SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Malatya'ya Bağlanmalıyız''

A- A+ PAYLAŞ

Elbistan Ziraat Odası Başkanı Mehmet Ali Bulut, ilçelerinin Malatya'ya bağlanması için muhtarlara ve bölge halkına çağrıda bulundu. Elbistan'a yapılan yatırımların yetersiz kaldığını öne süren Bulut, "Biz Kahramanmaraş'a değil de Malatya'ya bağlı bir ilçe olsak daha çok hizmet alırız" dedi.

Başkan Bulut, konu ile ilgili yaptığı açıklamada ilçelerinin Malatya'ya bağlı olması halinde iki fakülteye kavuşacaklarını arazilerin ise DAP kapsamına alınacağını öne sürdü. Bunun için gerekli tüm çalışmaları yapacaklarını söyleyen Bulut, "Seçim mi yapacağız, dilekçe mi vereceğiz, referandum mu yapacağız bilmiyorum ama gerekli tüm çalışmayı yapacağız" diye konuştu.
Elbistan'ın ne GAP'a, ne DAP'a ne de KAP'a giremediğini söyleyen Bulut, ilçedeki 3 barajın tamamlanması halinde 800 bin dönüm arazinin suya kavuşacağını savundu. Bulut şunları söyledi:

"Kahramanmaraş Akdeniz'e bağlı, ben kuzey ilçeyim Akdeniz'le hiçbir irtibatım yok. Doğu Anadolu iklimini yaşıyorum. Bu benim kaderim mi? Geçmişte Süleyman Demirel, Devlet Planlamada iken bu baraj projelerini çizdi. Bu projeyi başlattı, 50 yıl olmuş. Allah'tan korkun. Bizim 3 barajımız bitse burada 800 bin dönüm arazim sulu tarıma geçer. 2,5 milyon dönüm araziden sadece 1,5 milyonu ekilebilen arazidir. Sadece 300 bin dönümü sulu tarım. O da derin kuyularla enerji çalıştırarak sulanıyor. 3 kuyusu olan çiftçimiz senede 30 bin TL elektrik faturası ödüyor. Çıkan mahsulü de ona veriyor. Çiftçi nasıl yaşayacak? Ondan sonra köylerde yaşayın diyorlar. Köylerde artık adam kalmadı. 4'te 3'ü varoşlara göçtü. Orada da iş bulamadı. Kapkaççılık, hırsızlık, mafya ne varsa bu insanları kullanıyorlar. Ben köyümde istihdam edilmek istiyorum."

Milletvekillerine de köylülerin yanına gelmedikleri gerekçesiyle sitemde bulunan Bulut, "Kaplumbağa hızıyla baraj yapılmaz" dedi. Karakuz Barajının sulama barajı olmasına karşın enerji barajı haline getirildiğini söyleyen Bulut, "Elbistan'da 7 tane baraj var. Kandil 1, Kandil 2, bunlar enerji üretecek. Tapkıran 1, Tapkıran 2 bu barajda enerji üretecek. Ama Adatepe, Kavaktepe ve Karakuz barajlarımız 800 bin dönüm araziyi sulaması gereken barajlar. Biz diyoruz ki milletvekillerimize haklının yanında olun. Bizde biliyoruz milletvekillerinin bir dağı bir dağın üzerine koyma şansı yok. Her milletvekillerinin her şeyi yaptıracak gücüde yok. Ama en azından dertlerimizi dinleyip, bu sorunları meclise taşısınlar" ifadelerini kullandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız