SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Malatya'ya 15 Yılda 1.5 Milyarlık Yatırım Yaptık"

0
Güncellendi - 2017-12-15 05:13:07
A- A+ PAYLAŞ

 Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, son 15 yılda Malatya’ya baraj, gölet, sulama ve diğer alanlarda toplam 15 milyar 550 milyon TL tutarında yatırım yaptıklarını söyledi. Bakan Eroğlu, bakanlığına bağlı çeşitli konulardaki yatırımlarının yanı sıra 5 baraj ve 1 gölet inşa ettiklerini, toplamda 233 bin 190 dekar araziyi sulamaya açarak çiftçilere yıllık 140 milyon TL zirai gelir sağladıklarını kaydetti.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba’nın, Malatya’ya yapılan yatırımlara ilişkin yazılı soru önergesine Bakan Prof. Dr. Veysel Eroğlu imzasıyla verilen yanıtta,  Malatya’da başlatılıp da bitirilemeyen yatırımların olmadığı kaydedilerek şu ifadelere yer verildi:

“Son 15 yılda Malatya iline toplam 1 milyar 550 milyon TL yatırım yaparak;

5 baraj ve 1 gölet inşa ettik, 233.190 dekar araziyi sulamaya açtık ve çiftçilerimize yıllık 140 milyon TL zirai gelir artışı sağladık. 44 derenin ıslahını tamamladık. 68,3 milyon fidanı toprakla buluşturduk, 2 adet bal ormanı ve 3 adet mesire yeri tesis ettik. Orman köylülerimiz için yeni gelir kapıları açtık.  23 adet otomatik meteorolojik gözlem istasyonu kurduk, 2 adet Havaalanı otomatik meteorolojik gözlem istasyonu kurduk.”

Bülten- malatyahaber.com- Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

3 yorum yapılmış

  • Kerem (6 yıl önce)
    1.5 milyar kendinize yatırım yapmışssınızdır ortada yapılan birşey yok her tarafa yaptığınız saat kulesiyse olabilir :)
    0
    0
    Yanıtla
  • nazim ilhan (6 yıl önce)
    keşke hiç suya dokunmadan iş yapaydınız bahsetiğiniz paralar korkunç rakamlar keşke malatya halkı bundan yararlansaydı. bir işi adam gibi yapsanız çok güzel olurdu saygılar
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali (6 yıl önce)
    Bizde 15 yıldır hep aynı masalı dinliyoruz.
    0
    0
    Yanıtla