SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Malatyaspor'un Bu Ligden Gideceğini Düşünmüyoruz..''

A- A+ PAYLAŞ

Malatyaspor Başkanı Hikmet Tanrıverdi, kulübe maddi destek sağlamak amacıyla düzenlenen Eşya Piyangosu biletlerinin satışa çıkarıldığını bildirdi. Tanrıverdi, 100 bin adet bastırılan biletlerin her birinin 10 YTL'den satılacağını, çekilişin 25 Mayıs'ta yapılacağını, 4'ü otomobil olmak üzere 444 hediyenin dağıtılacağını söyledi. Biletlerden ilk olarak basın mensupları 10 adet, Vali Halil İbrahim Daşöz de 5 adet satın aldı.

"BU TAKIMA VE ŞEHRE GÜVENİYORUZ.."
Başkan Tanrıverdi, kulüp idari binasında düzenlediği basın toplantısında, eşya piyangosu ile ilgili açıklamalar yaparken, çeşitli konulara da değindi.

Tanrıverdi, şöyle konuştu:

"Bugün uzun zamandır alamadığımız 3 puanın ardından keyifli bir haftaya başlıyoruz. İnşallah bu başlangıç olacak ve aynı şekilde devam edip Malatyaspor’un Süper Lig’de kalması için taraftarlarımızın da desteğiyle inşallah Malatyasporumuz Süper Lig’de kalıcı olacaktır.

Bu sene enteresan bir ligi oldu. Bazen parayla veya başka şeylerle alakalı olmayan durumlar yaşanıyor. Şu son haftaya kadar böyle 10 takımın küme düşme potasında olduğu çetin lig geçmedi. Bu sene böyle bir lig var. Bizim bu ligde daha iyi yerlerde olmamız gerekebilirdi. Ama bizim bu takıma ve şehre olan inancımız devam ediyor. Hiç bir şekilde Malatyaspor’un bu ligden gideceğini düşünmüyoruz. Yönetim olarak da her türlü çalışmamızı sürdürüyoruz.

Bildiğiniz gibi bu işlerin normal şartlarda olduğunda da ekonomik sıkıntılar oluyor. Hiç bir takımın kendi bütçesi ile döndüğünü söylemek mümkün değildir. Süper lig’deki takımlara veya takımlara baktığımızda takımın kaynaklarını nereden, ne şekilde aldığını görebiliyoruz. Ben iddia ediyorum Malatyaspor'un 2-3 takımdan fazladır, 15 takımdan daha azdır kaynakları. Biz buna rağmen yönetim kurulundaki arkadaşlarımızla bunu götürmeye çalışıyoruz.

Tabii bütçeyi hazırlarken bu sezon yapmayı düşündüğümüz, fakat takımın olumsuz gidişinden dolayı etkilenerek beklettiğimiz bir şey oldu. Kasım ayında aldığımız kararla Eşya Piyangosu ile ilgili hazırlık yaptık. Ortam hazır olmadığı için bugünlere geldik. Sizde biliyorsunuz ki bu yük çok ağır. Sadece yönetim kurulunun kaldırabilmesi çok zor. Bir takım destekler almamız lazım.

Biz şehrimizden ve Malatyalı hemşehrilerimizden çok fazla imkan alamadık, kullanamadık. Bu imkanları bugüne kadar kullanmak istemedik. Ama bugün bu imkanları kullanmak zamanıdır. Artık bu saatten sonra işin ekonomik boyutu ön plana çıkacak. Bizler her türlü fedakarlığı yaptık. Bugüne kadar belki Anadolu takımları 14-15 takım içerisinde en az para konusunun konuşulduğu takım Malatyaspor olmuştur. Biz mümkün olduğunca bunları yaşatmamaya çalıştık.

Bugün gelinen noktada hep birlikte bir şeyler yapmamız lazım. Herkesin karınca kararınca bu takıma destek vermesi lazım. Tribün gelirlerimiz fazla olmuyor. Sahamızı dolduruyoruz. Ulusal basınla paylaşmıyoruz ama 2-3 bin bileti öğrencilere veya kamu kurumlarına da dağıtıyoruz ki tribün dolsun diyoruz. 3 bin 500 tane kombine bilet satmıştık. Kalan biletleri de 1 milyon 3 milyon gibi yani sonuçta stadın masrafını karşılayamayacak bedelle satıyoruz. Burada taraftarımızdan fazla fedakarlık istemedik. Neticede bu şehre takımın ciddi anlamda katkısı var, ekonomik anlamda da katkısı vardır. Ekonomik anlamda bu katkıyı taşıyan birimlerde de para almak gibi talepte bulunmadık. Ama bu eşya piyangosu ile bir miktarda olsa tüm Malatya’daki esnaf, işadamları ve taraftarlarımızdan destek bekliyoruz. Malatya’da yaşayan insanlardan cüzide olsa destek bekliyoruz.

Eşya piyangomuz 4 adet otomobil, 10 tane çamaşır makinesi, 10 adet buzdolabı, 20 tane televizyon, 100 tane elektrik süpürgesi , 300 adet de ütü var. Toplam 444 adet ikramiyemiz var. 25 Mayıs’ta çekiliş yapılacak. Yani liglerin bittiği hafta. Bu yıl kesinlikle uzatma yapılmayacak. Daha önce yüzde 30’un üzerinde başarı sağlayamadık. Çok cüzi miktarda başarı sağladık. İstediğimiz hedefe ulaşamadık.

Ama bugün Malatya için birlik beraberlik günüdür. Malatyaspor’un bu zor durumda olduğunu görenlerin bir bilet alarak Malatyaspor’a sahip çıkacaktır. Yarın konuşulduğunda ‘Malatyaspor için ne yaptın’ denildiğinde elindeki bileti gösterecektir. 25 Mayıs’daki çekilişte de bu ikramiyeleri dağıtacağız. Tüm Malatyalılara, kamu kurum ve kuruluşlarına bundan önce olduğu gibi desteklerini yine göstereceklerdir , şimdiden gösterecekleri destek için teşekkür ederiz. 100 bin adet bastığımız biletlerin tümünün satılması durumunda 1 trilyon lira edecektir. Tabii bunun yüzde 20’si çeşitli vergilere gidecektir."

Eşya Piyangosundan ilk olarak basın mensupları 10 adet bilet aldılar.

VALİ DAŞÖZ’E ZİYARET..
Malatyaspor Kulüp Başkanı Hikmet Tanrıverdi daha sonra Vali Halil İbrahim Daşöz’ü ziyaret etti ve Eşya Piyangosu konusunda bilgi verdi. Tanrıverdi, ziyaret sırasındaki konuşmasında “ Sayın valimizin Eşya Piyangosu konusunda kulübe desteklerini vereceğini biliyoruz. Kendilerine şimdiden destek konusunda teşekkür ediyoruz. Kamu kurum ve kuruluşlarında gösterecekleri destek nedeniyle de kurum ve kuruluş yetkilileri ile personele de teşekkürlerimizi sunmak isteriz” dedi.

Vali Halil İbrahim Daşöz’de konuşmasında, “ Dün güzel bir galibiyet aldık. Bu galibiyet ile ilerisi için umutlarımız arttı. takımın bu yıl bulunduğu yer bizleri de üzmektedir. Hepimizin gönlündeki, Malatyasporun iyi yerlere gelmesidir. Kulüp tarafından başlatılan Eşya Piyangosu maddi imkanlar açısından son derece önemli olarak görüyorum., Kurum ve kuruluşlarımızın buna destek olacaklarına inanıyorum. Bu takım tüm Malatyalının takımıdır. Takımın başarısı için ekonomik gücünün de iyi olması gerekmektedir. “ dedi.

Vali Daşöz daha sonra 5 adet Eşya Piyangosu bileti aldı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız