeri de yönetim kurulu adına yapılan açıklamalarla Malatyaspor’a işi kaybettirecek tüm doneleri sunuyor. İhaleden önce “ihale bize verilecekti, bize verilmeli, biz alacağız, biz alacakken sözler tutulmadı vsvs.” gibi açıklamalar yapan, bir ihale tarafı!..

Konuya ilişkin bu açıklamaları kim yapar, kim yaptırır, esas amaç nedir? Anlamak mümkün değil. Sanki, birileri özellikle ihaleden uzak durması için Malatyaspor aleyhine her şeyi yapıyor! İhale yapılsa, Malatyaspor en uygun fiyatı verip kazansa bile bu ihaleyi iptal ettirecek tüm doneler, rakiplerin elinde şu anda mevcut!.. Bu da işin diğer bir tarafı.

***
İlhan Kavuk; Malatyaspor’da kulübü kapanma noktasına getiren, maddi ve manevi anlamda bitirmek üzere olan yönetimden, büyük umutlarla ve desteklerle görevi devralan, işi de başaracağı düşünülen bir isimdi. Ancak, görevi üstlendikten sonra geçen zaman içerisinde, Kavuk’un kendisine bağlanan umutları, güveni süratle tükettiği görüldü. Sık sık istifaya kalkıştı, görevi bıraktı, aday olmayacağını söyledi vsvs.. Ama hedefinde hep belediye oldu. Malatyaspor’un tek finansman kaynağı neredeyse, belediye olarak anlaşılır oldu, bu tür açıklamalar yüzünden.

Malatya’da olağanüstü koşullarda ve “ultra süper ucuza” satılan Sümerbank Fabrikası’nın yerini satın alan grupta yeralan İlhan Kavuk, bize göre belediye desteğinden çok, yeraldığı grubun Malatyaspor’a desteği konusunda sıkıntılıydı, sıkıntılı olmalıydı.

Mesela, şu anda Sümerbank'ın yerinde hazırlanan proje ve verilen ruhsata göre “Dünyanın En Lüks Fabrikasını (!) inşa eden” bu grup, son Hal Binası satışından ortaya çıkan rakama kıyasla, değerinin 20’de 1’ine aldığı kamu malı Sümerbank işinden dolayı ortaya çıkan rahatsızlığı; ilin sosyal, kültürel ve sportif projelerine finans desteği sağlayarak hafifletebilirdi. Ama bu grubun böyle bir kaygısı ve düşüncesi yok, anladığımız kadarıyla. Her türlü “idari ve siyasi” yardımı görerek, hiçbir engele takılmadan işlerini gördürürken, Malatya’nın projelerine, Malatyaspor’una katkı sağlayarak sempatik bir duruma gelmeyi düşünmüyorlar.

Ağzını açtığında “Belediye desteği” diyen İlhan Kavuk, bize göre, belediyeden çok bu gruptan gelmesi, buna zorlanmaları gereken destek konusunda çaresiz ya da etkisiz olduğu için, bir anda “istifa ettim” dedi ve gitti.

İlhan Kavuk’un yeniden dönmesi, ikna edilmesi hiçbir yarar sağlamaz. İnanılırlığını, güvenilirliğini yitirdi çünkü Malatyaspor konusunda.

Bu kentin Valisi ve Belediye Başkanı, bu saatten sonra “para desteği” sağlayabilecek, hatta sağlaması gerekenleri karşılarına alıp, konuşmalı bizce. Bunların kimler olduğunu, eminiz onlar çok iyi biliyorlar..

Bugüne kadar Malatyaspor’la ilgili sorunun çözümü konusunda çok da etkili ve önemli çaba gösterdiklerini söyleyemeyeceğimiz milletvekillerinin de desteğiyle bunlar yapılmalı.

Hatta, milletvekilleri önderlik etmeli, “para desteği” konusunda yapılacak girişimlere. Trilyonlarca liralık ihaleleri alan ve Malatya'da iş yapan firmalar da unutulmamalı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız