SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya'ya Çin'den Gelin..

A- A+ PAYLAŞ

Malatyalı Mühendis Çinli bir kızla Malatya'da Türk gelenek ve göreneklerine göre evlendi.

Elektronik malzeme ihracatıyla uğraşan Ömer Yıldırım, ticaret için gittiği Çin'de tanıştığı iç mimar Elif (Na) Yıldırım ile evlenmeye karar verdi. Malatya'da yapılan düğünde gelinle damat Türk bayrağı asılı olan bir masaya oturtuldu. Kur'an-ı Kerim okunup, ilahilerin söylendiği düğünün başlangıcında Çinli Elif ile damat Ömer, hocayla birlikte dua etti.

Damat Ömer Yıldırım, "Gerçekten çok mutluyum. Artık adı Elif olan eşim kendisini Türk gibi hissediyor. Bu da bize çok mutluluk veriyor" dedi.

Yeni ismini zorlanmadan söyleyen Çinli gelinini çok sevdiğini söyleyen kayınvalide Fadime Yıldırım, "Ben gelinimi çocuklarım kadar çok seviyorum. Oda benim çocuğum" diye konuştu. Çinli gelin kayınvalidesine, 'Anacığım' diye hitap etti.

Kayınbaba Abdulvahap Yıldırım ise, Çinli bir gelini olmasından dolayı çok mutlu olduğunu söyleyerek, "İyi ki olmuş" dedi. Pistte dans eden çiftler, çifte teli oynayıp, halay çekti. Halay çekmekte önce zorlanan Elif, düğünün sonunda halay başına geçerek Malatya türküsü eşliğinde oynadı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız