SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatyaspor'un Teptiği Fırsat...

A- A+ PAYLAŞ

Lig A'nın nabzını tutan Fanatik Gazetesi yazarı Tunç Kayacı'dan çarpıcı bir analiz daha...

İkincilik İçin İkram Yarışı

Bu hafta ikinci takım olma savaşında büyük bir ikram vardı. Malatyaspor, rakibi İstanbul Belediyespor’un, evinde Türk Telekom ile berabere kalmasını değerlendiremedi. Aslında aynı şeyi rakibinden bir puan ve ikili averaj üstünlüğü olan İstanbul Belediyespor için de söyleyebiliriz. Samsunspor karşısında adeta gerilen ve çok tutuk bir futbol sergileyen Malatyaspor, belki de ayağına gelen fırsatın ne olduğunu önümüzdeki hafta daha da iyi anlayacaktır. Maç sonrası çirkin görüntüler Malatyaspor’a hiç yakışmıyor. Belki münferit ve tüm Malatya’yı bağlanmaz gibiyse de, kenti ve kulübü imaj olarak fazlasıyla zedeliyor. Ancak daha ligin bitmediğini bilmeleri ve hâlâ ikincilik şansı olduğunu bilmeleri lazım Malatyalılar’ın. Ayrıca bu şans yitirilse bile, Play-Off’tan tekrar Süper Lig’e çıkma imkanı olduğunu unutmayalım.

İstanbul BŞB avantaj kaybetti

İstanbul Belediye ise ilk yarının son haftalarında olduğu gibi aynı takımlara takılarak önemli bir avantaj kaybetti. Yine ipler elinde ve bu hafta kazandı mı İstanbul Belediyespor, Süper Lig’e çıkacak. Ancak İstanbulspor gibi iddiası kaybolan ama kalitesi tartışılmaz ve de çok rahat bir takımla oynayacaklar. Malatyaspor’un kazanması ve kendilerinin de kazanamaması halinde, Play-Off’a kalacaklar. Bu da sezon başından beri hep ilk iki içinde yer almış bir takımın, sezon sonunda ilk iki dışında kalması Belediye’ye ağır bir darbe olur ve bu travmayla çıkacakları Play-Off’ta zorlanırlar diye düşünüyorum...

Elazığ büyük yıkım yaşadı

Play-Off yarışına gelince; bu hafta en büyük yıkımı son saniye golüyle berabere kalan Elazığspor yaşadı. Gakgoşlar kazansalar, ilk 6 içinde olacaklar ve son maçlarında evlerinde Süper Lig’e çıkmış, bir Oftaş ile oynayacak olmaları nedeniyle işleri çok kolaylaşacaktı. Mardin’de mağlup olan Altay’ın ekmeğine yağ süren bu sonuç, bir anlamda Karşıyaka’nın hemşehrisine kıyağı oldu. Artık Elazığspor için Play-Off biraz da Eskişehirspor’un elinde diyebiliriz. Aslında Elazığspor’u son saniye golüyle deviren Eskişehir’in Altay önünde alacağı sonucu, Elazığlılar kadar hepimiz merakla bekliyoruz. Diyarbakırspor deplasmanda aldığı bir puanla oldukça rahatladı. Diyarbakırspor son hafta evinde, Uşakspor karşısında bir sürpriz yaşamazsa Play-Off’a geldi, diyebiliriz.

Play-Off için kıyasıya yarış

Kasımpaşa ise Kadir Özcan’la yakaladığı rüzgarları sonuna getirdi, Uşak deplasmanından aldıkları 3 puanla ilk 6 içindeki yerlerini sağlamlaştırdı.

Altay ise Mardin’den, biraz da şartların aleyhlerine gelişmesi nedeniyle yenik döndü. Ancak Siyah - Beyazlılar bu hafta evinde Eskişehirspor’u yenerse, kendi göbeğini kendi kesip, Play-Off’a kalacak. Son haftalardaki çıkışıyla Play-Off’a çok yaklaşan Orduspor’u unutmuş değiliz. Karadeniz ekibi, zorlu Gaziantep deplasmanında Belediyespor’u yenip, matematiksel şansını son haftaya taşımayı başardı. Ancak Orduspor’un ikili averajının, sadece Altay’a karşı iyi olması, şansını azaltıyor. Kısaca Orduspor’un kazanıp, Altay ve Elazığspor’un kaybetmesi lazım Play-Off’a kalması için. Futbolda “olmaz” diye bir şey yok, ancak bu ihtimalin oldukça zor olduğunun altını çizeyim.

Rahat takımlar belirleyici...

Tabii ki, 33 hafta sonunda çıkan bir takım belli oldu. 3 takım da, Lig A’ya veda etti. Son haftaya girerken Lig A’daki bir çok takım kendi kaderini değil ama oynadıkları rakiplerinin kaderini belirleyecek. Son hafta fikstürüne baktığımızda; düşen Sebatspor, Uşakspor ve ligde hiç bir iddiası olmayan İstanbulspor, Karşıyaka, Oftaş, Eskişehirspor ve Kocaelispor’un göstereceği performansın, rakiplerinin kaderi açısından belirleyici olacağını hatırlatalım...

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız