SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatyaspor'un Eski Futbolcusu Ölü Bulundu

0
Güncellendi - 2016-03-25 21:15:13
Malatyaspor'un Eski Futbolcusu Ölü Bulundu
A- A+ PAYLAŞ

  • Malatyaspor'un Süper Ligde (eski 1. Lig) 3. olan 'efsane kadro'sunda yeralan Galatasaray eski antrenörü Zafer Koç bir inşaatta ölü bulundu. Olayın intihar mı cinayet mi olduğunun belirlenmesi için ceset Adli Tıp Morgu'na kaldırıldı.

25 Mart Cuma günü, intihar sonucu yaşamını kaybettiği belirtilen Galatasaray eski U21 takım antrenörü Zafer Koç, Malatyaspor’un “altın yılları” olarak bilinen dönemde sarı-kırmızılı formayı giymişti.

1986-87 sezonu Özkan Sümer’den boşalan teknik direktörlüğü Yılmaz Vural’ın gelmesiyle bir anda ligin flaş takımları arasına giren ve sezonu Fenerbahçe’nin ardından averajla altıncı sırada tamamlayan Malatyaspor, bir sonraki sezona hedef büyüterek girmiş ve bu doğrultuda transferler yapmıştı.

1987-88 sezonuna girilirken transfer edilen oyuncular arasında 15 Ekim 1965 doğumlu Zafer Koç da vardı. Galatasaray altyapısında futbola başlayan ve bir önceki sezon Konyaspor’da top koşturan, sağbek ve stoper mevkiinde oynayabilen Zafer Koç’un transferinde dönemin Malatyaspor futbolcusu Metin Yıldız (Büyük Metin) ile Konya’dan takım arkadaşı ve yine o dönem Malatyaspor’da oynayan Zeynel Limoncu’nun da tavsiyesi etkili olmuştu. Bu oyunculardan Metin daha sonra kulüp yönetimiyle anlaşmazlığa düşünce lig başlamadan Malatyaspor’dan ayrılacaktı.

Zafer Koç, 1987-88 sezonundan 1990-91 sezonuna kadar Malatyaspor forması giydi. Zafer Malatya’da ilk maçına Altay karşısında çıkarken, karşılaşma Ünal Karaman, Oktay Çevik ve Orhan Kapucu’nun golleriyle 3-0 ev sahibi ekibin galibiyetiyle sonuçlanmış; Ünal’ın attığı ilk golde savunmanın arkasına atılan gol pası Zafer’den gelmişti.

Şu an amatör ligde mücadele eden Malatyaspor o sezonu şampiyon tamamlayan Galatasaray ve Beşiktaş’ın ardından üçüncü sırada tamamlayarak tarihindeki en büyük başarıya imza atmıştı.

Malatyaspor, 1989-90 sezonu 2. Lige düşerken Zafer sarı-kırmızılı formayla mücadelesine devam etmiş, 1990-91 sezonu sonunda Malatyaspor’dan ayrılmış ve futbol hayatına Zeytinburnuspor, Eyüpspor, Gölcükspor gibi takımlarda devam etmişti. Futbolu bıraktıktan sonra 1997 yılında antrenörlüğe başlayan Zafer Koç, o tarihten bu yana çoğunlukla Galatasaray altyapısının değişik kademelerinde görev yaptı. Koç, bir dönem Büyükçekmece Tepecikspor ile Yücespor’u da çalıştırdı.

Koç’un bunalıma girerek intihar etmesinde Galatasaray altyapısında işine son verilmesinin etkili olduğu ileri sürülüyor. Koç, 2007 yılında Galatasaray PAF takımını çalıştırırken benzer bir sıkıntı yaşamış; televizyonda “genç oyuncuları yetiştirdiklerini ama dışarıdan transfer edilen oyuncuların altyapı oyuncularına tercih edildiğini ve oynatılmadığını” belirtince işine son verilmişti.

Koç, Galatasaray PAF takımıyla şampiyonluk da yaşamış ve Arda Turan başta olmak üzere sonradan yıldız olacak birçok futbolcuya antrenörlük yapmıştı.

ÖLÜ BULUNDU

Habertürk Gazetesi'nin haberine göre, sarı kırmızılı kulübün U21 futbol takımının eski antrenörü 2 çocuk babası Zafer Koç, ölü bulundu.

U21 futbol takımının antrenörlüğünü yapan Zafer Koç'un uzun yıllar çalıştığı Galatasaray Kulübü tarafından 2 ay önce işten çıkarıldığı, o tarihten beri de bunalımda olduğu bildirildi.

Koç'un önceki gün öğle saatlerinde evinden çıktığı, eşi Sürreyya Koç'un defalarca telefonla aramasına rağmen yanıt vermediği öğrenildi.

Sabah saatlerinde Avcılar Denizköşkler Mahallesi'ndeki bir inşaatta cesedi bulunan Koç'un vücudunda herhangi bir darp ya da yara izine rastlanmadığı bildirildi. Olayın cinayet mi, intihar mı olduğunun belirlenebilmesi için otopsi yapılmak üzere ceset Adli Tıp Morgu'na kaldırıldı.

FOTOĞRAF: Zafer Koç (hurriyet.com.tr)

DERLEME: Bülent KORKMAZ, malatyahaber.com- Yeni Malatya Gazetesi- Habertürk Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

4 yorum yapılmış

  • kamber (8 yıl önce)
    allah rahmet eylesin zafer abimize
    0
    0
    Yanıtla
  • Hulki kır. (8 yıl önce)
    Allah rahmet eylesin.
    0
    0
    Yanıtla
  • recep solmaz (8 yıl önce)
    Malatyaspordan takım arkadaşım örnek insan futbolculuğu ve kişiliğiyle her zaman Malatyaspor camiası tarafından sevgi ve saygıyla hatırlanacaktır.Koç ailesinin başı sağolsun mekanı cennet olsun Allah sabırlar versin.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet Ali (8 yıl önce)
    Allah rahmet eylesin büyük bi kayıp
    0
    0
    Yanıtla