SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatyaspor'la El Sıkıştı..

A- A+ PAYLAŞ

Malatyaspor, yabancı oyuncu transferinde arayışını sürdürürken Belçika'nın RSC Charleroi takımında oynayan bir futbolcuyla "el sıkıştı". Kendisi ve menajeri ile ön anlaşma sağlandığı bildirilen bu futbolcunun adı İbrahim Kargbo (fotoğraftaki).

ÖN ANLAŞMA YAPILDI..
Transfer çalışmalarına hız veren Malatyaspor, Belçika’nın RSC Charleroi takımında oynayan Sierra Leone’li stoper İbrahim Kargbo ile masaya oturdu. Olumlu bir havada geçen ilk görüşmede tarafların büyük ölçüde anlaştığı bildirildi. Malatyaspor Başkan Yardımcısı Özcan Kayhan bu transferin birkaç gün içersinde biteceğini söyledi…

İbrahim Kargbo 1.75 boyunda ve 23 yaşında... Çok yönlü bir oyuncu olan Kargbo stoper olarak görev yapmakta...

ÜLKESİ..
Ve şimdi Sierra Leone Cumhuriyeti'ni kısaca tanıyalım...

Başkenti: Freetown (Nüfusu: 575.000)

Diğer önemli şehirleri: Koidu, Bo, Kenema, Makeni, Pepel, Kabala.

Yüzölçümü: 72.000 km2.

Nüfusu: 4.490.000 (1993 tahmini). Nüfusun yüzde 32'si şehirlerde yaşamaktadır. Ortalama ömür 42 yıldır. Çocuk ölümlerinin oranı binde 132'dir. Nüfusun yüzde 44'ünü 14 yaşın altındakiler oluşturmaktadır.

Km2 başına düşen insan sayısı: 62.3

Nüfus artış hızı: yüzde 2.6

Nüfusunun Batı Afrika ülkelerinden olan Sierra Leone de, resmi dil İngilizce'dir. Ancak halk arasında Krio, Mende, Tembe, Limba dilleri gibi yerel diller konuşulur.

Devletin resmi dini ise yoktur. Ancak halkın yüzde 47'si Müslümandır. Müslümanlar oran itibariyle salt çoğunluğu oluşturmasalar da Kamerun'da olduğu gibi ülkenin nüfusça en kalabalık dini kitlesini oluşturmaktadırlar. Nüfusun yaklaşık yüzde 45'i ise yerel doğa dinlerine inanmaktadır. Kalan nüfusu da misyonerlik çalışmaları sonunda hıristiyan yapılanlar oluşturmaktadır.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız