SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Malatya'ya Borcumuzu Ödeyeceğiz'

A- A+ PAYLAŞ

Pek çok şirketin üretim yaptırdığı Çin’e mağaza açıp mal satmaya hazırlanan Gizia’nın sahibi İsmail Kutlu, “Çin veya diğer ülkelerde asla üretim yaptırmayı düşünmüyoruz” dedi

Hazır giyim sektöründe faaliyet gösteren Gizia, herkesin üretim yaptırdığı Çin’e mağaza açıp mal satmaya hazırlanıyor.

Gizia Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Kutlu, “Biz üretimimizi İstanbul’da yapıyoruz. Asla Çin veya diğer ülkelerde üretim yaptırmayı düşünmüyoruz. Çok yakında Çin’de mağaza açacağız kendi ürünlerimizi satacağız” dedi.

Kutlu, 2005 yılında kurduğu Gizia’nın aralarında Rusya, Yunanistan,Ukrayna, İspanya, Avusturya, İtalya, Fransa, İngiltere, Belçika, Amerika, Türk cumhuriyetleri, Mısır, Kuveyt, Suriye İsrail’in de bulunduğu 26 ülkede 300’den fazla noktada satıldığını belirtti.

Malatyalı bir aileden geldiğini belirten Kutlu, “İleride Malatya’ya yatırım yapacağız. Oraya borcumuzu ödeyeceğiz” dedi.

Kutlu, “Dünyanın, Diesel, Dolce Gabbana gibi sayılı markaları gelip Türkiye’de ürünlerini yaptırıp markalarını basıyorlar. Biz bu kalitede ürün yapabiliyorsak neden kendi markamızla satmayalım fikriyle yola çıktık. Çok kısa sürede 300’den fazla noktaya ulaştık. Mağazalarımızda en ucuz ürün 200 YTL, en pahalı ürün 8 bin YTL’ye satılıyor” dedi.

Lüks markalarla yan yana
Dubai’de yeni açılacak lüks alışveriş merkezi Dubai Mall’da en lüks markaların olduğu katta önümüzdeki ay mağaza açacaklarını kaydeden Kutlu, “Dolce Gabbana, Cavalli, Versace ile yan yana olacak mağazamız. Türk olduğumuz için çok uğraştırdılar bizi. Rusya’ya ilk girdiğimizde de uğraştırmışlardı bizi. Çünkü tanımıyorlardı. Şimdi bir AVM açıldığında ilk daveti bize yapıyorlar. Önümüzdeki yıl Dubai’de Mall Arabia’da da mağaza açacağız” diye konuştu.
Marka oluşturmak için her yıl kazançlarının yüzde 80’ini markaya yatırdıklarını kaydeden Kutlu şunları söyledi:
“Biz her yıl 5 ayrı sezon çalışırız yılda 750 ayrı model üretiriz. Ürünlerimizin kumaşları İtalya’nın Como bölgesinden gelir, taşlar Swarovski’dir, çantalar en kaliteli deriden yapılır. İstanbul’daki kendi imalathanemizde el emeğiyle üretiriz, asla taklit mal giremez.”

‘Türkiye ismini sil dediler’
Gizia markası tanınmadan önce özellikle İspanya ve Yunanistan’dan, ‘Gizia Türkiye’ yerine kendi isimleriyle üretim yapma teklifleri aldıklarını anlatan Kutlu, bazı müşterilerinin Türkiye adını çıkarmalarını istediklerini söyledi. Kutlu en büyük amacının bir Türkiye markasını dünya markaları arasına sokmak olduğunu, bu teklifleri asla kabul etmediğini söyledi. Yılbaşında Avrupalı ve Rus şirketlerinden Gizia markasını satın alma teklifleri geldiğini ifade eden Kutlu, “Kesinlikle şu aşamada böyle bir şey düşünmüyoruz” diye konuştu.

2007 yılında 3 milyon dolar ciro yaptıklarını söyleyen Kutlu, 2008 hedeflerinin 5 milyon dolar olduğunu kaydetti.
Lüks ürün trendinin dünyada yükseldiği vurgulayan Kutlu, lüks ürünlere giderek daha fazla para harcandığını kaydetti.

‘Teşvik helal değil!’
Devletten hiç teşvik almadan tamamen özsermayeyle büyüdüklerini anlatan Kutlu şunları söyledi: “Kazancımızın içine devlet parasını sokmak istemedik. Devlet neden ben mağaza açacağım diye bana para versin ki. Teşvikin helal bir para olduğunu düşünmüyorum. Bu kadar fakir varken, ekonomik sıkıntılar yaşanırken teşvik helal değil. Kendi gücümüzle buraya geldik.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız