SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Malatya'ya 7'nci Gelişim'

A- A+ PAYLAŞ

Başbakan Recep Tayip Erdoğan, "Türkiye muassır medeniyete ulaşma yolunu istikrar ve güven içinde sürdürüyor. Değişim ve dönüşüm her alanda devam ediyor. Eşitlik ve adaletle hizmet götürüyoruz” dedi.

Başbakan Erdoğan, Malatya’daki programı kapsamında Atatürk Kapalı Spor Salonu’nda 50 ayrı hizmetin açılış törenine katıldı. Törene Erdoğan ile birlikte Vali Halil İbrahim Daşöz, AKP genel başkan Yardımcısı Necati Çetinkaya, AKP Malatya ve Elazığ Milletvekilleri, Malatya Belediye Başkanı cemal Akın, TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar ile çok sayıda davetli katıldı.

TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar, Malatya'da yaptıkları ve yapmayı düşündükleri projelerle ilgili açıklamalar yaptı.

Belediye Başkanı Cemal Akın, asla partiden ayrılma düşüncesinin olmadığını, AKP saflarında bir nefer olarak siyasi faaliyetlerini sürdüreceğini bildirdi. Akın, "Başkanlığımın sona ereceği bugünlerde şunu ifade etmeliyim ki, ben de sayın başbakanımız gibi onu izleyerek 5 yıllık dönem boyunca, hiçbir zaman gelecek seçimleri düşünerek popülist bir anlayışla politika yapmadım."dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan kürsüye geldiğinde ,"Malatya sizinle gurur duyuyor" sloganı üzerine "Biz sizlerle gurur duyuyoruz" dedi.

Başbakan Erdoğan, "Türkiye muassır medeniyete ulaşma yolunu istikrar ve güven içinde sürdürüyor. Değişim ve dönüşüm her alanda devam ediyor. Eşitlik ve adaletle hizmet götürüyoruz. TOKİ’nin ülkemizin her yerinde illerimizde ilçelerimizde yaptığı konutlar var. Adete yeni beldeler, belediyeler oluşturmak suretiyle 496 şantiyede bunlar devam ediyor. Bakınız, 6.5 yıl önce o zaman hedef olarak 500 bin konut dedim. Bunu dediğimde muhalefet bunlar hayal dedi. Şimdi 350 bin konut devam ediyor. Bunların 250 binini sahiplerine teslim ettik. 50 bin adet inşallah 45 metrekarelik daireler yapacağız. Bunları tamamen yoksul vatandaşlarımıza vereceğiz” dedi.

Malatya’da uygulanacak olan Kentsel Dönüşüm Projesi’nden bahsederek, kimsenin mağdur edilmeyeceğini belirten Başbakan Erdoğan, “Beydağı, Fırat, Yamaç mahallelerinde, Kentsel Dönüşüm projesi uygulanacak. Biz bugüne kadar kimseyi mağdur etmedik, bundan sonrada kimseyi mağdur etmeyiz. Biz bir şey söylüyoruz, alt yapısı olmayan, çirkin ucube binalardan halkımızı kurtaralım. Halkımızın hakkı, çağdaş binalarda oturmaktır. Vatandaşımız, çocuğum okula nasıl gidecek diye düşünmesin. Malatya’daki konut projelerimiz bittiği takdirde tam 12 bin 680 konut yapacağız. Bu ne demek biliyormusunz? Bu, nerdeyse ortalama 60 bin nüfusluk bir ilçe kurmak demektir. Değerli Malatyalılar, öncelik verdiğimiz alanlardan birisi eğitimdir. eğitimde çok önemli adımlar attık. Eğitimdeki açıkların büyük kısmını kapattık. Türkiye genelinde 132 bin 190 adet derslik yaptık” ifadelerini kaydetti.

Malatya’yı daha modern bir şehir haline getireceklerini söyleyen Başbakan Erdoğan konuşmasını şu şekilde tamamladı:

“Benim Başbakan olarak Malatya'ya 7. gelişim. Malatya için çok önemli hizmetlerimizi milletimizin istifadesine sunduk. Bundan sonarda Malatya'yı kalkındırmaya ve sizlere daha iyi hayat şartları sunmaya devam edeceğiz. Şu 5 yılık süreç içinde Belediye Başkanımız Cemal beyi bir kardeşim olarak sürdürdüğü bir süreç var. Bu bir bayrak yarışıdır. Siyaset kısa vadeli bir yolculuk değil, uzun vadeli bir yolculuktur. Bu yolculukta bazı değişiklikler çeşitli şekilde olur. Cemal kardeşimin göstermiş olduğu olgunluk nedeniyle ben kendisine teşekkür ediyorum. Bundan sonrada yolculuğumuza aynı şekilde kararlılıkla devam edeceğiz. İnşallah bizler gücümüz yettiğince, imkanlarımız elverdiğinde milletimizin beklentilerini boşa çıkartmayacağız. Asla başınızı öne eğdirmeyeceğiz.”

Törende geçtiğimiz aylarda Erzincan’da şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş Selim Kabadaş’ın isminin TOKİ tarafından Beydağı’nda yaptırılan sağlık ocağına verilmesi nedeniyle şehidin ailesine berat verildi. Başbakan Erdoğan Jandarma Uzman Çavuş Selim Kabadaş’ın ailesi ile sahnede bir süre sohbet etti. Bu esnada salonda “Şehitler ölmez, vatan bölünmez” şeklinde slogan atıldı.

Bu arada Hürriyet'in haberine göre salonda bulunan bir kadın “İsrail'e destek vererek Gazze'yi vurdurdunuz, Obama'ya destek vererek nereyi vurduracaksınız?” diyerek bağırdı. Salon bir anda buz keserken, korumalar 2 kişi olduğu öğrenilen kadınları hemen salondan dışarı çıkardı. Salonda kısa süren soğuk sessizliğin ardından tören kaldığı yerden devam etti.

Başbakan Erdoğan, “Tüm eserler Malatya’mıza hayırlı olsun. Ya Allah Bismillah” diyerek, kurdeleyi kesti.

Tören kurdele kesiminden sonra sona erdi.

AÇILIŞI YAPILAN YERLER..
Başbakanın toplu açılışını yaptığı yerlerin listesi, Valilikçe daha önce açıklanmıştı. Liste şöyle:

"1- Toki 1.595 Konut Anahtar Teslimi
2- Sosyal Hizmet Binası(Sevgi Evleri İçinde)
3- Toplu Konut Bölgesi Ticaret Merkezi
4- Toki Lisesi (Toki Katısı Kent Lisesi- Toki Fethi Gemuhluoğlu Anadolu Öğretmen Lisesi- Kernek Anadolu Lisesi (40 Derslik)
5- Toki Kütüphane
6- Toki Şehit Uz.Çvş. Selim Kabakaş Sağlık Ocağı
7- Malatya Belediyesi Hizmet Binası
8- Malatya Belediyesi Sümerpark(Abdullah Gül Parkı)
9- Malatya Belediyesi Yeni Hal Kompleksi
10- Malatya Belediyesi Tecde İl Ve Kültür Merkezi
11- Malatya Belediyesi Doğu Garajı
12- Malatya Belediyesi Kadın Danışma Ve Dayanışma Bilgi Evi
13- Malatya Belediyesi Aşevi
14- Malatya Belediyesi Yeni Cami(Soykan Meydanı)
15- Malatya Belediyesi İnönü Kapalı Çarşı Üstü Çevre Düzenlemesi
16- Malatya Belediyesi Nakliyeciler Sitesi Sosyal Tesis Ve İdare Binası
17- Malatya Belediyesi Kapalı Fuar Merkezi(Mişmiş Park)
18- Malatya Belediyesi Çöp Ayrıştırma İstasyonu Ve İdare Binası
19- Malatya Belediyesi Asfalt Emisyon Merkezi
20- Malatya Belediyesi 20 Adet Mahalle Parkı Ve 8 Adet Muhtar Evi
21- Malatya Belediyesi 2. Etap Kanalizasyon Şebekesi
22- Malatya Erhaç Hava Alanı Yolu(18 Km)
23- Malatya-Elazığ İl Hududu Yolu(35 Km)
24- Malatya Havaalanı Ayrım-Akçadağ Yolu(24 Km)
25- Malatya Belediyesi Cevatpaşa Mah. Çocok Parkı
26- Malatya Belediyesi Kanal Boyu Düzenlenmesi
27- Malatya Belediyesi Çevre Yolu Orta Rafüj Sulama Sistemleri
28- Malatya Belediyesi Karagöz Deresi Islahı
29- Merkez Fevzi Çakmak İlköğretim Okulu(12 Derslik)
30- Merkez-Hacıhalil Çiftliği İlköğretim Okulu(8 Derslik)
31- Merkez 19 Mayıs Fatih İlköğretim Okulu(8 Derskik)
32- Battalgazi Karababa İlköğretim Okulu (12 Derslik)
33- Yeşilyurt Ortaköy İlköğretim Okulu (8 Derslik)
34- Akçadağ Anaokulu (4 Derslik)
35- Darende Yeşiltaş İlköğretim Okulu(8derslik)
36- Kalebent İlköğretim Okulu (3 Derslik)
37- Doğanşehir Erkenek Lisesi Ek(8 Derslik
38- Merkez Atatürk Kız Lisesi Spor Salonu
39- Merkez Konak Lisesi Spor Salonu
40- Merkez Konak Sağlık Ocağı
41- Merkez Eğitim Sağlık Ocağı
42- Akçadağ Develi Sağlık Ocağı
43- Kuluncak Sağlık Ocağı
44- Beydağı Sağlık Birimi
45- Yeşiltepe Sağlık Birimi
46- Kernek Sağlık Birimi
47- Göztepe Sağlık Birimi
48- Şahnahan Köprüsü
49- Türkiye Beyaz Ay Derneği Malatya Şubesi
50- Köydes Açılışları"

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız