SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya'ya 11 Bin Tablet

0
Güncellendi - 2015-12-28 03:08:37
Malatya'ya 11 Bin Tablet
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’ya FATİH Projesi kapsamında öğrencilere dağıtılmak üzere Mayıs-Eylül döneminde toplam 11 bin tablet gönderileceği bildirildi. İlk törende 34 öğrenciye tabletleri verildi.

81 İlde eşzamanlı olarak düzenlenen Fatih Projesi Tablet Bilgisayar Dağıtım Töreni, Malatya’da Battalgazi Halk Eğitim Merkezi Toplantı salonunda yapıldı. 

Tören; Vali Süleyman Kamçı, Vali Yardımcısı Abdulkadir Duran, Battalgazi Kaymakamı Vedat Yılmaz, İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı, Battalgazi İlçe Milli Eğitim Müdürü Recep Bulut ve Hacı Hüseyin Kölük Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencilerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

“İLK AŞAMADA 4 BİN TABLET GELECEK”

İl Milli Eğitim Müdürü Ali tatlı, ”FATİH Projesi Faz1 Kapsamında; 2 bin 238 öğretmene ve 8 bin 912 öğrenciye olmak üzere toplam 11 bin 150 adet tablet bilgisayar verildi.  Proje kapsamında İlimizdeki 69 ortaöğretim kurumuna hızlı internet (Metro internet hattı) ve altyapı kurulumu yapıldı. Kademeli olarak Türk Telekom tarafından internet erişimleri açılmaktadır.   90 Ortaöğretim kurumunun altyapı ve sistem odası kurulumu yapıldı.  Toplam 595 kuruma çok amaçlı yazıcı(fotokopi) gönderilmiştir. Etkileşimli tahta takılan kurumlarda görev yapan, 4 bin 500 öğretmene Fatih Projesi Hazırlayıcı Eğitim ve 2 bin 700 öğretmene Fatih Projesi Teknoloji kullanım kursu verilmiştir. FATİH Projesi, Milli Eğitim Bakanlığı koordinesinde kademeli olarak yapılan ihaleler ile bütün eğitim kurumlarını kapsayacak şekilde devam etmektedir. İlimize, Mayıs-Haziran aylarında 4000 adet olmak üzere Eylül ayı sonuna kadar toplam 11 bin adet tablet bilgisayar gönderilecektir. 155 kuruma 2750 adet etkileşimli tahta planlaması yapılmış olup,  Ortaokullarda ağ altyapı kurulumları devam etmektedir” şeklinde bilgi verildi.

“ÇAĞIN GEREKLERİNE UYGUN”

Törende konuşan Vali Kamçı; ”Açılımı  ‘Fırsatları Arttırma ve Teknolojiyi İyileştirme Hareketi’ olan FATİH Projesi kapsamında Milli Eğitim Bakanlığı ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı işbirliği ile Türkiye´deki tüm dersliklere birer adet dizüstü bilgisayar, projeksiyon cihazı ve akıllı tahta; her öğrenciye tablet bilgisayar verilmesi öngörülmektedir. Projenin amacı, çağın gereklerine uygun olarak bilgi toplumu oluşturmak ve eğitimde teknolojiyi yararlı kılmaktır. Buna göre; proje kapsamında 700 bin tablet bilgisayar ihalesi yapılmış olup bunun 150 bin adeti Mayıs-Haziran aylarında, geri kalanı ise Eylül-Ekim aylarında dağıtılacaktır. Bizler şu an, ilimize gönderilmiş olan tablet bilgisayarlardan 34 tanesinin öğrencilerimize dağıtımını gerçekleştireceğiz. Bu vesileyle; her alanda olduğu gibi eğitimde de muazzam hizmetlerin altında imzası bulunan ve aziz milletimize gelişen dünyanın bütün nimetlerini sunmayı gaye edinen Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a Malatya halkı ve şahsım adına saygı ve şükranlarımızı arz ediyorum” dedi.

Törende Vali Kamçı ve diğer katılımcılar, öğrencilere tabletlerini  verdiler.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız