SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Malatya'ya 4 Bin Kobanili Geldi'

0
Güncellendi - 2015-12-28 00:48:37
'Malatya'ya 4 Bin Kobanili Geldi'
A- A+ PAYLAŞ

AKP Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, Kobani'den gelen ailelerin bütün ihtiyaçlarının karşılandığını ifade ederek, "Suriye'de kadınların, çocukların, insanların öldürüldüğü ortamı bir an önce sonlandırmak, onun içinde Birleşmiş Milletlerin (BM), tüm dünya devletlerinin o zulme son demesi gerekiyor" dedi. 

AKP Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, Malatya Vali Yardımcısı Latif Memiş, AFAD İl Müdürü Hamza Demiralp, Beydağı Mahallesi'nde ikamet eden Kobanili aileleri ziyaret etti.

Halep kentine bağlı Kobani'deki çatışmalardan kaçarak Malatya'nın Beydağı Mahallesinde bulunan bir eve yerleştirilen Hayfa Ahmed ve Zehra Habeş'in evine konuk olan  Çalık ve Şahin, Kobanililerle Kürtçe konuşarak, istek ve sorunlarını dinledi.

Ziyaret sonrası gazetecilere açıklamada bulunan Çalık, "Malatya'ya Kobani'den 4 bin kardeşimiz geldi. Kobanili kardeşlerimizi Malatya'da yerleştikleri evlerde ziyaret ettik. Sadece geldikleri anda değil, sonrasında da takibini yaptığımızı basın ve kamuoyu ile paylaşmak istedik. Kobani'den gelen kardeşlerimiz mahallelerimizde serbest dolaşım halinde evlere yerleşiyorlar. Hem evlerine yerleşmelerine hem de sağlıkla ilgili bütün ihtiyaçlarını AFAD, hükümetimiz karşılıyor" dedi.

Çalık, Kobani'de yaşanan zulmün bir an önce son bulmasını temenni ederek, "Orada zulmeden Esed başta olmak üzere her türlü terör örgütünün orayı sakinleştirmesi, savaşın bir an önce son bulması gerekir. Suriye'de kadınların, çocukların, insanların öldürüldüğü ortamı bir an önce sonlandırmak, onun içinde Birleşmiş Milletlerin (BM), tüm dünya devletlerinin o zulme son demesi gerekiyor. Esed'in zulmüne son derken, IŞİD ve PKK terör örgütünün de zulmünün de bir an önce bitmesi gerekir. Kobanili kardeşlerimizin memleketlerine en kısa zamanda dönerler" ifadelerini kullandı.

Şahin, Malatya milletvekilleri olarak sivil toplum kuruluşlarının destekleriyle Kobanililerin kanayan yaralarına çözüm bulmaya çalıştıklarını söyledi. Şahin, "Cenabı Allah'tan bir an önce Esed zulmünün, IŞİD midir?, PKK mıdır? ne olursa olsun terör estiren o lanetli örgütlerden kaçıp, buraya gelen kardeşlerimizin yuvalarına dönüp, yine eski düzenlerine kavuşmalarını ümit ediyorum" diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız