SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Malatya'ya Bu Yakışır"

0
Güncellendi - 2016-06-04 02:56:10
A- A+ PAYLAŞ

  • Malatya'da 17.5 dekar alana 'Gümrük ve Ticaret Merkezi' yapılıyor. Yaklaşık maliyeti 11 milyon TL olan merkezin inşaatına yer tesliminden sonra başlanacak.

Malatya’ya yaklaşık maliyeti 11 milyon TL olan Gümrük ve Ticaret kompleksi kazandırılıyor. Yaklaşık 17 bin 500 metrekarelik  (17.5 dekar) alan üzerine kurulacak olan kompleks binasında Gümrük ve Ticaret Bakanlığına bağlı tüm bölge ve il birimleri burada hizmet vermeye başlayacaklar.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Fırat Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğünü ziyaret etti. Fırat Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Havva Eksilmez ve kurum personeli tarafından karşılanan Bakan Tüfenkci’ye Vali Süleyman Kamçı, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Müsteşarı Cenap Aşcı, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır eşlik etti.

İHALESİ YAPILDI, İNŞAATINA BAŞLANIYOR

Ziyarette konuşan Bakan Tüfenkci, Fırat Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğünün 19 bölge müdürlüğünden birisi olduğunu belirterek, “Gezdiğimiz ve gördüğümüz üzere Fırat Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü, bir bölge müdürlüğüne yakışan bir bina ve yapıda değil. Dolayısıyla burada çalışanların verimin ide düşüren, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nın temsil noktasında da yakışmayan bir binamız. Göreve geldikten sonra var olan projeyi biraz daha hızlandırarak Malatya’mıza, bölge müdürlüğümüze yeni bir hizmet binası kazandırmak istedik. Netice itibariyle Fırat Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğüne bir kompleks kazandırdık ve ihalesi yapıldı.  Valimiz ihaleyi onayladı.  İnşallah 6 Haziran Pazartesi günü de müteahhit firmaya yer teslimi yapılacak ve inşaatına başlanılacak. Komplekste depo alanları, bölge müdürlüğü, il müdürlüğü ve ticaret müdürlüğümüz ile birlikte misafirhanemiz ve sosyal tesislerimiz ile birlikte komple bir yapı olacak.” şeklinde bilgi verdi.

TEDAŞ BİNASI KARŞISINA

Kompleksin yaklaşık 11 milyon TL’ye ihale edildiğini belirten Bakan Tüfenkci, “Gerçekten Türkiye’deki bölge müdürlükleri arasında da fark oluşturacak bir bölge müdürlüğü binası olacak. Malatya’ya bu yakışır. Kompleksimiz TEDAŞ binasının karşısında İkizce Mahallesi sınırları içerisinde yapılacak. Yaklaşık 17 bin 500 metrekarelik bir alan da kurulacak.  Modern ve kompleks bir bina oluyor. Malatya’nın gelişen ticareti, artan ihracatı, ithalatı ve üçüncü Organize Sanayi Bölgesi’nin hayata geçmesi ile birlikte Fırat Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü’nün de işlem  hacmi de artacaktır.” dedi.

Kompleksin inşaat süresinin 2 yıl olduğu belirtildi.

Burhan KARADUMAN, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

gümrükbbkn

gümrükticaretmerkezimaket

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

11 yorum yapılmış

  • eren (7 yıl önce)
    arkadaşlar çönükte oturan bır fakır vatandaş gece açıl hastalansa nereye gııdecek .gumruk bınası yapmak bana ne faydası var.300 bın nüfüslu ılcede acil hastane yok sız neden bahseduyorsunuz.
    0
    0
    Yanıtla
  • istersen her mahalleye bir devlet hastanesi yapılsın. Her yapılan şey de bu kadar körü körüne eleştirilmez. Biraz insaf yahu!!. Ayrıca çöşnüke yakın Müjde Hastanesi ,Malatya hastanesi acil servisleri var. hastane ile bakkal dükkanını karıştırmışsın sen.
    0
    0
    Yanıtla
  • malatyasevdalısı (7 yıl önce)
    sayın bakanım şu eski devlet hastanesinide bir el atsanız yapılacakmı yapılmıyacakmı atıl vaziyetde tinerciler baliciler mekanı oldu bir an evel sizde ricamiz buna el atin
    0
    0
    Yanıtla
  • fatih (7 yıl önce)
    Sayın bakan; şu baraka görünümlü havalimanına da bir el atsanız süper olacak.Utanıyoruz böyle bir terminale sahip olduğumuz için. Küçücük illerin alanları bile bizden kat be kat büyük.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (7 yıl önce)
    Iste bu sayın bakan hızmet haberleri projeleri bekliyoruz.. Bölge sağlık kompleksi, yenı bır uluslararası havalimani, hızlı tren bu tur haberler beklıyoruz..
    0
    0
    Yanıtla
  • murat (7 yıl önce)
    helal bülent abi. bakanlığı hakkettiğin nasıl da belli. hızlı tren ve kuzey çevre yolunu halledip zeki sarıları da yollarsan senden yiğidi yok.
    0
    0
    Yanıtla
  • timur (7 yıl önce)
    ağaçlandırma işini chp ye bırakın.
    0
    0
    Yanıtla
  • bencede doğa ile ilgili yeşil ve ağaçlandırmayı CHP yapsın onların doğaya saygısı vardır doğaya ticari bakmazlar Bu projeyi hangi mimar cizmişse son yıllarda gördüğüm en çirkin bina yapılanması bu şehirde mimarlar odası ne iş görür.
    0
    0
    Yanıtla
  • Selçuklu mimarisi vurgusu sizi rahatsız mı etti. Mimarlar Odasımı dedin, sahi Malatya'da öyle bir kurum/ kuruluş varmıki. Ağaçlandırma için Enver Kiraz gider bir incir ağacı diker.
    0
    0
    Yanıtla
  • Selçuklu mimarisini bilmeyen birde bunu Selçuklu mimarisi diye savunmaz mı? dersin sanki sanat tarihi hocası bey efendi. Butün STK iktidarın yandaşı olunca dediğiniz gibi hiç bir STK nın sesi çıkmaz oldu. Yanlışı savunmayı bırakın.
    0
    0
    Yanıtla
  • evet beni rahatsız etti..hangi devirdeyiz..bi başladınız osmanlı osmanlı bitmedi gitti....adamlar akıllı bina yapar..bunlar çıkmış selçuklu mimarisi.ağacı da chp dikerse kesmesi de sizden demi...
    0
    0
    Yanıtla