SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Malatya'ya Bir Müze ve Kütüphane Kazandıracağız"

0
Güncellendi - 2017-01-02 19:52:31
A- A+ PAYLAŞ

AKP Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, “Bir müze ile bir kütüphaneyi Malatya ile buluşturacağız.” dedi.

AKP Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, beraberinde AKP İl Başkanı Hakan Kahtalı ile birlikte Malatya Kültür ve Turizm Müdürlüğünü ziyaret etti. Burada İl Kültür ve Turizm Müdürlüğüne vekaleten atanan Levent İskenderoğlu’nu tebrik eden Çalık,  kurumun çalışmaları hakkında brifing aldı.

Ziyarette konuşan Çalık, Malatya’ya yeni bir kütüphane yapılacağını belirterek, “Merkezde var olan kütüphane bizim ilkokulu giderken var olan kütüphane. Bu nedenle Malatya’ya prestijli bir kütüphane kazandıracağız” dedi.

Nemrut Dağı’na daha fazla turist çekimi için yolların ve nemrut Evi’nin daha da görsel hale getirilmesi gerektiğini belirten Çalık, Yamadağı ve Karakaya Barajı’nın turizmde gelişecek bölgeler içerisine alındığını ve bölgeye yapılacak yatırım ve desteklerin Malatya’nın turizmini canlandıracak çok önemli adımlar olacağını kaydetti.

Çalık, Malatya’ya yeni bir müze kazandırmak içinde yoğun bir çalışmanın başlatıldığını ve müzenin yapımı için yer seçimi konusunda alternatif alanların görüşülmekte olduğunu belirterek, “Maalesef Malatya’nın Etnografya Müzesi, Arkeoloji müzesi, alanı hem küçük, hemde içinde bulundurduğu eserler küçük bir mekanda sunuluyor. Mekanın küçüklüğü ile birlikte bizim elimizde var olan Malatya’daki 27 medeniyetin, Malatya’ya ait dünyada ve Türkiye’de nerede varsa hepsinin toparlanarak Malatya merkeze getirilmesini istiyoruz. Mesela Aslantepe Höyüğünde bulunan iki aslan ve bir kral heykeli Ankara’da da Anadolu medeniyetleri Müzesinde, Ulucami'deki minberimiz Ankara’daki Etnografyadaki Müzesinde. Bizim bütün tarihimizi Malatya’da yaşatmamız lazım. Bu vesileyle Malatya’ya büyük bir müzenin kazandırılması konusunda daha önceki yıllarda da bir çalışma yapmıştık. Yapmış olduğumuz görüşmeler sonucunda müzenin Beylerderesi viyadükünün olduğu yere mi, Arslantepe Höyüğünün olduğu yere mi, yoksa Endüstri meslek Lisesi’nin olduğu yerde tarihi binaların olduğu mekanlar var oraya mı, yapılması konusunda görüş alışverişinde bulunduk. Büyükşehir Belediye Başkanımız Ahmet Çakır’ın önerisi ile özellikle sanat ve kültür adası olarak nitelendirilen alanın bitişiğindeki Meslek Yüksekokulu’nun kültür ve Turizm Bakanlığına devredilerek buranın müze olarak değerlendirilmesi konusunu milletvekili arkadaşlarımız, sayın bakanımız, Valimiz ve yöneticilerimizle birlikte değerlendirdik. İnşallah bu değerlendirmenin neticesinde Malatya’ya büyük bir müze kazandırmak istiyoruz. Bu değerlendirdiğimiz müze, büyükşehirlerde var olan müzeler gibi büyük ve genişleyebilecek, kapalı alanında Malatya’nın tüm tarihini yer yüzüne çıkartabilecek bir müzenin olmasını arzu ediyoruz. Bir müze ile bir kütüphaneyi Malatya ile buluşturacağız.” şeklinde konuştu.

"AYNI YERDEN BESLENİYORLAR, ADLARI FARKLI SOYADLARI AYNI.."

AKP Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, Malatya Kültür ve Turizm Müdürlüğü ziyaretinden sonra gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Çalık, “Terörün, teröristin adının farklı, soyadının aynı olduğunu bütün dünyanın bilmesi gerektiğini söylüyorum. Ön adı PKK olur, DEAŞ olur, PYD olur, FETÖ olur ama soyisimlerinin hepsinin aynı olduğunu herkesin bilmesi gerekir. Onlar kalleş vatan hainleridir, onlar hain oğlu hain vatan hainleridir. Soyisimleri aynı, aynı bağlardan, aynı yerden besleniyorlar. Ve bir tek hedefler ivar, ülkenin birliğine, beraberliğine ve kardeşliğine dinamik koymak. Türkiye dünyanın parlayan yıldızı halinde ekonomik gelişmeleri ile birlikte çok önemli bir ülke haline geliyorken 15 yıllık sürece baktığımızda terör örgütlerine ve onların üst akıllarının Türkiye üzerindeki oynamış oldukları oyunları biliyor ve görüyoruz. Bu vesileyle de terör örgütlerinin isimlerini hiçbir şekilde ayırt etmeksizin hepsiyle sona kadar mücadele edeceğimizi bilmenizi isteriz.” Dedi.

Fırat Kalkanı Harekatı ile ilgili olarak ise Çalık şu şekilde konuştu:

“Bizim Fırat Kalkanı Operasyonuna sözde de olsa destek veriyor görüntüleri bizim özellikle uygulamak istediğimiz politikalara engel değil. Biz özellikle burada bir güvenli bölge oluşturulması konusunda çok ciddi destek istedik geçmiş dönemde. Ama bu güvenli bölgeyi eğer koalisyon güçleri oluşturmayı beceremedilerse şayet biz kendi imkanlarımızla Fırat Kalkanı Operasyonumuz başta olmak üzere bu güvenli bölgenin oluşturulması için 911 kilometrelik sınırımızın temizlenmesi ve orada var olan başta DEAŞ olmak üzere bütün terör örgütleriyle mücadelemiz konusunda sonuna kadar devam edeceğiz. Biz sözde değil bilerek özde terör örgütleriyle mücadele ediyoruz. Biz Türkiye olarak dünyanın ve Ortadoğu’nun barışı için üstümüze düşeni yapıyoruz. Diğer koalisyon güçlerinin de bunu yapması gerekiyor.”

İncirlik Üssü'nün kapatılıp kapatılmaması iddiası ile ilgili soruya verdiği yanıtta ise çalık şunları söyledi:

“Bununla alakalı herhangi şuanda bir kanaat söz konusu değil. Amerika bizim bugüne kadar müttefiklerimiz, stratejik müttefiklerimizden biridir. Ama bizim yapmış olduğumuz terör örgütleriyle vermiş olduğumuz mücadelede yeteri derecede desteği gördük mü? Görmediğimizi çok net ifade etmemiz gerekir. Bunu Avrupa Birliği için de Amerika için de Müslüman coğrafyası içindeki ülkeler için de söyleyebiliriz. Terör örgütlerinin hiç biriyle bizim mücadele ettiğimiz kadar mücadele etmediler ve terör örgütlerinin kimisini hiç tanımadılar. Türkiye’nin terörle mücadelesinde bu konuda yalnız bırakılmış olması amaçlarının ne olduğunu bizim görmemize vesile oluyor. Dolayısıyla biz ne olduğunun farkındayız ama şu anda her hangi bir İncirlik'le alakalı bir görüşme söz konusu değil.”

Bülten- Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

8 yorum yapılmış

  • kemal (7 yıl önce)
    helal merkezde bir MYO nun arazisi kalmıştı. orayada çullanacaklar. helal helal. milletvekilleri kamu mallarını çok iyi kulanıyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyam için (7 yıl önce)
    MALATYA YA ŞEHİR HASTANESİ+HAVALİMANI+HIZLI TREN+KUZEY VE GÜNEY ÇEVREYOLLARI LAZIM. Müze ve Kütüphane küçük şeyler yapılması doğal.haber yapılması dahi yanlış.Yapar biter açılışta haber yapılsa daha iyi olur.MALATYA MIZA büyük yatırımlar geleceğe dönük yatırımlar BAKANIMIZ varken yapıldı yapıldı yoksa rüyamızda görürüz daha.SAYIN bakanım HAVALİMANI ACİLLL .. BÖLGENİN EN BÜYÜĞÜ Malatyamıza yakışır.
    0
    0
    Yanıtla
  • ZAFER (7 yıl önce)
    Kültür müdürlüğüne vekleten bakan arkadsş sana tafsiyem önce Liyakatlı olacaksin öyle siyasilerin peşinde koşarak calıştığın müdürlüğü AKP nin br üstü oarak poz vermen yakısık almıyor yaptiğin bu davranis ilerde ayağına dolaşır çünkü sen AKP li değilsin şimdilerde koltuk merakı için öyle davranıyorsun
    0
    0
    Yanıtla
  • CEMİL (7 yıl önce)
    Kültür müdürü die vekaleten atadıkları vatandaş sanki AKP iLBAŞKANLIĞINA BİRİFİNG VERİYOR AKP İL BAŞKANI KADIN KOLLARI GENÇLİK KOLLARI AYIP YA KURUMA BUKADAR SİYASET SOKMAYIN ULVİ SARANIN PRENSİYDİNİZ YAZIK KURUMA SİYASET SOKMAYIN LÜTFEN BİRİFİNGİ VERCEKSEN MÜDÜR VEKİL SEN GİT AKP İL BAŞKANLIĞINDA VER
    0
    0
    Yanıtla
  • yavuzca (7 yıl önce)
    kütaphanenin yeri valilik binasıdır.. valiliği ise şeker arazisine yeşilliği bozmadan büyük bir park içine yapılabilir
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (7 yıl önce)
    MALATYA NIN UZUN VADELİ GELİŞİM PLANI VARMIDIR. ŞEHİR HANGİ İSTİKAMETTE BÜYÜYECEKTİR.
    0
    0
    Yanıtla
  • Göksel Uzundereli (7 yıl önce)
    Malatya'da bizim bilmediğimiz gizli bir kural var galiba ? Yapılacak tüm yatırımlar illa Fahri Kayahan ve Sıtmapınarı arasında mı yapılmalı ? İlk anda aklıma gelen yapılar; Belediye Binası Nikah Dairesi Yaşam Merkezi 5 Bin kişilk camii Malatyapark Miting Alanı Kongre Merkezi Sanat Sokağı Kerpiç Evler Devlet Hastaneleri Şehri 3 km lik bir alana sıkıştırmanın mantığı nedir anlayan varsa bize de anlatsın. Bari müzeyi şehrin başka bir yerine yapın da oralar da gelişsin.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ömer Ali (7 yıl önce)
    Büyükşehir belediye başkanlığına aday bir vekil izlenimi alıyoruz yavaş yavaş... hadi hayırlısı. :)
    0
    0
    Yanıtla