SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Malatya'ya Boş Uçakla İndik"

0
Güncellendi - 2017-04-02 04:17:16
A- A+ PAYLAŞ

15 Temmuz 2016 gecesi FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütü mensubu askerlerin başlattığı darbe girişimi sırasında, indikleri Malatya Erhaç Üssü'nden yeniden havalanmalarına izin verilmeyen 7 nakliye uçağının, darbe girişiminin bastırılmasından sonra Malatya'da gözaltına alınıp Kayseri'ye gönderilen, burada tutuklanan subay ve astsubay 39 personeli arasında bulunan eski Hava Pilot Yüzbaşı Burcu Doğan, kendisinin darbe girişiminden haberinin olmadığını, terörle mücadele yapılacağı söylenerek görevlendirildiğini öne sürdü.

FETÖ/ PDY Silahlı Terör örgütü yanlısı askerlerin darbe girişimi esnasında 15-16 Temmuz gecesi Kayseri 12. Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanlığından 7 askeri kargo uçağı izinsiz olarak havalanmıştı. Kargo uçakları, kendi üslerine dönüş için izin verilmeyince, önce Diyarbakır’a inmek istemiş, ancak izin alamayınca 16 Temmuz'un ilk saatlerinde Malatya 7.Ana Jet Üssü’ne yine izin almadan radar yardımıyla iniş yapmışlardı. Sistemlerin kapatılmasına karşın Erhaç’a inen 7 adet kargo uçağının yeniden havalanması, alınan tedbirlerle engellenmişti. Bu uçakların 39 personeli, polis tarafından gözaltına alınmış ve Kayseri’ye gönderilmişti. Aralarında bir kadın pilotun da bulunduğu 39 subay ve astsubay, Kayseri’de darbe girişimine katıldıkları gerekçesiyle tutuklanmışlardı. Bu kişiler, darbenin merkezi olan Ankara'daki Akıncı Üssü'yle ilgili hazırlanan iddianameye dahil edilmişlerdi.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında Akıncı Üssü'nde meydana gelen olaylara ilişkin hazırlanan iddianamede, aralarında Kayseri'de görevli askerlerin de bulunduğu 5'i kadın 481 eski silahlı kuvvetler mensubunun ifadelerine ve suçlamalarına geniş bir şekilde yer verildi.

İddianamede yeralan bilgiye göre; Darbe girişimi sırasında Kayseri 12. Hava Üs Komutanlığında görevli eski Pilot Yüzbaşı Burcu Doğan, Hava Pilot Ferhat Akbulut'un 15 Temmuz'da terörle mücadele harekatı olacağını söylediğini ve ikinci pilot olarak görevlendirildiğini belirttiğini aktardı.

Bunun üzerine saat 22.50 sıralarında birliğine gittiğini ifade eden Doğan, uçuş hazırlıklarıyla ilgilendiği için darbe girişiminden haberi olmadığını ve bu konuda kendisine de bilgi verilmediğini savundu.

Daha sonra da darbe girişimini bastıracak ekipleri taşıyacaklarının söylendiğini aktaran Doğan, uçuş öncesinde diğer uçakların personeli ile telsizde görüştüklerini, verilen emirlerin açık ve mantıklı olmadığını da kendi aralarında konuştuklarını kaydetti.

Şırnak'a gitmek üzere yola çıktıklarını ancak diğer uçakların "meydan kapalı" şeklindeki telsiz anonslarını duymaları üzerine Kayseri üzerinde beklemeye başladıklarını ifade eden Doğan, daha sonra Malatya'ya boş olan uçakla iniş yaptıklarını dile getirdi.

İniş yaptıktan sonra kule frekansından Hava Lojistik Komutanlığı Ulaştırma Şubede görevli Hava Seyrüsefer Albay İhsan Kaplan'ın "Hepinizi gözlerinizden öpüyorum. Bir yanlışa düşmediniz." anonsunun iletildiğini anlattı.

Harekat Komutanı Albay Erhan Baltacıoğlu'nun verdiği, "öncelikle Şırnak ardından Adnan Menderes Meydanı'na iniş" şeklindeki emirleri gerçekleştirmediklerini bildiren Doğan, kendilerine emredildiği şekliyle uçakların yerini gösteren "IFF uçak yer izi" cihazını kapatmadıklarını, hiçbir şekilde yolcu veya malzeme taşımadıklarını söyledi. Doğan, "Kule izin vermezse bile inin" emrinin mantıksız geldiği dile getirdi.

Daha sonra Malatya'da Emniyet Müdürlüğüne götürüldüklerini ifade eden Doğan, darbeyle ilgili talimat almadığını, kendilerine terörle mücadele harekatı olduğunun söylendiğini bildirdi.

Tutuklu olarak yargılanan eski Yüzbaşı Doğan, darbeye karışan diğer arkadaşlarıyla birlikte TSK'dan ihraç edilmişti.

AA- malatyahaber.com- Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız