SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Malatya'ya 100 Yıl Yetecek"

0
Güncellendi - 2017-09-21 03:15:57
A- A+ PAYLAŞ

Büyükşehir Belediyesi tarafından Yeniköy Mevkiinde 128 dönüm alan üzerine inşa edilen Sokak Hayvanları Bakım Merkezi ve Doğal Yaşam alanında çalışmalar tamamlandı. Önümüzdeki günlerde hayvan kabulünün yapılacağı merkez, 5 yıldızlı otel konforunda.  Hayvan barınakları, ameliyathane ve tedavi merkezlerinin yanı sıra, sokak hayvanları için doğal yaşam alanları da bulunuyor.

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır beraberinde Genel Sekreter Yardımcıları Ali Yıldırım, Metin Torun ve ilgili daire başkanlarıyla birlikte Sokak Hayvanları Bakım Merkezi’ni gezdi.

Çakır, projenin birçok yönüyle Türkiye’de örnek bir proje olduğunu söyleyerek, “Malatya’nın böyle bir yere ihtiyacı vardı. Büyükşehir Belediyesi olarak bu projeyi başlattık ve tamamladık. Hayvanların her anlamda rahat yaşam sürdüreceği, örnek bir proje oldu” dedi.

Barınaklarda her türlü konforun düşünüldüğünü söyleyen Başkan Çakır, “Yerden ısıtmalı, havalandırma sistemleri ile bütün detaylar düşünülerek projeyi tamamladık. Şu anda Türkiye’de üçüncü olarak yapılan ancak alan bakımından en büyük tesis diyebiliriz. Buradaki gayemiz sokaktaki hayvanların korunması, tedavisi ve böyle güzel bir yaşam alanında onlara hizmet edebilmek. Bunun için gerekli ekiplerimiz oluşturuldu. Burası artık hayvanları nakledebilecek seviyeye getirildi. Kapalı alanlarımızda aynı anda 500 hayvana hizmet verebilecek kapasitede bir yer” diye konuştu.

“Malatya’ya 100 yıl yetecek bir saha kazandırdık”

Kediler için ayrıca bir alan oluşturulduğunu belirten Çakır, şunları söyledi:

“Malatya’ya 100 yıl yetecek bir sahayı kazandırmış olduk. Kediler için de ayrıca bir alan oluşturuldu. Türkiye’nin sayılı merkezlerinden biri haline getirdik. Çevre düzeninin tamamlanması ve teknik personel takviyesinden sonra burayı hizmete açacağız. Şu anda son rötuşlar yapılıyor. 128 dönüm alan üzerine yapılan Sokak Hayvanları Bakım Merkezi ve Doğal Yaşam Alanı'nın Malatya'mıza hayırlı olmasını diliyorum. Emeği geçen tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum."

Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

17 yorum yapılmış

  • yunus (6 yıl önce)
    ortalıkta gezen insan görünümlülere de hayvan barınagı hayırlı olsun umarım hepsini toplar buraya koyarlar
    0
    0
    Yanıtla
  • Bedrettin Hikmet (6 yıl önce)
    Malatya Büyük Şehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır Bey'i bu örnek projesinden dolayı tebrik ederim. Sokak köpekleri Malatya'da o kadar çaresiz durumda ve yardıma muhtaç ki böyle bir bakım merkezi gerekliydi. En çaresizi hayvanlar, biz onların yaşam alanlarını işgal ettik ve onlara yaşam şansı tanımadık. Umarın açılacak bu kurumda çalışanlar yaptıkları işin vicdani sorumluluklarını taşır ve hayvanlara gereken ilgiyi gösterirler.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hatce (6 yıl önce)
    Bunun yerine hayvanat bahçesi yapılsaydı daha iyi olurdu bence ?
    0
    0
    Yanıtla
  • ilyas (6 yıl önce)
    Güzel bir hizmet,tüm emeği geçenlere teşekkür ederiz .
    0
    0
    Yanıtla
  • ali veli (6 yıl önce)
    Kaça mal olmuş, bilen var mı? Bu gariban vatandaşın kaç lirasını çarçur etmişler? Esas mesele bu!
    0
    0
    Yanıtla
  • MALATYALI (6 yıl önce)
    GÜZEL OLMUŞ ELİNİZE SAĞLIK ,ORADA İSTİHDAM EDİLECEK PERSONELİN DE GERÇEK HAYVAN SEVERLERDEN SEÇİLMESİ LAZIM BENCE, 15 İNDEN 15 İNE MAAŞ ALMAK İÇİN ÇALIŞANLARDAN OLMAZ...
    0
    0
    Yanıtla
  • Cengiz (6 yıl önce)
    Emegi gecenlerden ,vesile olanlardan Allah razi olsun..Isyenler icin hayvanlar sahiplendirilebiliyorsa cok daha guzel olur.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet BAL (6 yıl önce)
    tebrikler çok güzel olmus emegi geçen herkese çok teşekürler inşallah başlangıcı gibi sonuda güzel olur
    0
    0
    Yanıtla
  • aydin (6 yıl önce)
    Yollarda cukurlardan geçilmiyor hayvan kadar değeri yok Malatyalinin . Kafanızı kaldırın da bir bakın.
    0
    0
    Yanıtla
  • Bu haberin altında, böylesi yoruma ancak gülünür ? Alakalı bir haberin altına maksat olumsuz olsun diye yazacaksanız yazın yorumunuzu. Hem ana caddelerde ben problem göremiyorum. Sokaklarda kısmen var, o da ilçe belediyelerin sorumluluğunda. Ben daha önce, yani buraya tayinim çıkmadan önce Adana'da yaşıyordum, ondan biliyorum. Ana caddeler büyükşehirin, sokaklar ilçe belediyelerin görevi.
    0
    0
    Yanıtla
  • 44malatya (6 yıl önce)
    Burayi.hayvanat.bahcesine. donusturmek.gerekir
    0
    0
    Yanıtla
  • Bekir Kara (6 yıl önce)
    Mükemmel olmuş, tebrik ediyorum. Türkiye'ye örnek bir proje şahsımca, temennim odur ki; inşallah bütün şehirlerde yapılır.
    0
    0
    Yanıtla
  • Halil çelik (6 yıl önce)
    Allah sizden razı olsun.belediyeler sadece insanların değil.ağaçların ve hayvanlarında belediyeleridir.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ağaç ?
    0
    0
    Yanıtla
  • Recep Nazif (6 yıl önce)
    Tatil köyü zannettim :)))) harbiden tebrikler çakır ...
    0
    0
    Yanıtla
  • İSMET UÇAN (6 yıl önce)
    Bu projeyi hazırlayan ve hayata geçiren herkese teşekkür ediyorum.İnşallah uygulama da başarılı olur.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mavi Yasin (6 yıl önce)
    Teşekkürler büyükşehir...
    0
    0
    Yanıtla