SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatyaspor'un İlk Yarı Raporu..

A- A+ PAYLAŞ

Malatyaspor, 2005–2006 sezonunun ilk yarısını umduğu yerde tamamlayamadı. Bolu, Almanya ve Finlandiya’da sezon öncesi kamp dönemi geçiren ve oynadığı özel maçlarda rakiplerine üstünlük sergileyen, sadece 1 maçta berabere kalıp, diğer 6 maçı kazanan Malatyaspor; aynı başarıyı ligde sürdüremedi. Üst sıraları hedefleyerek lige başlayan takımımız, bir anda kendisini küme düşme hattında buldu. Son haftalarda yaptığı çıkışla soluk alan Malatyaspor, topladığı puanlarla, küme düşme hattından tamamen uzaklaşmasa bile moral buldu, ilerisi için umutlandı.

17 maçta 4 galibiyet, 5 beraberlik, 8 yenilgi alan Malatyaspor, 14 gol atıp 27 gol yedi, 17 puan topladı. Takım, 11. haftaya kadar galip gelemedi. Ankaraspor’u deplasmanda yenerek “galibiyet mesaisi”ne başlayan Malatyaspor, yine dış sahada Samsun, içeride Konya ve Gaziantepspor’u yenmeyi başardı. Konyaspor maçının önemi iç sahada 6 ay sonra galip gelinmesiydi.

Malatyaspor ilk yarıda 4 büyüklerden hiçbirini yenemedi. Trabzon’a son saniye, Beşiktaş’a uzatma dakikası golleriyle beraberlik kaptıran Malatyaspor, alt sıralardaki rakipleriyle oynadığı kritik maçlarda Denizli, Diyarbakır ve Rize’ye kaybetti; Ankara ve Samsun’u yendi.

Malatyaspor, evinde 4 yenilgi ve 3 beraberlik alırken, 2. yarı için önemli avantajlar yitirdi.

En farklı yenilgisini Vestel Manisa’dan alan Malatyaspor, Fenerbahçe ve Galatasaray’a 3 farklı kaybetti.

Malatyaspor, ligin en az gol atan 3. takımı oldu. Denizli 12, Rize 12, Malatya 14 gol atabildi. En çok gol yiyen takımlar sıralamasında Samsun 37 golle başta gelirken, Diyarbakır 29, Malatyaspor ve Gaziantep 27 golle sıralandılar. Kuşkusuz, Malatyaspor’un ilk haftalarda Galatasaray ve Vestel’den 2 maçta 10 gol yemesi bu olumsuz istatistiğin artmasında başrolü oynadı. Son haftalarda savunmasında gözle görülür bir düzelme görülen takımımız, kalesinde kolay gole izin vermedi.

Malatyaspor, ligin az kazananları ve en çok kaybedenleri arasında yer aldı. Denizli 10, Samsun ve Diyarbakır 9, Malatyaspor ve Çaykur Rize 8 kez kaybettiler. Çaykur, Samsun, Denizli, Ankara 3, Ankaragücü ve Malatya 4 kez kazandılar.

İlk yarıda Malatyaspor adına en çok golü Okan Yılmaz (4) attı. Mert Korkmaz, 2’si penaltıdan olmak üzere, ve Effa Owona 3'er gol kaydettiler. Mustafa Özkan, Sebastian Johansson, Jiri Homola ve Bülent Akın 1’er gol attılar.

* Malatyaspor’un Aldığı Sonuçlar

Sivasspor-Malatyaspor: 1–1
Musa Kuş, Mert Korkmaz

Vestel Manisaspor-Malatyaspor: 0–5
Serkan Dökme, Fabio, Sinan Kaloğlu, Uğur İnceman (penaltıdan), Meduna.

Galatasaray-Malatyaspor: 5–2
Ümit Karan (3), Altan, Hasan Şaş, Mert Korkmaz (penaltıdan), Mustafa Özkan.

Malatyaspor-Trabzonspor: 1–1
Mert Korkmaz (penaltıdan), Fatih Tekke.

Kayseri Erciyes-Malatyaspor: 1–1
Cenk, Homola.

Malatyaspor-Denizlispor: 0–1
Ömer Rıza.

Gençlerbirliği-Malatyaspor: 2–0
Mehmet Çakır, Promise.

Malatyaspor-Diyarbakırspor: 1–2
İlyas, Hasan, Effa.

Çaykur Rizespor-Malatyaspor: 1–0
Dia Cire.

Malatyaspor-Fenerbahçe: 0–3
Mehmet Yozgatlı (2), Tuncay.

Ankaraspor-Malatyaspor: 1–2
Effa, Okan, Joao.

Malatyaspor-Beşiktaş: 1–1
Effa, Youla.

Kayserispor-Malatyaspor: 2–0
Gökhan, Rodic.

Malatyaspor-Konyaspor: 1–0
Johansson.

Malatyaspor-Ankaragücü: 0–0

Samsunspor-Malatyaspor: 1–2
Bülent Akın, Okan, Kaies.

Malatyaspor-Gaziantepspor: 2–0
Okan Yılmaz (2).

* Kupa Maçları
Malatyaspor, Türkiye Kupası’nda lige göre başarılı bir grafik çizdi. Malatyaspor, Telekomspor’u 1–0 Jiri yenerek tur geçti ve gruplara yükseldi. Jiri Homola’nın kafasından gelen gol, Malatyaspor’un bu sezon bir resmi maçtaki ilk galibiyeti olarak kayıtlara geçti. Sarı-kırmızılılar gruplarda Diyarbakırspor’u deplasmanda 1–0 yenerken, tek gol Bülent Akın’dan geldi. Galatasaray’ı İnönü’de konuk eden ve iyi bir futbol sergileyen Malatyaspor istediği galibiyeti elde edemezken, golleri Toth Balazs ve Hasan Kabze attı.

* Teknik Kadro Değişti
Malatyaspor, Trabzonspor ile 4. hafta oynanan maç sonrası teknik kadroyu değiştirdi. Feyyaz Uçar ve yardımcıları görevden ayrılırken; daha önce de Malatyaspor’u çalıştırıp başarılı olmuş Ziya Doğan ikinci kez işbaşına geldi. Doğan, sene başında Gençlerbirliği’ni çalıştırıyordu.

* Geçen Sezon
Malatyaspor, geçen sezonunun ilk yarısını 25 puanla 7. sırada kapatırken; dış sahalarda aldığı başarılı, İnönü’de aldığı başarısız sonuçlarla dikkat çekmişti. Temsilcimiz 7 galibiyet, 4 beraberlik ve 6 yenilgi almış; yenilgilerin 4 tanesi iç, galibiyetlerin 4 tanesi ise dış sahalarda elde edilmişti. O dönem Malatyaspor’u Aykut Kocaman çalıştırıyordu.

DERLEYEN: Bülent KORKMAZ

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız