SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya'ya Bilet Aldı, Yola Çıktı ve Sonra..

0
Güncellendi - 2016-02-16 21:09:38
Malatya'ya Bilet Aldı, Yola Çıktı ve Sonra..
A- A+ PAYLAŞ

Boya tüplerinin üzerinde rengi tanımlayan yazılar sayesinde renkleri ayırt edebilen renk körü seyyar ressam, dünyayı gezerek özellikle çocuklara resim yapmayı öğretiyor. 2.5 yıl önce çantasıyla Samsun’dan yola çıkan ressam Fatih Küçük; 7 ülke, 78 şehir ve 200'ün üzerinde köy okulunda çocuklarla resim çalışmaları yaptı.

Ülke ülke, köy köy gezerek çocuklara resim yapmayı öğreten ressam Fatih Küçük, farklı bir bakış açısıyla sanatı insanlarla buluşturuyor. Samsun'da sahip olduğu her şeyi bırakıp sadece resim çantasıyla evden çıkan ve otogara giderek resim yapıp kazandığı parayla Malatya'ya kadar bilet alan Küçük, gittiği her yerde temel ihtiyaçlarını karşılayabilecek şekilde resim yapıp satarak yaşamını sürdürdü. Bazen sokaklarda bazen caddelerde hemen her yerde resim yapan Küçük, bu sayede insanlara sanatı anlatarak, onların sanatı anlayıp tanımalarını istediğini söyledi. Yurt dışındaki okullara gidip çocuklarla buluşup onlara Türkiye ve Türk insanını tanıtmayı amaçladığını söyleyen Küçük, hem sanat ve hem Türkiye'nin adına dünya insanlarına güzel şeyler katmayı hedeflediğini ifade etti.

Paano02Türkiye'de 200 aşkın köy okuluna gidip çocuklarla okul duvarlarına resim yapan Küçük, sokaklarda resim yaparak kazandığı parayı buralara harcadığını dile getirdi. Ev, fatura gibi dertleri olmadığını söyleyen Küçük, sabit bir hayatın kendisine göre olmadığını kaydetti.

“HER YERDE ÇİZİYORUM”

Fatih Küçük, “Yolculuğuma yaklaşık 2.5 yıl önce başladım. Sadece çantamı ve ceketimi alarak çıktığım yolda 78 şehirde 200’ün üzerinde köy okulunda gönüllü olarak çalışma yürüttüm. Türkiye dışında 7 ülkede Tayvan, Japonya, Kore, Ukrayna, Rusya, Gürcistan'da çalışma yaptım. Yurt dışına gidip çocuklarla birlikte resim yapmaya başladım. Ortalama bir okulda 700 çocuğa ulaşıyorum. Bu rakam öğretmen ve ailelerle birlikte bin kişiye tekabül ediyor. Bu benim için kıymetli bir çalışma. Türkiye'de yaptığım çalışmalarda sokakta sanat eğitiminin ne kadar önemli olduğunu göstermeye çalışıyorum. Sokağın her yerinde çiziyorum. Pazar yerinde de çiziyorum, sanayide, otobüste, trende önüme gelen her yerde çiziyorum. Geçen 2,5 yıllık süre içerisinde de her şeyden bağımsız ve bireysel olarak bu çalışmayı yapıyorum. Bu çalışmayı yürütmekten keyif alıyorum. Renk körüyüm. Bunu da ailemin ısrarı üzerine girdiğim polislik sınavında öğrendim. Kırmızı, yeşil, turuncu, mavi hepsini karıştırıyorum. Renklerin benim için bir adı yok. Boya tüplerinin üzerinde rengi tanımlayan yazılar sayesinde boyaları kullanıyorum” dedi.

“EŞYALARI KENDİME YÜK ETMİYORUM”

Ressam Küçük, açıklamasının devamında şunları kaydetti: “Fas, Belarus ve Moldova'da bireysel olarak çalışmalarda bulunacağım. Bu etkinliğe katılmak için bu gün buraya geldim. Buradan Hatay, Gazi Antep, ardından Kars'a gidip çalışmalarımı sürdüreceğim. Yani yolculuğumu tekrar buradan başlatmış olacağım. Yaşadığım bir şehir yok, bir evim yok, evimi açan bir anahtarım yok, adıma bir fatura yok. Sadece üzerimde bulunan kıyafetler var yanımda. Bu kıyafetler kirlendiğinde yıkayıp tekrar giyiyorum. Eskidiğinde de yenisini alıyorum. Bu benim daha hızlı hareket etmemi sağlıyor. Bu şekilde daha fazla yol alabiliyorum. Eşyaları kendime yük etmiyorum. Sokakta yaptığım portrelerden bir gelirim var. Buradan elde ettiğim gelirin bir kısmını da boya alarak köy okullarını boyuyorum. Nihayetinde yaptığım projenin samimiyetine inanan ve beni desteklemek isteyen insanlarda oluyor. Onlar beni davet edip resim yaptırıyorlar. Doğal olarak destek vermeye çalışıyor.”

Samsun- iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız