SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatyaspor'un Garip Çelişkisi!..

A- A+ PAYLAŞ

Malatyaspor'un "profesyonel" Sportif Direktörü Selami Özdemir, Adana'da İhlas Haber Ajansı'na yaptığı açıklamada, Türk futbolunun en başarılı dönemini Haluk Ulusoy ile yaşadığını belirterek, "Haluk Ulusoy, yeni dönemde daha başarı olacaktır. Yeni bir seçim Türk futboluna fayda getirmez" dedi. Federasyon seçimlerinde diğer başkan adayı Ayhan Bermek'i destekleyen Kulüp Başkanı Hikmet Tanrıverdi, kendilerinin onayı dışında başkanlığa seçilen Haluk Ulusoy'un yönetimine giren Malatyaspor başkan yardımcılarından Metehan Berktaş'ı, ağır bir şekilde eleştirmiş ve kulüpten ihraç edildiğini açıklamıştı.

İHA'NIN HABERİ..
Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy'un tecrübeli bir futbol adamı olduğunu ve Türk futbolunun en başarılı dönemlerini Haluk Ulusoy ile yaşadığını ifade eden Selami Özdemir, "Haluk Ulusoy, yeni dönemde profesyonel ekibiyle daha büyük başarılar kazanacaktır. Federasyonda yeniden görev istemedik. Türkiye'de hep eskimiş yüzlerden şikayet ediyoruz. Haluk Ulusoy'un ekibinde de yeni yüzlerin olması Türk futbolunun menfaatinedir. Biz her zaman her yerde onlara yardımcı olacağız. Bizim yerimiz şu anda kulüplerde, Türk futboluna tabanda hizmet etmektir" diye konuştu.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin'in Haluk Ulusoy ile ilgili açıklamalarını da değerlendiren Özdemir, "Söz konusu dosyalara baktığımız zaman çok önemli konular yok. Orada bir usül hatası var. Fazla yorum yapmak istemiyorum, bu konular hukuka intikal edecek. Daha önceden de 2000-2004 döneminde mahkemelerle uğraşmış, daha sonra Yargıtay'da aklandık. Gerçekler ortaya çıkacaktır. Bana göre sorun çıkacağını sanmıyorum. Harcamaların hepsi usulüne ve özerkliğe uygun yapılmıştır. Herhangi bir sıkıntı çıkacağını düşünmüyorum.Yeni bir seçim de Türk futboluna yarar getirmez" diye konuştu.

Haluk Ulusoy'un eski yönetiminde görev yapan 7 arkadaşının şu anda değişik kulüplerde çalıştığını, aralarından sadece Rafet Kırgız'ın amatör kuruldan sorumlu yönetici olarak yeniden federasyonda göreve başladığını belirten Özdemir, "Haluk Ulusoy'un Türkiye çapında çok geniş bir ekibi var. Bu ekipler birbirleriyle sürekli ilişki içerisindedir. Hem profesyonel kadrolarda, hem fahri görevlerde olsun Haluk Ulusoy geniş bir kadroya sahip. Bu kadrolarla da ilişkileri gayet iyidir. Sık sık seyahet eder, bilgi alışıverişinde bulunur, telefonla görüş bildiririz. Türk futbolunun menfaatine olacak her şey daima görüşülür ve konuşulur" dedi. Selami Özdemir, Şenez Erzik ve Haluk Ulusoy'un federasyon başkanlığı zamanında yönetici olarak görev yaptığını kaydetti.

ULUSOY YÖNETİMİNE GİRİNCE İHRAÇ KARARI ALINMIŞTI..
Malatyaspor'a "maaşlı" Sportif Direktör olarak getirilen ve federasyon seçimleri öncesinde kulübün 5 delegesinden biri yapılan, seçimlerde de, Kulüp Başkanı Hikmet Tanrıverdi'nin desteklediği Bermek'e oy vermediği bilinen, bazı iddialara göre "Boş" oy atan, bazı iddialara göre de "Ulusoy'a oy veren" Özdemir'in açıklamaları, Malatyaspor'daki bir çelişkiyi de açığa çıkardı.

Malatyaspor Kulübü, başkan yardımcılarından Metehan Berktaş'ı, kulübün desteklemediği Haluk Ulusoy'a destek verdiği, yönetimine girdiği için "kulübün şeref ve haysiyeti ile oynamakla" suçlamış, kulüpten ihracını kararlaştırmıştı.

Ulusoy'a destek verdiği için bir yöneticisini ihraç eden Malatyaspor'un, Ulusoy'a destek açıklamaları yapan ve bu sözleri de seçimlerde Ulusoy'a oy verdiği şeklinde yorumlanan sportif direktörü için tavrının ne olacağı merak ediliyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız