SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatyaspor'da Yeni Üye Yapısı

A- A+ PAYLAŞ

Malatyaspor kongrelerine “hakimiyet” kurmak isteyen Haşim Karadağ başkanlığındaki eski yönetim döneminde 609’a yükselen üye sayısı, son tarih olan 30 Nisan gününe kadar üyelik aidatlarını yatırmayanların silinmesiyle 200 civarına düştü. Bu durumun, 2006 Haziran’ında yönetimi devraldıktan sonra, üye sayısını süratle artıran Karadağ’ın, bu nedenle Malatyaspor’da kriz yaşanmasına yol açan kongrelerin nedeni olduğu, aidatlarını ödemeyenlerin silinmesiyle 17 Mayıs’taki kongrede, daha önce “blok” üyeliklerle oluşturulan baskının söz konusu olmayacağı ifade ediliyor.

KARADAĞ’IN ÜYELERİ..
Hikmet Tanrıverdi başkanlığındaki yönetim döneminde 230 dolayında olan üyenin katıldığı Haziran 2006’daki kongrede, Haşim Karadağ ve Necip Olgun aday olmuşlar, başkanlığa Karadağ seçilmişti.

Karadağ sonraki dönemlerde sürekli üye sayısını artırmış, her geçen gün artan sorunlara karşın üye hakimiyeti nedeniyle kongrelerdeki etkisi yüzünden başka adayların çıkmamasıyla Malatyaspor’da Karadağ’a “mahkum” bir kongreler dönemi ortaya çıkmıştı.

2007 Ağustos’unda yapılan kongrede üye sayısının 609’a ulaştığı belirlenmiş, bu sayıyı yeterli gören Karadağ, aynı kongrede yeni üyelikler için giriş aidatını 100 dolardan 5 bin dolara çıkararak, yeni üye kayıtlarını da böylece engellemişti.

Kesin üye hakimiyeti nedeniyle yönetim krizlerinin çözümü konusunda bir gelişme sağlanamamış, yaşanan maddi ve yönetim sorunlarının etkisiyle Ağustos’tan sonra da 2 olağanüstü kongre yapılmış buralarda aday çıkmamıştı. Karadağ’ın kongre üye sayısına ilişkin hakimiyetinin yarattığı kriz yüzünden duruma Vali de müdahale etmiş, “istenmeyen” Karadağ çekilmeye ikna edilmiş, o kongrede Avukatı Şevket Küçükaslan tek aday olarak başkanlığa getirilmiş, Karadağ döneminin tüm hesapları ibra edilmişti. Küçükaslan da 4 gün sonra istifa edince Kayyum süreci başlamıştı.

Kayyum sürecinde de, üye yapısı nedeniyle Karadağ’ın etkisi hissedilirken, 18 Kasım’da yapılan kongre öncesi yeniden aday olmayacağına dair “kesin” sözler alınan eski başkan Karadağ’ın katılıp ilginç konuşmalar yaptığı kongrede, kulüp başkanlığına tek aday olan İlhan Kavuk seçilmişti. Aynı kongrede, Karadağ’ın daha önce 5 bin dolara yükselttiği üye giriş aidatı 100 YTL’ye düşürülmüştü.

Takımın ve kulübün zor bir döneminde başkanlığı üstlenen Kavuk, sık sık kendisine verilen destek sözlerinin yerine getirilmediğinden yakınmış, çok zor durumda aldığı, birçok futbolcusu şehri terk etmiş olan takım ligde kalmayı garantileyince de kongre kararı almış, bu arada yeniden aday olmayacağını açıklamıştı.

200’LERDE..
Kongre öncesi, Kavuk başkanlığındaki yönetimce, oy kullanabilmek için üyelerin 30 Nisan gününe kadar aidatlarını yatırmaları konusunda duyuru yapılmıştı.

Bu tarihe kadar aidatlarını yatırmayanların, tüzük gereği kayıtlarının silindiği, üye sayısının 200’lere düştüğü, 17 Mayıs’taki kongrenin, Haziran 2006 dönemindeki üye yapısına benzer bir üye yapısı nedeniyle, herhangi bir kişi veya grubun etkisinden kurtarılmış olduğu bildirildi.

Kavuk başkanlığındaki yönetimin, Malatyaspor için yaptığı önemli çalışmanın üye yapısına ilişkin bu düzenleme olduğu ifade ediliyor.

ARŞİV FOTO: Kavuk'un başkan seçildiği 18 Kasım kongresinden bir görüntü..

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız