SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatyaspor'da Transfer...

A- A+ PAYLAŞ

Ara transferde kadrosunu güçlendirmek isteyen Malatyaspor'un, İstanbul B.Belediye'nin orta saha oyuncularından Tayfun Seven (sağdaki) ile prensipte anlaştığı belirtilirken, sarı-kırmızılı takımın eski futbolcularından olan ve halen Karşıyaka'da top koşturan Şehmus Özer (soldaki)'le de ilgilendiği belirtildi.

TAYFUN'LA ANLAŞMA..
İstanbul'da bazı görüşmeler yapan kulüp başkanı İlhan Kavuk'un İstanbul kanadıntaki yöneticilerle sürdürdüğü görüşmeler sonunda İstanbul B.Belediyespor'un 27 yaşındaki orta saha oyuncularından Tayfun Seven'le ön anlaşma sağladığı haber alındı. Daha önce Bursaspor, Gençlerbirliği, Antalyaspor ve Konyaspor formalarını da giyen Tayfun'un kampa katılacağı haber alındı. Tayfun, daha önce de Malatyaspor'un formasını giyen ve son olarak İzmirspor'da yeralan Kaleci Taylan'dan sonra anlaşma sağladığı ikinci isim oldu.

Forvet hattını da takviye etmeyi düşünen Malatyaspor'un, 1999'dan itibaren 1 sezon Malatya Belediye, sonraki 2 sezonda da Malatyaspor'da forma giyen, Süper Lige yükselen kadrosunda yeralan 27 yaşındaki Şehmus Özer'le de ilgilendiği öğrenildi. Halen Karşıyaka'da top koşturan Şehmus, bu sezonun ilk yarısında Malatyaspor'un deplasmanda 1-0 yenildiği maçta Karşıyaka'nın tek golünün yanı sıra, forma giydiği diğer maçlarda da 6 gol atmıştı.

MALATYALI YÖNETİCİLER..
Bu arada, mali ve idari açıdan sezon başından itibaren yaşadığı "ağır kriz"den İlhan Kavuk başkanlığındaki yeni yönetimin oluşturulmasıyla çıkmaya çalışan, futbol takımını da "düşük maliyetle" takviyeyi düşünen Malatyaspor'da arayışlar sürüyor... Son olarak, Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş gibi takımların yönetimlerinde yeralan Malatyalılardan destek istendiği gelen haberler arasında...

Sarı-kırmızılı takım, bu 3 büyük takımın ikinci yarı kadrolarının oluşmasıyla elden çıkarabilecekleri oyuncuların belli olmasıyla, alabileceği oyuncuları Malatyalı isimlerin katkısıyla transferi düşünüyor. Bunun için adı bir dönem Fenerbahçe'nin başkanlığı için de geçen işadamı Mehmet Ali Aydınlar'ın yanı sıra Fenerbahçe yönetim kurulunda yeralan Tuncay Uzun, Galatasaray'ın profesyonel yöneticisi Adnan Sezgin ile Beşiktaş asbaşkanı Numan Ceyhan'ın katkı ve desteğini bekliyor.

ALT YAPIDA DURUM..
Öte yandan Malatyaspor Altyapı Sorumlusu Kaan Kodaman, yönetim kurulunun Malatyaspor’u kurumsallaştırma adına yoğun çaba içerisinde olduğunu belirterek “Bu kapsamda altyapının büyük önemi olduğuna inanıyoruz. Altyapı ekibimiz Malatyaspor üstyapısına oyuncu yetiştirmek için çalışıyor. Ancak biz sadece kendi altyapımızın Malatyaspor’un altyapısı olduğunu düşünmüyoruz. Malatya’da amatör olarak faaliyet gösteren tüm kulüpler Malatyaspor’un altyapısını oluşturmaktadır. Bu takımlardan gelecek yetenekli oyunculara kapımız sonuna kadar açıktır” dedi.

Malatyaspor Süper Genç Takımının geçen sezon mücadele ettiği Doğu Grubunu şampiyon kapattığını ve bu yarı ilk devreyi 3. sırada bitirdiğini söyleyen Kodaman “İkinci yarı 5 Ocak’ta başlıyor. İlk haftayı bay geçiyoruz. İlk maçımızı Van Belediyespor ile oynayacağız. Hedefimiz yine şampiyonluk” dedi.

C Gençler (Yıldızlar) Liginde Malatya şampiyonu olduklarını ve gruplar da Malatya’yı temsil edeceklerini belirten Kodaman, B Gençler de oynadıkları 2 maçı kazanarak lider olduklarını söyledi.

Altyapıda yaklaşık 150 lisanslı oyuncuları bulunduğunu belirten Kodaman “Altyapıdan yetişen 2 oyuncumuz Mustafa Olcayto Ergen ve Ali Şimşek şu an Malatyaspor A takımında yer alıyorlar. Altyapıdan üstyapıya alınacak kapasitede başka oyuncularımız da var, ancak deneyim eksiklikleri bulunuyor. Altyapı hocalarımız bunu sağlamak için gerekli çalışmaları yaptırıyorlar” dedi.

Malatyaspor Altyapı Teknik Sorumluluğunu Hakan Çalışkan, Koordinatörlüğünü ise Seyfullah Özdemir yapıyor.

Süper Genç Takımını Faruk Özçınar, B Genç Takımını Sefa Tatlıcı, C Genç Takımını Murat Karabulut ve Minikler Takımını Şahin Çırak çalıştırıyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız