SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatyaspor'da Karaman Uyarıları..

A- A+ PAYLAŞ

Malatyaspor Teknik Direktörü Hikmet Karaman, Isparta kampında Perşembe akşamı 2. Lig B grubu ekiplerinden Kırıkkalespor ile oynanan ve 2-2 berabere sonuçlanan maçın ardından, TV Malatya Spor Müdürü Mustafa Bulaşmaz'ın sorularını yanıtladı ve çeşitli açıklamalarda bulundu.

Bulaşmaz'ın soruları ve Karaman'ın yanıtları şöyle:

SORU: Kırıkkale maçı ve son durumu değerlendirir misiniz?

HİKMET KARAMAN:“Takımımın oynadığı futbolu beğenmedim. Bunun sorumlusu benim. Asla iyi futbol oynamadık. Belki takımın tempolu antrenman yapması, sabah idman yapıp, akşam maç oynamamız, yorgunluk olabilir ama, ne olursa olsun. Hem gol yollarında daha etkili vuruşlar yapmamız lazım, hem de bizim takımımızın 90. dakikada gol yememesi lazım. Bugünkü maç olarak oynadığımız oyun beni tatmin etmedi.

Fakat diğer taraftan, üzerine basa basa söylüyorum. Sizden sonra başkanı arayıp onunla da görüşeceğim. Biz bu ayın sonuna kadar kaleciyi, stoperi ve Senkerik de yoksa santrforu bu takıma almaları gerekir. Almadığımız zaman çileli günler yaşarız. Onun için kimse hayal görmesin, havalar da atmasın. Önce bize düşen görevleri yapmak zorundayız. Bunu da bu ay sonuna kadar bitirip, gelen oyuncuları da bir an önce antrenman yapıp takıma intibak etmesi gerekiyor. Yoksa, beğenmiyorum yani, onu söyleyeyim..”

SORU: Nasıl tedbir almayı planlıyorsunuz?

HİKMET KARAMAN: “Tedbir yok. Ne tedbiri. Tedbire gerek yok. 19’una kadar çalışıp belli bir düzeye geleceğiz. Ama eksik mevkilere oyuncu istiyorum. Bu oyuncuların da bir an önce aramıza katılması gerekiyor. Bunu da söyledim. Bir kaleci, bir stoper, Senkerik de yok, bir santrfor.. Bitti.. Bu 3 mevkinin ay sonuna kadar dolması gerekiyor.”

SORU: Yönetimle görüşüyorsunuzdur muhakkak, ne tür bir aşama kaydediliyor?..

HİKMET KARAMAN: “Çalışmalar devam ediyor ama. Biliyorsunuz bu son günlerde gazete çıkan olaylar bizim vereceğimiz, yönetimin vereceği çalışmayı başka yöne kaydırdı. Yani hem takımın iç huzurunu bozdu. Hem de bizi, şimdi Senkerik gitti. Normalde devamlı oynattığımız hazırlık maçlarında yer verdiğimiz oyuncuydu. Diğer Toth da biraz etkilendi. Futbolculardan bazıları da etkilendi. Dolayısıyla yönetim normalde transfer çalışmalarına hız vermesi gerekirken, bu tür olaylarla bir de mücadele ediyor. Bu bizim gerçek gücümüzü, Malatyaspor’un gücünü biraz parçaladı. Ama biz akıllı ve soğukkanlı olacağız. Böyle oyunlara da kapılmayacağız. Çünkü, bizi tekrar 1. lige alırlar veya şu olur bu olur, gibi şeylere dalarsak, normal kendi takımımıza yapmamız gerekenleri de unuturuz. Dolayısıyla bir an önce kendi ekiplerimiz ve gücümüz doğrultusunda hareket etmek zorundayız..”

SORU: Lİgde bizi zorlu rakipler bekliyor.. Rakipler için ne düşünüyorsunuz?

HİKMET KARAMAN: “Valla ben rakipleri düşünmüyorum. Bir tek kendi rakibimiz biz kendimiziz. Çünkü Malatyaspor’un adı büyük. Malatyasporlu futbolcu arkadaşlarım, biz teknik heyet, eğer geçmişe bakıp hareket edersek tokadı yeriz, kafamıza vururlar. Çünkü bugün burada oynadığımız, geçmişteki hazırlık maçlarında da, bütün oyuncular Malatyaspor çok büyük takım, karşılarındaki oyuncuları da ciddiye alıp, 1 adım koşacaklarına 10 adım koşuyorlar.

Dolayısıyla bizim 2. ligde vereceğimiz mücadelede de, rakip oyuncuların, rakip takımın baskısı, sertliği, moral motivasyonu daha farklı olacak. O zaman biz bunlara karşı direnme gücümüzle, normalden 2-3 kat fazla olması gerekiyor. Yoksa takımın ortaya koyduğu oyunla falan fazla birşey söylemem. Bütün bunları bildiğim için ligde rakiplerimizin tekmeye kafa koyacaklarını bildiğim için takımın çok üst düzeye gelmesini istiyorum. Onun için size beğenmedim derken, eksiklerimiz var derken, bu tehlikeyi düşündüğümden dolayı bunları konuşuyorum. Oyuncularımın da bizim de bunu anlayıp, lige başlamamız gerekiyor. Yoksa herkes rakip. Ligin 1. sırasındaki takımla, sonuncu sırasındaki takımıyla, A takımı da, B takımı da bizim için rakiptir. Asla rakibi küçük görme diye bir durum yok.

Biz bu rakiplerimizin bize karşı oynayacakları maçlarda moral, motivasyon ve hırsının daha üst seviyede olacağını düşünüyorum. Nasıl biz Malatyaspor olarak, kendi sahamızda bir Fener, Beşiktaş, Galatasaray’a karşı bakış açımız değişiyorsa.. Ki bu Türkiye’de böyle oluyor. Asla olmamalı.. Orada futbolcu son derece üst düzey motive ile oynuyor. Teknik adamın takımını motive etmesine dahi gerek kalmıyor. Ligde de rakipler Malatyaspor’a karşı bu motive içerisinde oynayacaklar. Onun için bizim en küçük detayı, eksikliğimizi düşünüp, bu şekilde hazırlanmamız ve kadroyu oluşturmamız gerekiyor.”

SORU: Yabancı futbolcularla ilgili düşünceniz.. Katatua, Effa, Toth, Johanson.. Kim gidecek?

HİKMET KARAMAN: “Valla Katatua müthiş oynuyor. Son yarım saat oyuna sokuyorum. Katatua biliyorsunuz 2. ligde oynayamıyor. Oynayabilse Katatua şu anda bizim için müthiş bir silah olacak. Ama her ne hikmetse bu arkadaşımızın bonservisi nasıl olmuşsa, o 2. ligdeki statüden Katatua faydalanamıyor.Burada göstermiş olduğu performans üst düzeyde. İçimden diyorum ki, keşke şu Katatua şu anda bizde olsaydı da, takımın gücü bi o kadar daha fazlalaşırdı diye düşünüyorum.

Onun dışında Johanson’un hem performansı, hem de oyun disiplininden memnunum. Toth, henüz istediğim düzeyde değil. Belki bu son olaylar onu kafa olarak yıpratmış olabilir. Onun dışında Effa, bildiğimiz Effa. Şu andaki görüntüsü, ne köy olur, ne kasaba? Dolayısıyla Senkerik’in durumu da soru işareti. Sadece elimizde şu anda bir Johanson, bir Toth var. Dolayısıyla bundan sonraki gelişmelere bakacağız.”

SORU: Son olarak Malatyaspor taraftarına bir mesajınız var?

HİKMET KARAMAN: “Biz açık ve şeffaf, hiçbir şekilde bir takım şeylere sığınmak yok. Şu anda çalışıyoruz. İstediğimiz düzeyde değiliz. Burada yaptığımız yoğun antrenmanlar var. Eksik olan mevkilerde oyuncular var. 1- 3- 5’indeki (Ağustos) turnuvada da son durumu görme açısından bizim için son derece faydalı olacak maçlar oynayacağız. Ondan sonra da biraz daha net konuşabilir. Ama taraftarlarımız bizi desteklesinler, bize inansınlar. Biz buraya geldiysek, mutlaka bu işin üstesinden gelecek güce, beyine, zekaya sahibiz. Bu da ekip anlayışıyla, hep beraber olur. İnşallah lige de böyle başlar, devam ederiz.”

BANT ÇÖZÜMÜ: Selahattin GÖKATALAY (GÖRÜŞ Gazetesi)

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız