SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Malatya'ya 10 Milyon Ayrıldı'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da, hayvancılığın geliştirilmesi konulu toplantı yapıldı.

Ticaret ve Sanayi Odası Salonu'nda gerçekleştirilen hayvancılığın geliştirilmesi projesi toplantısında konuşan Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Bedrettin Yıldırım, hayvancılığın geliştirilmesi için Ziraat Bankası ile birlikte 50 milyon TL kaynak ayrıldığını söyledi. Yıldırım, "Bu kaynağın 10 milyon TL'si Malatya bölgesine ayrılmıştır. Malatya bölgesi bunu iyi değerlendirmelidir" dedi. En az 5, en fazla 250 büyükbaş hayvancılık için destekleme olduğuna dikkat çeken Yıldırım, hayvancılığın gelişmesi için her türlü desteğin sağlanacağını vurguladı.

Et ve Balık Kurumu Genel Müdürü Bekir Ulubaş ise, "Et ve Balık Kurumu olarak, Erzurum, Ağrı, Bingöl, Van, Diyarbakır, Adana, Ankara ve Sakarya'da kombinaları ile 80 bin ton kapasite ve 10 bin ton depolama kapasitesi ile hizmet ediyoruz" diye konuştu.

Bir şeyi üretmek kadar pazarlamanın da önemli olduğuna dikkat çeken Ulubaş, "Tarım ve Köyişleri Bakanlığı, büyükbaş hayvan kesinde kilo başına 1,5 TL destek vermektedir. Taret projesi ile hayvancılığa destek veriliyor" ifadelerini kullandı.

Malatya'da 100 bin büyükbaş hayvan varlığı olduğunu öğrendiğini, bu rakamın az olduğuna dikkat çeken Ulubaş, Malatya'da hayvancılığın gelişmesi için her türlü desteği vereceklerini kaydetti.

"TARIM VE HAYVANCILIĞA DAHA FAZLA DESTEK VERİLMELİ"
Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç ise, kalkınmak için sanayinin önemli olduğunu ancak tarımın da göz ardı edilmemesi gerektiğine işaret etti.

Erkoç, "Gelişmiş ülkelerde hayvancılık ve tarıma büyük destekler yapılıyor. Türkiye'de de yapılıyor ancak bu destek miktarları arttırılmalıdır" dedi.

Malatya'nın kayısı, hayvancılık, sanayi, tekstil, sağlık sektörü ve mermercilik ile gelişmeye çalıştığını söyleyen Erkoç, Besi Organize Sanayi Bölgesi kurulması için de 10 bin dönüm yer ayrıldığını ve çalışmaların başlatıldığını ifade etti. Erkoç, Besi Organize Sanayi Bölgesi'nin kurulması ile Malatya'nın bölgede hayvancılık üssü haline geleceğini vurguladı.

Tarım İl Müdürü Ahmet Güldal da, 2002 yılında 6 bin ton olan kaba üretimin 2008 yılında 68 bin tona ulaştığını, ihtiyaçlarının ise 100 bin ton kaba yem olduğunu ifade etti. Malatya hayvan varlığı yüz bin civarında olduğunu söyleyen Güldal, "Yüzde 50'si kültür melezidir. Beside güveniyoruz, ancak pazarda sıkıntılar yaşanırsa besicilikten vazgeçiliyor. Özellikle Taret projesinin yaygınlaşması için müdürlük olarak çaba gösteriyoruz" ifadelerini kullandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız