SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Malatya'ya Bir Heyet Gidecek, Tamir Gerek..''

A- A+ PAYLAŞ

Doğru Yol Partisi (DYP) Genel Başkanı Mehmet Ağar, Elazığspor ile Malatyaspor arasında oynanan maçta bir grup taraftarın "Ermeni Malatya" sloganları atması üzerine çıkan olayları değerlendirerek, "Elazığ Belediye Başkanı ile görüştüm. Çok güçlü bir heyetle Malatya'ya gidecekler. 3-5 kendini bilmezin yaptığı yanlışın kabulü mümkün değildir. Bunun acilen tamiri gerekir" dedi.

Bursa'dan Ankara'ya giderken Eskişehir'de mola verip, Üniversite Caddesi üzerindeki bir restoranda öğle yemeği yiyen DYP lideri ve Elazığ Milletvekili Mehmet Ağar, İHA muhabirinin sorularını yanıtladı.

Malatya'da, Türk Telekom Lig A'da Elazığspor ile Malatyaspor arasından oynanan karşılaşmada, bir grup Elazığsporlu taraftarların öldürülen Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ermeni asıllı gazeteci Hrant Dink'in Malatyalı olması sebebiyle "Ermeni Malatya" şeklinde slogan atmaları üzerine çıkan ve 3'ü polis 10 kişinin yaralandığı olayları değerlendiren Mehmet Ağar, herkesi soğukkanlı olmaya davet etti.

Bu olayın hiçbir şekilde kabulünün mümkün olmadığını kaydeden DYP Genel Başkanı Ağar, "Fevkalade yanlış bir iş olmuştur. Ben Elazığ Belediye Reisi ile görüştüm. Onlar çok güçlü bir heyetle Malatyaspor'a ve Malatya Belediye Reisi'ne ziyarete gidecekler. 3-5 tane kendini bilmezin yaptığı yanlışın kabulü mümkün değildir. Bu yanlışlık millet nezdinde de kabul görmez. Elazığ-Malatya, milletimiz arasındaki birliğe gölge düşürmez. Bunun acilen tamiri gerekir. Herkes soğukkanlı olmalıdır" diye konuştu.

Mehmet Ağar, ülkeyi zıtlaşmaya, kutuplaşmaya doğru götüren gerginliklerden uzak durulması gerektiğini vurgulayarak, şunları söyledi:

"Bizim ortaya koyduğumuz politikanın da temeli budur. Siyasette ucuz oy alacağım diye zıtlaşma, kutuplaşma, kamplaşmayı Türkiye'de geliştirirseniz, ülke büyük zarar görür. Bunun geçmişte örneklerini gördük. Türkiye, bir daha o örnekleri yaşamayacaktır."

ELAZIĞSPOR BAŞKANINDAN..
Öte yandan Elazığspor Kulübü Başkanı Bahri Turhan, karşılaşma sırasında açılan pankartı görmediklerini belirterek, "Malatyaspor maçında atılan taşlar adeta yağmur gibi üzerimize geldi. Bunlar polis kameralarında kayıtlarda mevcut. Pankart açıldığını yöneticiler de görmedi ben de görmedim. Böyle bir şeyi asla tasvip etmeyiz. Ülkemizin bölünmez bütünlüğü söz konusu olduğu zaman ayırımcı insanlara ne pirim veririz ne de verdirtiriz." Bu yapılanların Elazığ insanına da Elazığsporlulara da yakışmadığını anlatan Turhan, şöyle konuştu: "Diğer şehirlerde olanlar varsa bunu Elazığ ile bağdaştırmak yanlış. O pankart açanlar hiç bir zaman Elazığsporlu olamaz. Bundan sonra onları maçlara almayacağız. Böyle bir durumu da kabulenmeyiz"

Gençlik 23 Elazığsporlular Derneği üyelerinden Mehmet Künkül de, kesinlikle pankart olayını tasvip etmediklerini ifade etti. Dernek üyesi Mehmet Ormanoğlu ise dernek olarak gidip takımlarını desteklediklerini belirterek, pankart olayıyla kendilerinin ilgisi olmadığını söyledi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız