SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya'ya 3 Bakan Gelecek..

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:09:51
Malatya'ya 3 Bakan Gelecek..
A- A+ PAYLAŞ

Adalet ve Kalkınma Partisi  Malatya Milletvekili Ömer Faruk Öz, Nisan ayında Malatya’ya 3 bakanın geleceğini söyledi.

Malatya Yeşilyurt Ziraat Odası'nı ziyaret eden Öz, Malatya’nın Büyükşehir olması nedeniyle kaldırılan merkez Ziraat Odasından sonra koordinatör Ziraat Odası olarak belirlenen Yeşilyurt Ziraat Odası’na hayırlı olsun demek için geldiğini ifade etti. 11 Nisan’da açılacak Tarım Fuarı için Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker'in, daha sonra Kalkınma Bakan Cevdet Yılmaz’ın ve son olarak da 27-29 Nisan’da maden sempozyumu için Enerji Bakanı Taner Yıldız'ın Malatya'ya geleceğini kaydetti.

Dondan zarar gören kayısı çiçeklerinin hasarlarının belirlenmesinden sonra çiftçi borçlarının ertelenmesinin gündeme gelebileceğini ifade eden Öz, bu konuda kesin bilgilerin Mayıs ayında netleşeceğini söyleyerek, “Tarım Müdürlüğü, ziraat odası başkanları ve Tarsim yetkilileriyle ilk günden beri istişare içindeyiz. Mayıs sonu ve Haziran başında gerçek hasar belli olacak. Şu anda ön tespitler yapılıyor. Don oranı açıklandıktan sonra dondan zarar gören üreticilerin gerek Ziraat Bankası ve gerekse Tarım Kredi kooperatiflerini olan borçlarının ertelenmesi için neler yapılabilir değerlendirmesini o zaman yapacağız” ifadelerini kullandı.

Öz, “AK Parti iktidarları olarak ürünü don kapsamına alınmasını biz sağladık. Kayısı’da çiçeği de don kapsamına aldık. Tarsim şimdiye kadar ilimizde 51 milyon TL don sigortası almış, 83 milyon TL. don hasarı ödemiş” dedi.

Kayısı konusunda gerek lisanslı depoculuk ve gerekse de Kuru Meyve Tanıtım Grubu içinde yer alan kayısı tanıtım grubu konusunda yaptıkları çalışmalar hakkında da bilgi aktaran milletvekili Öz, lisanslı depoculuk yönetmeliğinin Resmi Gazete’de yayınlandıktan sonra yürürlüğe gireceğini vurguladı. 

Öz, 5084 Sayılı Teşvik Yasası'nın uzatılmasıyla iligili olarak, "Bakanlar Kurulu’nda imzaya açılan Teşvik Yasası, yani SGK işveren payının devlet tarafından karşılanması uygulaması, 1 Ocak 2013’den geçerli olmak üzere bugünlerde çıkacaktır” şeklinde konuştu.

Yeşilyurt Ziraat Odası Başkanı Doğan Solmaz ise, Malatya’nın büyük şehir olmasından dolayı kapanan merkez ziraat odası sorumluluğunu da ilçe ziraat odası olarak aldıklarını ifade ederek, ilçe ekonomisi için önemli olan dalbastı kirazInı yaygınlaştırma çabalarının sürdüğünü kaydetti.

Öz'ün ziyaretine Adalet ve Kalkınma Partisi İl Başkan Yardımcısı Eyüp Sağlam ve parti yöneticileri Mustafa Zeren, Nurettin Sert ve Arif Aksoğan, İlçe Belediye Başkanı Mehmet Kavuk, Adalet ve Kalkınma Partisi İlçe Başkanı Fikret Çolak, İl Genel Meclisi üyeleri Cercis Taşdemir ve Mehmet Şireci, Ziraat Odası Başkanı Doğan Solmaz ve ilçe parti yöneticileri katıldı.

2 Kişiye Sigarayı Bıraktırdı

Adalet ve Kalkınma Partisi Malatya milletvekili Ömer Faruk Öz, iki kişiye sigara bıraktıramadı. 

Yeşilyurt ilçe ziyaretinde, İlçe Belediye Başkanı Mehmet Kavuk, Adalet ve Kalkınma Partisi İlçe Başkanı Fikret Çolak, İl Genel Meclisi üyeleri Cercis Taşdemir ve Mehmet Şireci , ilçe parti yöneticileri tarafından karşılanan Milletvekili Ömer Faruk Öz, yolda vatandaşlarla konuşurken, iki kişinin sigara içtiğini gördü. Onlarla görüşüp sigaranın zararlarını anlatan Milletvekili Öz, iki kişiye sigarayı bıraktıramadı. Milletvekili Öz, daha önceleri birçok kişiyi sigara bırakmalarına söz verdirmişti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız