SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatyaspor'un Hikayesi Orada

0
Güncellendi - 2015-12-27 20:14:17
Malatyaspor'un Hikayesi Orada
A- A+ PAYLAŞ

Malatya 1. Ama Küme Büyükler Futbol Ligi takımlarından Malatyaspor'un 2014 yılı takvimi, parlak günlerden çöküşe giden dönemi anlatıyor.

“Doğu'nun Yıldızı” olarak anılan Malatyaspor, 1966 yılında Adafıspor, Hürriyet Gençlik, Çoşkunspor ve Akınspor'un birleşmesiyle kuruldu.

2006 yılında Süper Lige veda eden Malatyaspor, şansızlıkların bir türlü peşini bırakmaması sebebiyle PTT 1. Lige düştü. PTT 1. Lig’de kalıcı olamayan sarı kırmızılılar, bir alt ligi düşte. 2. Lig'de geçirdiği sıkıntılı süreç ve maddi problemler nedeniyle 3. Lig'e düşen Malatyaspor, burada da tutunamadı ve BAL Ligi'nin yolunu tuttu.

BAL Ligi'nde küllerinden doğmaya çalışan sarı kırmızılı takım UEFA tarafından önce puan silme cezasına çarptırıldı, daha sonrada küme düşürüldü.

Bölgesel Amatör Lig serüveni kısa süren Malatyaspor, 2012-2013 futbol sezonunda Malatya 1. Amatör Küme Büyükler Ligi'nde mücadele etmeye başladı. FİFA Disiplin Kurulu tarafından 4 dönem transfer yasağı cezasına çarptırılan sarı kırmızılı takım, amatörde ayakta kalmaya çalışıyor.

Ligde ikinci sezonunu geçiren Malatyaspor, 2014 yılı takviminde bir anlamda bu çöküşü resimledi.

Takvimde Malatyaspor'un Süper Lige çıktığı ve Malatya'da yapılan kutlamanın yanı sıra Süper Ligde mücadele eden takım kadrosunun fotoğrafları da yer aldı.

"Efsaneler Ölmez, Bu Sevda Bitmez" yazısının ön plana çıktığı takvimde, "Ne UEFA ne FİFA inadına Malatya" pankartıyla sahaya çıkan amatör futbolcuların resimleri de yer aldı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız