SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Malatyaspor'un Durumuna Üzülüyorum..''

A- A+ PAYLAŞ

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanvekili Recai Kutan, Mili Görüş lideri Necmettin Erbakan'ın Cumhurbaşkanı tarafından affedilmesi hususunda talepte bulunmayı hiç düşünmediklerini söyledi. Kutan'ın ESOB'u ziyaretinde de başkan Şevket Keskin, sıkıntılarını dile getirdi.

KUTAN'IN ZİYARETLERİ..
Partisinin il kongresine katılmak üzere memleketi Malatya'ya gelen SP Genel Başkanvekili Recai Kutan, çeşitli sivil toplum kuruluşlarına ziyaretlerde bulundu. Kutan ve beraberindeki partililer, Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ESOB) Başkanı Şevket Keskin'i ziyaret ederek bir süre görüştü.

Türkiye'de toplumsal barışın sağlanmasında en büyük gücün esnaf ve sanatkarlar olduğunu belirten Kutan, "Son yıllarda esnaf çok büyük sıkıntıların içine düşmüştür. Halinden memnun olan bir tek esnafı görmek mümkün değil" dedi. Türkiye'de büyük holdinglerin artık geleneği bozarak büyük bakkal işletmeciliğine başladığını belirten Kutan, "Sabancı ve Koç grubu da dahil diğer büyük holdingler, küçük esnafın yaptığı hizmet alanlarına yöneldi" ifadesini kullandı.
Milli Görüş lideri Necmettin Erbakan hakkındaki son gelişmeleri değerlendiren Kutan, "Muhterem Erbakan'ın bugüne kadar gördüğü muameleyi kahrolarak takip ediyoruz" dedi.

Erbakan'a verilen cezanın ertelenmesinin mümkün olduğunu belirten Kutan, "AK Parti yöneticileri eski hocalarının kaldığı, bize göre haksız muameleyi önleme hususunda ciddi bir adım atmadı. Meclis Başkanı Bülent Arınç'ın gayretleriyle ancak hapis cezasını evinde çekme çalışması var. Biz bunu yapılmış herhangi bir hizmet olarak değerlendirmiyoruz" dedi.

CUMHURBAŞKANINDAN AF TALEBİ KONUSU
Cumhurbaşkanı Sezer'in Erbakan hakkındaki yasayı veto etmesi hakkında da konuşan Kutan, "Bu yasanın Cumhurbaşkanı tarafından tasdik edileceği görüşündeydik. Cumhurbaşkanı bugüne kadar terör olayları içine girmiş birçok insanı affetti. Şu anda itirazı ne? 'Efendim kişiye özel bir uygulama.' Zaten kişiye özel uygulamalar af yoluyla uygulanmıştır. Ancak Anayasa gereği bu yasa tekrar önüne gelince mecburen tasdik edecektir. Erbakan Hoca'nın Cumhurbaşkanı tarafından affedilmesi konusunda bir talepte bulunması hiçbir zaman düşünülmemiştir. Ne biz, ne de Erbakan hocamız, affı gerektiren bir eylem içinde olmadığı düşüncesindeyiz. Kendisi bütün ömrü boyunca sadece bu ülkeye hizmet etmiştir" diye konuştu.

ESOB Başkanı Şevket Keskin, bir zamanlar siyasilerin en fazla ilgi gösterdiği kesimin esnaf ve sanatkarlar olduğunu ancak şu anda böyle bir ilginin tamamen bittiğini belirterek, Malatya'ya her geldiğinde Esnaf Sarayı'nı ziyaret eden SP Genel Başkanvekili Recai Kutan'a teşekkür etti.

Yaşadıkları sıkıntıları anlatan ESOB Başkanı Keskin, "Memura zam verilmesine karşı değiliz. Tabi ki zam verilsin. Bağ-Kur'lulara, emekli esnafımıza da verilsin. Ancak verilen bu zammın esnaf ve sanatkardan karşılanacağını düşünüyoruz" dedi. Vergi Dairesi'nin uygulamalarından dolayı çok sayıda esnafın sıkıntı yaşadığını belirten Keskin, "Esnaf ve sanatkarlarla Malatya'yı tehdit edercesine uygulamalar yapılıyor. Malatya, 'Matrahınızı arttırmasanız, sizin defterlerinizi alır, incelerim. Size ceza keserim' diye tehditle karşı karşıya. Esnaf ve sanatkarımız geleneklerine bağlı bir kesimdir. Malatya'da hoş olmayan şeyler yaşanmaktadır. Bu da bizleri sıkıntıya sokmuştur. Endişelerimiz artıyor. Devlet, mükellefini ve milletini tehdit etmez. Böyle bir uygulama var. Sıkıntı had safhada. Sayın Başkanımıza ve Bakanımıza ulaşmaya çalışıyoruz. Yakında kendileriyle bir görüşmemiz olacaktır" diye konuştu.

KUTAN'IN ÜZÜNTÜSÜ..
Öte yandan Kutan, TV Malatya'da katıldığı bir programda da çeşitli konularda görüşünü açıklarken, son dönemlerde Malatya'nın adının olumsuz olaylarla anılmasından büyük üzüntü duyduğunu anlattı.

Siyaset ve bürokraside önemli isimleri yetiştiren Malatya'ya bu yönüyle hep gıpta ile bakıldığını, "Bu kayısının faydası" diye yorumlandığını belirten, Malatyalılara bu bakışın kendilerini mutlu ettiğini kaydeden Kutan, son dönemlerde gerek Malatyaspor'un durumu, gerekse çocuk yuvası olayı, içmesuyunun kirlenmesi vs. gibi olumsuz konularla gündeme gelinmesinden üzüntü duyduklarını ifade etti. "Gazeteleri aldığımda spor sayfasında Malatyaspor'un durumuna bakıyorum. Alt sıralarda, bir hafta iniyor, bir hafta çıkıyor. Buna üzülüyorum" diyen Kutan, Malatyaspor'un da zor durumundan kurtulacağına inandığını sözlerine ekledi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız