SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatyaspor'un Serdar'ı Var: 3-1

A- A+ PAYLAŞ

Malatyaspor, kendi sahasında Diyarbakırspor'u 3-1'le geçti ve Lig A'da ikinci sıraya yükseldi. Malatyaspor'un golleri Stavreski (kendi kalesine), Bülent Akın ve Taner'den gelirken, gollerin tamamının "asisti" sahanın yıldızı Serdar Samatyalı'dan geldi. Malatyaspor maça Vergi Dairesi Başkanlığının "Almadığınız her fiş ülkemizi değil başkalarını kalkındırır" yazılı dövizle çıkarken, Vergi Dairesi Başkanı Niyazi Özkök, maç öncesi her iki takıma ve hakemlere çiçek verdi. Malatyaspor'un "ilk Pazartesi" maçında Serdar, takımının attığı 3 gole de "süper asistleriyle" ortak olurken, mükemmel bir şutu direkte patladı, bir topunu da kaleci son anda önledi. Karşılaşmada Malatyaspor'un blokları arasında zaman zaman ortaya çıkan dağınık görüntü ve bireysel hatalar, rakip takıma tehlikeli kontraatak fırsatları verirken, son anda yapılan yerinde müdahaleler tribünleri rahatlattı.. D Spor Kanalı'nın naklen yayınladığı, yaklaşık 6 bin Malatyaspor, 200 dolayında da Diyarbakırspor taraftarının tribünlerden izlediği karşılaşmada, 2. dakikada geriye düşmesine rağmen, özellikle Serdar'ın etkili oyunu skoru belirledi. Karşılaşmanın hakemi; 62. dakikada Bülent Akın'ın şutunu cezaalanında koluyla engelleyen Stavreski ve 66. dakikada topa yükselirken rakibin müdahalesiyle kendini yerde bulan Turgay'ın pozisyonlarında Malatyaspor'un penaltı beklentilerine karşın, "devam" kararıyla sahadan ve tribünlerden tepki gördü.

Karşılaşmayı izlemek üzere gelen Diyarbakırspor taraftarları ile Malatyaspor taraftarları arasında herhangi bir gerginlik yaşanmadığı gibi, iki takımın amigoları maçtan önce tribünleri birlikte gezerek alkış aldılar. Diyarbakır tribünlerinde Malatyaspor kaşkolları da göze çarparken, maç sonrasında konuk takım taraftarları Malatyaspor'u alkışladılar. Diyarbakırspor taraftarları maç sonrası, teknik direktör Bahri Kaya'yı istifaya çağırdılar.

STAD: İnönü,

HAKEMLER: Cem Deda, Özgür Kaya, Okan Deniz Kılıçcı, 4. hakem Mustafa Öğretmenoğlu,

MALATYASPOR: Şenol, Cem Kargın, Turgay, Mehmet Budak, Ramazan, Atilla (Dk. 53 Bülent Akın), Serdar, Hakan Bayraktar (Dk. 81 Hakan Söyler), Johanson, Taner, Senkerik (Dk. 87 Mehmet Albayrak),

YEDEKLER: Bora, Bülent Akın, Mehmet Albayrak, Alper, Engin, Aydın, Hakan Söyler,

DİYARBAKIRSPOR: Metin, Stavreski, Elyasa, Murat, Serkan (Dk. 57 Barış), İbrahim (Dk. 74 Onur), Ersin, Sinan (Dk.83 Okan Yılmaz), Zeki, M.Ali, Burhan,

YEDEKLER: Atilla, Barış, Yılmaz, Talip, Onur, Salim, Okan Yılmaz.

SARI KARTLAR: Atilla, Bülent Akın, Mehmet Albayrak (Malatya), Serkan, İbrahim, Ersin, Zeki, Barış (Diyarbakır)

GOLLER: Dk. 24 Stavreski (kendi kalesine), Dk. 70 Bülent Akın, Dk. 86 Taner (Malatyaspor), Dk. 2 Sinan (Diyarbakırspor)

2. dakikada Diyarbakır'ın geliştirdiği atakta Bora'nın cezaalanına ortaladığı topu kontrol eden Sinan düzgün bir vuruşla golü attı: 0-1

8. dakikada Senkerik'le paslaşan Taner'in vuruşu kalecide kaldı.

14. dakikada Serdar'ın kullandığı faul atışından gelen topu Diyarbakır defansı uzaklaştırdı.

16. dakikada Serdar'ın orta sahadan çıkardığı aşırtma topa koşan Taner, cezasahasına girdi, ancak topu kontrol edemeyince defans teklikeyi önledi.

19. dakikada Ramazan, soldan topu sürdü ve ortaladı. Kaleci Metin parmaklarının ucuyla topu aşırarak kornere çeldi. Atıştan sonuç yok.

22. dakikada Serkan sağdan tehlikeli bir atak geliştirdi. Defansın uzaklaştırmak istediği topla Murat buluştu, orta yapmak istedi, defans ayak koydu. Taç atışından gelen topu Kaleci Şenol kontrol etti.

24. dakikada Malatyaspor beraberliği sağladı. Soldan kazanılan faul atışında Serdar, cezaalanına topu gönderdi. Topa Turgay'la birlikte yükselen Diyarbakırspor'lu defans oyuncusu Stavreski, ters bir kafa vuruşuyla topu kendi ağlarına gönderdi: 1-1

36. dakikada geriden çıkarılan top Diyarbakır defansını aştı, kaleciden önce yetişen Atilla çaprazdan topu aşırttı. Tribünlerin "gol" diye ayağa kalktığı bu pozisyonda top yan ağlara çarptı.

4. hakem oynanmamış süre olarak 3 dakikayı gösterdi.

İlk yarı 1-1 kapandı.

İkinci yarıya başlayan Diyarbakırspor 46. dakikada mutlak bir gol fırsatını değerlendiremedi. Ersin'le başlayan Diyarbakır atağında, ortalanan topa Malatyaspor defansı müdahale edemeyince, M.Ali bir anda cezaalanına koşu yaptı, kaleci ile karşı karşıya iken şutu üstten auta çıktı.

48. dakikada Senkerik topu sağdan sürdü, cezaalanına girdi ve Taner'e pas çıkardı. Taner, topun gelişine istediği gibi vuramadı, defansa çarpan top kaleciden döndü. Cezaalanı önündeki Hakan Bayraktar vurdu, kaleci topa son anda müdahale edip çeldi ve bu pozisyonda Taner ofsaytta kaldığı için atak sonuçsuz kaldı.

53. dakikada Diyarbakır cezasahasının sol köşesinde topla buluşan Serdar'ın sert şutu, defansa çarpıp üst direkten dışarı çıktı. Korner atışından sonuç yok.

59. dakikadaki Diyarbakır atağında Barış'ın ortaladığı topa defans müdahale edemedi. Burhan topla buluştu, vole denemesi autla sonuçlandı.

60. dakikada Serdar, soldan Diyarbakır cezaalanına girdi. Topu sürdü ve 6 pasa atmak isterken, Stavreski yuvarlanarak müdahale etti ve tehlikeyi uzaklaştırdı.

62. dakikada Malatyaspor soldan bu kez Bülent Akın'la atak geliştirdi. Bülent, cezaalanına ortaladı. Stavreski topa koluyla müdahale etti. Malatyaspor'un penaltı beklediği bu pozisyonda hakem oyunu devam ettirdi.

64. dakikada Diyarbakır yine kontraatakla çıktı. Soldan ortalanan topa Malatyaspor defans oyuncuları "yine" müdahale edemezken, Burhan bir anda pozisyon buldu. Dönerek vurduğu top Şenol'da kaldı.

66. dakikada soldan kazanılan serbest vuruşu Serdar kullandı. Cezaalanına gelen topa 6 pastaki Turgay yükselmek isterken, Diyarbakırlı bir oyuncunun temasıyla kendini yerde buldu. Yine "penaltı" beklentisi varken, hakem oyunu devam ettirdi.

70. dakikada Malatyaspor öne geçti. Bülent Akın sağda faulle durduruldu. Atışı Serdar kullandı ve gelen topa yükselen Bülent Akın kafayla ağlara gönderdi: 2-1

74. dakikada Serdar soldan topu sürdü, orta yapmak istedi. Defans ayak koydu. Korner. Atıştan sonuç yok.

76. dakikada Malatyaspor defansının rakibe çarptırdığı top auta çıkarken, hakemin kararı korner oldu. Kornerden sonuç alamadılar.

78. dakikadaki Diyarbakır atağında topu rakibine kaptıran Bülent Akın kendisini yine yere bırakıp faul beklerken, hakem oyunu sürdürünce Diyarbakır gol pozisyonu buldu. Defans tehlikeyi kornerle önledi.

85. dakikada Malatyaspor'un kazandığı serbest atışı yine Serdar kullandı. Defansın müdahale edemediği topu bir anda önünde bulan Taner ıskalayınca, mutlak bir gol kaçtı.

86. dakikada Malatyaspor farkı ikiye çıkardı. Sahanın yıldızı Serdar, sağdan indi ve ortaladı. Gelen topa Taner'in mükemmel volesi kalecinin müdahalesine rağmen ağlarla buluştu: 3-1

88. dakikada Serdar kaleye yaklaşık 25 metre mesafeden müthiş bir şut çıkardı. Kaleci güçlükle kornere çeldi. Kornerden gelen topu defans uzaklaştırdı.

4. hakem oynanmamış süre olarak 4 dakikayı gösterdi.

90. dakikada sağ çaprazdan atılan aşırtma topu, öne çıkmış olan kaleci Şenol son anda topatlayarak kornere çeldi.

Karşılaşma Malatyaspor'un 3-1 üstünlüğüyle son buldu.

FOTOĞRAFLAR: Mehmet GÖRESİYE

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız