SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatyaspor'dan Yorumculara Tepki..

A- A+ PAYLAŞ

Malatyaspor Sportif Direktörü Selami Özdemir, Cumartesi günü oynanan Büyükşehir Belediye Ankaraspor-Malatyaspor maçının hakemi Vedat Yüksel’in yönetimine ilişkin bazı medya kuruluşlarında yapılan değerlendirmelerin yanlı olduğunu söyledi. Özdemir,Malatyaspor’un geçmiş haftalarda hakem hataları sonucu kaybettiği puanlara değinilmemesine tepki gösterdi. Bu arada, TRT'deki programda Ankaraspor aleyhine kararlar vererek maçın sonucunu etkilediğini öne sürdüğü hakeme eleştiri yönelten Tanju Çolak(fotoğraftaki)'a da, canlı yayına bağlanan Teknik Direktör Ziya Doğan tepki gösterdi.

ÖZDEMİR'İN TEPKİSİ..
Özdemir şunları söyledi:

“Bazı televizyon kuruluşlarının spor programlarında yorumlar tek yanlı olmaktadır. Bu bizi çok üzmektedir. Hakem hataları sezonun başından beri devamlı olmaktadır. Bundan en çok mağdur olan kulüp Malatyaspor’dur. Son hafta oynanan Ankaraspor maçında, oyunda sadece Malatyaspor’un lehine hata yapılmış gibi yayın yapılması bizi çok üzmüştür. Oyun genelinde hakemin hataları her iki tarafa eşit olarak yansımıştır. Medya kuruluşlarımızın maçın tümünü izleyerek karar vermeleri daha objektif olacaktır. Malatyaspor, hakem hatalarıyla büyük puan kayıplarına uğramıştır. Umarım ki, herkes üstüne düşen vazifeyi yerine getirir ve kamuoyu yansız bir şekilde aydınlatılır."

Özdemir, Malatyaspor'un ligde kötü günler geçirmesine karşın, futbolcusu, yönetimi, teknik kadrosu ve taraftarıyla birlik ve beraberliğini koruduğuna dikkat çekerek "Bu bütünlük Malatyaspor'u başarıya ulaştıracaktır" dedi.

TANJU ÇOLAK'A TEPKİ..
Bu arada, Ankaraspor- Malatyaspor maçını Pazartesi akşamı TRT 1'de yorumlayan eski futbolcu Tanju Çolak'ın, hakem hatalarıyla Malatyaspor'un kazandığına ilişkin sözleri Malatyaspor camiasından tepki gördü. Çolak, Malatyaspor'dan Effa'nın atılmamasına ve Ankaraspor'un son dakikada attığı ve faul gerekçesiyle sayılmayan golünden dolayı maçın hakemine ağır eleştiriler yöneltirken, Malatyaspor aleyhine verilen ve gol olan tartışmalı penaltıya ise değinmedi. Ankaraspor'un son dakikada, kornerden gelen topa faulle yükselen Ersen Martin'in attığı ve sayılmayan golden önce, topun auta çıkmasına karşın hakemin bu pozisyonu korner olarak değerlendirdiği de Malatyaspor'un iddiaları arasında.

Tanju Çolak, Ankaraspor aleyhine kararlar verdiği gerekçesiyle hakeme ağır eleştiriler yönelttikten sonra, Malatyaspor yöneticilerinden Ali Cengiz'in canlı yayına bağlanmak istediği, ancak program sunucusu Kerem Öncel'in, bu bağlantıyı yapmadığı öğrenildi. Ardından, Malatyaspor Teknik Direktörü Ziya Doğan'ın aynı programa bağlantığı, yönetici Cengiz'in neden bağlanmadığını, bu arada haftalardır hakem hataları nedeniyle Malatyaspor kaybettiğinde bu konuların neden gündeme getirilmediğini sorduğu, yine Malatyaspor aleyhine verilen penaltının niye tartışılmadığına ilişkin soru yönelttiği bildirildi.

Program sunucusunun Digitürk'ten gelen görüntülerde, sayılmayan gol öncesi korner kararı verilen topun auta çıktığını gösteren bir görüntü olmaması nedeniyle bu konuyu ele almadıklarını söylediği de ifade edildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız