SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatyaspor'un GS'ye Açtığı Yol

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:46:16
Malatyaspor'un GS'ye Açtığı Yol
A- A+ PAYLAŞ

Galatasaray Futbol Kulübü’nün resmi yayın organı olan Galatasaray Dergisi’nde yayımlanan ve Galatasaray’ın şampiyonluk öykülerinin anlatıldığı bir yazıda, Galatasaray’ın 1986-1987 sezon şampiyonluğuna giden yolun, ligin 34. haftasında kendi sahasında Beşiktaş’ı 1-0 yenmesi sayesinde açıldığı vurgulandı. 

Galatasaray Dergisi’nin Mayıs ayı nüshasında yayımlanan ve Atahan Ordu’ya ait ‘Mayıslar Bizim’ başlıklı yazıda, Galatasaray’ın Mayıs aylarındaki zaferleri ve şampiyonlukları analiz edildi. 

Galatasaray Dergisi’nde Süper Lig adını almadan önceki adıyla Türkiye 1. Ligi’nin 1986–1987 sezonu ‘Malatyaspor’un Açtığı Yol’ başlığı altında öyküleştirildi. 

Atahan Ordu, “Biz hep söyler dururuz. Daha da önemlisi, herkes bilir. Mayıslar, bizimdir. Hasat ayının neredeyse her gününe ayrı bir zafer sıkıştırmıştır Galatasaray. İşte geçmişten günümüze Mayıslarımız” spotuyla başlayan yazısında baş aktörlerinden birinin bugün amatör kümede sefilleri oynayan Malatyaspor’un olduğu 1986-87 sezonunda oynanan Malatyaspor-Beşiktaş maçında Malatyaspor’lu Oktay’ın golüyle Beşiktaş’ın 1-0 mağlup edilmesinin ligin kaderini değiştirdiğine işaret ediyor. 

Galatasaray Dergisi’nde Atahan Ordu 1986-1987 futbol sezonunun Mayıs ayını şöyle anlatıyor: 

Malatyaspor’un Açtığı Yol: Bir senelik bekleyişin ardından gelen 1987 Mayıs'ı, dönemin taraftarının gün gün hafızalarına kazınmıştır. 36 haftalık ligin 34. haftasında, Galatasaray, Beşiktaş'ı iki puan geriden takip ederken, Malatya İnönü Stadyumu’nda oynanan Malatyaspor - Beşiktaş maçı, Galatasaray'a şampiyonluk yolunu açmıştı. Beşiktaş'ın büyük baskısıyla geçen 90 dakikada Malatyaspor'un çizgiden çıkardığı toplar, Beşiktaş hücum elemanlarının kaçırdığı inanılmaz goller derken 74. dakikada Oktay'ın fileleri havalandırmasıyla Malatyaspor maçtan galip ayrılmış ve zirvede puanlar eşitlenmişti. Ancak iş burada bitmemişti, zira Beşiktaş averajla yine öndeydi. Şimdi şampiyonluk için Galatasaray'a kalan iki haftada bir mucize daha gerekliydi. Onun için de taraftarımız yalnızca bir hafta bekleyecekti...?

Malatyaspor’a Rağmen Şampiyon Olduk 

Galatasaray Dergisi’ndeki ‘Mayıslar Bizim’ başlıklı yazıda, bir bakıma bu kentin ve son 10 yılın futbol yöneticilerinin bilerek ve isteyerek amatör kümeye düşürdüğü Malatyaspor’un bir zamanlar nasıl bir fırtına estirdiğini gösteren cümleler okuyoruz buruk bir mutlulukla: Mesela, 1987-88 sezonunda Galatasaray’ın ligin flaş takımı Malatyaspor’a rağmen şampiyon olması, Türkiye’nin en büyük takımlarından biri olan Galatasaray için bir övgü kaynağı olabiliyor. 

Atahan Ordu 1987-88 Sezonu’nu değerlendirirken Malatyaspor’un hakkını şöyle teslim ediyor: “Başta Tanju Çolak gibi bir golcü olmak üzere şampiyon kadroyu üst düzey futbolcularla takviye eden Galatasaray'ın o sezondaki teknik patronluğunu Mustafa Denizli üstlenmişti. Derwall’in danışman sıfatıyla kenara çekildiği bu sezonda Galatasaray daha ligin başından itibaren liderliği ele almış ve kimi zaman kendisini zorlamaya çalışan Beşiktaş ve o yılın flaş takımı Malatyaspor'a rağmen sezonu çok rahat bir şekilde şampiyon olarak tamamlamıştı”. 

Kaynak: Galatasaray Dergisi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız