SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatyaspor'da Yeni Başkan Karadağ

A- A+ PAYLAŞ

Malatyaspor'un olağanüstü kongresi yapıldı. Hikmet Tanrıverdi'nin aday olmadığı kongrede, Haşim Karadağ ve Necip Olgun başkanlıklarındaki iki liste seçilme mücadelesi verdi. Malatya Belediyesi, her iki adayın listesine de aynı isimleri yerleştirdi.. 130 üyenin oy kullandığı seçimler sonucu Karadağ listesi kazandı.

İKİ ADAY..
Hikmet Tanrıverdi'nin aday olmadığı kongrede iki başkan adayı Haşim Karadağ ve Necip Olgun oldu.

Belediye Konferans Salonu'ndaki kongre, saat 12.30'da başladı. Kongrenin divan başkanlığına CHP Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu getirilirken, Bülent Yalvaç, Yunus Akdaş ve Mehmet Çolak da divanda görev aldılar.

Vali Halil İbrahim Daşöz, CHP Milletvekili Muharrem Kılıç, Belediye Başkanı Cemal Akın, İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Mesut Parlak, bazı ilçe ve belde belediye başkanları, eski Belediye Başkanı Mehmet Yaşar Çerçi ile delegeler ve kalabalık bir taraftar grubunun katıldığı kongredeki konuşmaların ardından, yönetime talip olan iki adayın listeleri açıklandı.

Belediye Başkanı Cemal Akın'ın onayıyla, belediye adına her iki listeye de "önerilen" ve listelerde yeralan 3 isim ise Belediye Meclis Üyeleri Atilla Kantarcı ve Fahrettin Eserdi ile Esenlik Şirketi Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Orhan oldular. Belediye kontenjanından her iki adayın listesine yine meclis üyeleri Niyazi Artan ve Sedat Alpkıray, disiplin ya da denetim kurulları için gösterildiler.

Yönetime talip olan iki adayın listeleri şöyle:

* NECİP OLGUN'UN LİSTESİ

YÖNETİM KURULU (Asıl ): Necip Olgun, Selahattin Karagözlü, Sabri Özel, A.Taner Gebeş, Ercan Büyükbirer, Cengiz Günaydın, Hüseyin Özbek, Mustafa Korkmaz, Battal Güçlü, Muammer Özpolat, Atilla Kantarcı, Dr. Murat Uğuralp, Fahrettin Eserdi, Mehmet Orhan, İbrahim Akbez.

YEDEKLER: Ayhan Özatilla, Ercan Ulak, İbrahim Yetkiner, İhsan Ulak, Mustafa Kömürel, Mehmet İmik, Arif Aksoğan, Bülent Evliyaoğlu, Behçet Akdoğan, Nihat Candan, Turabi Işık, İsmail Özçelik, Muammer Badıllı, Mustafa Aytekin, Ramazan Kılıç.

DENETİM KURULU (Asıl): Ali Polat, Celal Berktaş, Sedat Alpkıray

Yedek: Yavuz Ündeğer, Niyazi Artan, Vahap Ergün,

DİSİPLİN KURULU (Asıl): Taner Yıldırım, Şeref Çay, Battal Karaaslan,.

Yedek: Şinasi Çırak, Ahmet Özdemir, İhsan Bozyiğit.

* HAŞİM KARADAĞ'IN LİSTESİ:

YÖNETİM KURULU (Asıl): Haşim Karadağ, İbrahim Nart, Zeynel Ustop, İlyas Karahan, Fahri Kara, Ali Kaya, Şaban Taçyıldız, Mehmet Duman, Ali Alkış, Hüseyin Fidan, Atilla Kantarcı, Fahrettin Eserdi, Mehmet Orhan, Hasan Demir, Enes Yarloğlueş

YEDEKLER: Nihat Utkaner, Özcan Kayhan, Ahmet Genç, Mehmet Emin Akıncı, Sedat Alataş, Mahmut Karataş, Mehmet Ali Cici, İlyas Karaca, Serdar Kara, Mehmet Aktaş

DENETİM( Asıl): Sedat Alpkıray, Bülent Topaloğlu, Hasan Basri Sadıkoğlu

Yedekler: Oğuz Seyhan, Sedat Kayagüllü, Mustafa Karaman

DİSİPLİN KURULU (Asıl): Niyazi Artan, Abdullah Şirolu, Erkan Uğur

Yedekler: Alpaslan Yıldırım, Özcan Sarı, Ömer Kaya.

Listeler açıklandıktan sonra, Necip Olgun'un listesinde yer alan Sabri Özel'in, herhangi bir adayın listesinde yeralmak istemediğine ilişkin adaylıktan çekilme önergesi Olgun'la aralarında tartışma yarattı. Kürsüye gelen Özel, iki adayın birleşmesi halinde listede yeralabileceğini belirtirken, kim seçilirse 100 bin dolar destek sağlayacağını, ancak listede yeralmak istemediğini söylerken, sözalan Olgun, Özel'le yaptığı görüşmeler doğrultusunda listeye aldığını belirtti.

KARADAĞ SEÇİLDİ..
Yapılan oylamaya 130 delege katıldı. Oylardan 80'ini alan Haşim Karadağ başkanlığındaki liste seçilirken, Necip Olgun'un listesine 44 oy çıktı. 6 oy ise geçersiz sayıldı.

Sonuçların açıklamasından sonra konuşan diğer aday Necip Olgun, "Malatyaspor kazanmıştır. Ben Haşim Karadağ kardeşimin emrindeyim. Bir ihtiyaç, bir talep olduğu zaman, Malatyaspor için yaparım. Herkesi tebrik ediyorum. İnşallah seneye bu zaman da 1. lige çıkmamızı burada kutlarız." dedi.

Malatyaspor Başkanlığına seçilen Haşim Karadağ ise, "Ben özellikle Necip arkadaşıma teşekkür ederim. Sonuc camiamıza hayırlı olsun. Yükümüz ağır. Bu yükün altından Allah'ın izniyle kalkacağız. Seçim öncesi vermediğim sözleri şimdi veriyorum. Önümüzdeki sene, Necip beyin dediği gibi başımız dik, alnımız ak Malatya'ya inşallah geleceğiz. Çok fazla laf etmeyi sevmiyorum. Geniş açıklamayı daha sonra yapacağız." diye konuştu.

AYRINTILAR DAHA SONRA..

FOTOĞRAF: (Üstteki- Soldan Sağa) Necip Olgun, Hikmet Tanrıverdi ve Haşim Karadağ... (Alttaki) Karadağ (boynunda atkı olan) ve yönetiminde yeralan bazı isimler ile yönetimde görev almayan eski yöneticiler Özcan Kayhan ve Nadir Alataş..

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız