SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Malatya'ya Büyük Gurur Yaşattı"

0
Güncellendi - 2016-07-20 01:15:28
A- A+ PAYLAŞ

  • LYS'nin MF3 puan türünde Türkiye 1'incisi olan Malatya Fen Lisesi öğrencisi, Vali Toprak'ı ziyaret etti.

Lisans Yerleştirme Sınavında (LYS) Matematik Fen 3 (MF) puan türünden 559 puan alarak Türkiye birincisi olan İbrahim Ethem Hamamcı, Malatya Valisi Mustafa Toprak'ı makamında ziyaret etti.

Hamamcı'yı kabul eden Malatya Valisi Toprak, yaptığı konuşmada, Hamacı'nın yetişmesinde emeği geçen başta ailesi bütün öğretmenlerine teşekkür etti.

Vali Toprak, Hamamcı'nın Malatya halkına büyük bir gurur yaşattığını belirterek, İbrahim Ethem Hamamcı'nın gelecekte de tercih edeceği okul, okuyacağı bölüm ve branşlarla birlikte Türkiye Cumhuriyeti Devletine sorumluluğunu iyi bir şekilde yerine getireceğini söyledi.

Türkiye Cumhuriyeti Devletinin gençlerin elinde çok daha iyi yürüyeceğini kaydeden Toprak, "Ortaya çıkan süreç içerisinde eğer ki istikametini kaybedip devletin varlığına rağmen, oradan beslenmesine rağmen ihanet noktasına gelmedikçe diyorsun ki biz gençler bütün bu ihanetlerin önünü kesecek güce iktidara ve bu gücün çerçevesinde iyi bir eğitime ve gelecekteki bütün bu güzellikleri toplum adına yaşatmaya da sahibiz diyorsun teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu.

Hamamcı ise, kendi üzerinde emeği olan başta ailesi olmak üzere öğretmenlerine, arkadaşlarına teşekkür etti.

Çok fazla soru çözerek sınava hazırlanmadığını dile getiren Hamamcı, daha çok öğretmenlerini dinleyerek, konu anlatımlı çalışarak hazırlandığını söyledi.

Hamamcı, Türkiye'de karışık durumların yaşandığını ifade ederek, şöyle konuştu:

"Ülkemizde kanlı bir darbe girişimi oldu. Galiba 200'ün üzerinde şehitlerimiz var. Onlara Allah'tan rahmet yakınlarına, tüm milletimize baş sağlığı diliyorum. Bu girişimler sonucunda ülkemizde hainleri tespit ettiğimiz gibi vatanını seven evlatları da tekrar görmüş olduk. Vatanıma, bayrağımıza canım feda olsun diyen ablalarımızdan ben milletime sıkmam diyerek şehit olan askerimizden 20 yaşında tatbikat var diyerek meydanlara indirilen erlerden, tankın önüne yatan dayılarımızdan, teyzelerimizden Allah razı olsun diyorum. Tabi bu darbe girişimini planlayan komutanlardan ve meydanlarda milletimizin iyi niyetini suistimal eden, provokatörleri de Allah bildiği gibi yapsın. Onları da Allah'a havale ediyoruz. Bu sıcak günlerde demokrasi nöbeti tutan, milli iradeye ve vatanına sahip çıkan halkımız da bilsin ki cehennem daha sıcak. Hainlerin yeri orasıdır."

Ziyarette, Hamamcı'nın annesi İlknur Hamamcı, babası Nazmi Hamamcı, Malatya Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı yer aldı.

İbrahim Ethem Hamamcı, YGS'de de Malatya birincisi ve Türkiye 24'üncüsü olmuştu. Hamamcı için, bu nedenle Malatya Fen Lisesi'nde ödül töreni yapılmış bu törene, öğrencinin ailesinin yanı sıra Yeşilyurt Kaymakamı Nesim Babahanoğlu ile Milli Eğitim ve okul yöneticileri, öğretmenleri, öğrencileri katılmıştı. (Fotoğraflar Nisan ayında yapılan bu törenden)

AA- malatyahaber.com- Malatya Fen Lisesi

ibrahimethemhamamcı1

ibrahimethemhamamcı2

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

3 yorum yapılmış

  • Ekip 44 (7 yıl önce)
    Allahına gurban.umarız vatanına milletine hayırlı bir insan olursun.
    0
    0
    Yanıtla
  • İbrahim (7 yıl önce)
    Tebrikler.
    0
    0
    Yanıtla
  • öner karaöz (7 yıl önce)
    Canı gönülden tebrik ediyoruz.
    0
    0
    Yanıtla