SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya'ya ABD Daveti

A- A+ PAYLAŞ

Onursal Başkanlığını ABD'de yaşayan emekli imam Fetullah Gülen’in yaptığı Niagara Foundation Vakfı’nın bir alt kuruluşu olan ve merkezi Amerika Birleşik Devletleri’nde bulanan Chicago Türk Amerikan Dernekleri (TASC), Malatya Belediyesi’ni, bu yıl üçüncüsünü gerçekleştirecekleri Türk Dünyası Festivali’ne davet etti.

AKP Malatya Milletvekili Mehmet Şahin tarafından Malatya’ya davet edilen derneğin iki yöneticisi Muhittin Er ve Bayram Boran, Belediye Başkanı Ahmet Çakır ile kahvaltıda bir araya geldi.

Derneğin kuruluş amacı ve faaliyetleri hakkında bir sunum yapan Chicago Türk Amerikan Derneği Yöneticisi Muhittin Er, amaçlarının Türk kültürünü Amerikalılara tanıtmak olduğunu söyledi. Bu amaçla geçtiğimiz yıl 100 bin kişinin izlediği Chicago Türk Dünyası Festivali’ni organize ettiklerini bildiren Muhittin Er, Türkiye’den 12 ilin yanı sıra Türkmenistan, Özbekistan, Kazakistan, Azerbaycan, Kırgızistan ve Balkan ülkelerinden Bosna, Makedonya ile Arnavutluk’taki Türk topluluklarının katıldığını bildirdi. Chicago halkının büyük ilgi gösterdiği festivalde, Türk kültürünün çok yönlü bir şekilde tanıtıldığını söyledi.

Bu yıl üçüncüsünü organize edecekleri Türk Dünyası Festivali’nin 15-16 Ağustos tarihinde Michigan Gölü kenarındaki Navy Pier’de yapılacağını ifade eden Muhittin Er, Türkiye’den 15-16 ilin festivale katılacağını aktardı.

Malatya’nın bu yılki festivalde yer alarak kayısının yanı sıra tarihi ve turistik değerlerini tanıtmasını istediklerini söyleyen Er, “Belki 100 bin Amerikalıyı bir anda Türkiye’ye getiremeyiz ama mini Türkiye’yi oraya taşıyabiliyoruz. Biz kültürümüzü, tarihimizi tanıttıkça daha sonra bunun ekonomik geri dönüşü de olacaktır” dedi.
Muhittin Er, daha sonra Milletvekili Mehmet Şahin ve Belediye Başkanı Çakır’a festival davetiyesi verdi.

Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise, Türk kültürünü Amerika’da tanıtan bir derneğin yetkililerini Malatya’da ağırlamaktan memnuniyet duyduklarını ifade etti.

Kayısının tanıtımı noktasında belediye olarak ellerinden gelen katkıyı sunmaya hazır olduklarını bildiren Çakır, “Kayısı ile ilgili ilerleyen süreçlerde bazı yatırım düşüncelerimiz de var. Ancak bu festivalde kayısının tanıtımı, yeni Pazar alanlarının oluşturulması bakımından çok yararlı olacağını düşünüyorum. Ayrıca kayısının yanı sıra Aslantepe, Battalgazi ve Nemrut gibi dünyaca ünlü tarihi ve turistik varlıklarımızı da tanıtılması açısından önemli. Biz bu festivale nasıl ve ne şekilde katılacağımızı arkadaşlarımızla oturup değerlendirdikten sonra bir karar veririz” diye konuştu.

AKP Milletvekili Şahin’de; “80 yıldır Türkiye tarafından Amerika’da “Türk” yürüyüşü dışında hiçbir şey yapılmamış. Ama son yıllarda Türkiye’nin tanıtımı için çok önemli etkinlikler gerçekleştirildi. Bundan sonra ki süreçte ise bu etkinlikleri artırarak sürdüreceğiz” diye konuştu.

Bir basın mensubunun “80 yıldır hiçbir şey yapılmadığını söylüyorsunuz. En azından sizin bu etkinliklerinizin gerçekleşmesi için alt yapı hazırlığı da yapmış olmuyorlar mı? Sizin bu söyleminiz geçmişe bir saygısızlık değil mi?” yönündeki sorusuna milletvekili Şahin; “ Hayır. Onu kastetmek istemedim. Kastetmek istediğim yürüyüş dışında işbirliğini geliştirmek amacıyla hiçbir etkinlik gerçekleştirilmediğini kastetmek istedim” yanıtını verdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız