SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Malatya'ya Çok Daha Güzel Günler Gelecek"

0
Güncellendi - 2019-07-23 03:36:10
A- A+ PAYLAŞ

Tarihi Kentler Birliği (TKB) Bölge Toplantısı için Malatya'ya gelen konuklar, Battalgazi ve Yeşilyurt Belediyeleri tarafından ağırlandılar.

BATTALGAZİ'DE..

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, Tarihi Kentler Birliği (TKB) Malatya Bölge Toplantısı için Malatya’ya gelen konukları, Battalgazi Belediyesi Orduzu Galip Demirel Çınar Park Sosyal Tesisleri’nde ağırladı. Başkan Güder, Battalgazi ilçesinde bulunan tarihi eserlerin tamamına yakınının ayağa kaldırıldığını belirterek, diğer tarihi eserlerin ayağa kaldırılması için çalışacaklarını söyledi.

Battalgazi Belediyesi Orduzu Galip Demirel Çınar Park Sosyal Tesisleri’nde Malatya Valisi Aydın Baruş, eski Gümrük ve Ticaret Bakanı, AKP MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, AKP Battalgazi İlçe Başkanı Basri Kahveci, TKB üyesi belediyelerin başkanları ile TKB Malatya Bölge Toplantısı için Malatya’ya gelen konuklar katıldı.

Burada konuşan Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, Tarihi Kentler Birliği (TKB) Malatya Bölge Toplantısı’nın önemine dikkat çekerek, “Tarihi ve Kültürel mirasımızı tanıtma adına özellikle yukarı ve aşağı Fırat havzasında bulunan değerlerimizin ortaya çıkarılması, tanıtılması ve bu bölgelerde neler yapılabilir, bu anlamda ortak değerlendirme toplantısını Malatya'mız da gerçekleştirmiş olduk. Malatya kayısının yanında tarihi ve kültürel zenginlikleri olan bir ilimiz. Özellikle Battalgazi'mizde tarihsel yarım adayı ayağa kaldırma adına, bugüne kadar 3 dönemde çaba sarf eden, kültürümüzü ve tarihimizi dışarıda tanıtmak adına girişimde bulunan, katkı sağlayan, daha önce Battalgazi Belediye başkanı olan ve şuan Büyükşehir Belediye başkanı olan Selahattin Gürkan'a teşekkür ediyorum. Kendisinin orkestra şefliğinde inşallah biz, Malatya'daki diğer belediye başkanları olarak buradaki kültürel eserlerimizi gün yüzüne çıkarmak ve bunu öncelikle ilimizde ve ilimizin dışında tanıtmak adına çalışmalarımızı yürüteceğiz” dedi.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ise, “Yeşilyurt Belediye Başkanımızın Tarihi Kentler Birliği olarak misafiri olduk, şuanda Battalgazi Belediye Başkanımızın misafiriyiz. Bu yemekte bizi bir araya getiren değerli Battalgazi Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum. Bize bu onuru yaşatan tüm belediye başkanlarımıza ve Tarihi Kentler Gönüllülerine de teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Eski Gümrük ve Ticaret Bakanı, AKP MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci’de, “Ben hepinize katılımlarınızdan ve katkılarınızdan dolayı teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Son olarak konuşan Malatya Valisi Aydın Baruş ise, “Tarihi Kentler Birliği’nin yukarı ve aşağı Fırat havzasının kültür bakımından değerlendirilmesi bakımından değerli Belediye başkanlarımız ile bir araya geldik. Malatya çok canlı ve renkli günler yaşıyor. Bu günlerde aramızda ne kadar sizler gibi değerli misafirlerimizi görürsek, bu festival ve toplantıların amacına ulaştığına kanaat getiriyoruz, bundan da çok mutluyuz. İnşallah Malatya'ya çok daha güzel günler gelecek, İnşallah Malatya birlik ve kardeşliğini bu sayede daha da pekiştirecek” dedi.

YEŞİLYURT'TA..

Yeşilyurt Belediyesi Beylerderesi Şelale Restaurant’ta düzenlenen yemekli toplantıya, Vali Aydın Baruş, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Tarihi Kentler Birliği Başkanı ve Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Tarihi Kentler Birliği Danışma Kurulu Başkanı ve ÇEKÜL Vakfı Başkanı Prof. Dr. Metin Sözen, Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, İl ve İlçe Belediye Başkanları ile Yeşilyurt Belediye Başkan Yardımcıları katıldı.

Yeşilyurt Belediye Başkan Yardımcısı Kadircan Esen, program sırasında yaptığı konuşmada Tarihi Kentler Birliği Başkan ve Yönetim Kurulu Üyelerini Yeşilyurt’ta ağırlamaktan onur duyduklarını söyledi.

Yeşilyurt’un geçmişten gelen çok sağlam bir kadim medeniyet tasavvuruna sahip olduğunu ifade eden Yeşilyurt Belediye Başkan Yardımcısı Kadircan Esen, “‘Doğal-Kültürel Miras Zengini Yukarı-Aşağı Fırat Havzasının Değerlendirilmesi’ konulu bölge toplantısını Malatya’mızda yapan Tarihi Kentler Birliği Yönetim Kurulu Başkanı ile İl ve İlçe Belediye Başkanlarını ilçemizde ağırlamaktan mutluluk duymaktayız. Daha önce belirlenen bir toplantısından sonra il dışında bulunan Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Çınar’ın tüm misafirlere selam ve saygılarını iletiyorum. Yeşilyurt Belediyesi olarak sağlam bir medeniyete sahip Yeşilyurt’umuzun kültürel ve sanatsal zenginliklerini ile tadına doyulmaz yemeklerinin tanıtımına, tarihi mekânlarını restore ederek geleceğe taşınmasına çok büyük önem vermekteyiz. 82 mahallesi ve 320 bine ulaşan nüfusuyla 30 kentten daha kalabalık bir nüfusa sahip olan Yeşilyurt’umuzun kendisine has tarihi zenginlikleri ve güzelliklerini daha da kıymetli hale getirmek adına çok ciddi yatırımlar ve sosyal sorumluluk projeleri yürütmekteyiz. Yöremize özgü etli ve sulu yemeklerimiz ve sabah kahvaltılıklarımızın gastronomi dünyasında söz sahibi olmasına adına başlattığımız ‘Lezzet Vadisi’ projesi kapsamında ciddi görüşmeler ve çalışmalar yapmaktayız. Doğası, iklimi ve yeşil alanlarıyla göz dolduran bir yapıya sahip Çırmıktı bölgemizdeki tarihi cami, köprü ve evlerimizi iç ve dış turizme kazandırmak için restorasyon çalışmalarımıza ağırlık vermekteyiz. Tarihi tescilli konaklarımızı ve tarihi yapılarımızı aslına uygun restore ederek gelecek kuşaklara taşınmasına özen göstermekteyiz. Tadı ve aromasıyla damaklarda farklı bir lezzet bırakan ünlü dalbastı kirazımızın iç ve dış pazarda daha fazla yer alabilmesi adına elimizden geleni yapmaktayız. Bu yıl 25 ncisine ev sahipliği yaptığımız Kiraz, Kültür ve Spor Festivalimiz aracılığıyla başta kirazımız olmak üzere diğer tarımsal ürünlerimizi, yöresel yemeklerimizi ve ilçemizin eşsiz güzelliklerini bir kez daha gözler önüne serdik. Hem festivalimiz hem de diğer kültürel ve sanatsal hizmetlerimizle Yeşilyurt’umuzun marka değerine artı değerler kazandırıyoruz. Her noktasında farklı bir güzelliğin hâkim olduğu güzel ve şirin ilçemizin tarihi kimliğini zenginleştirecek tanıtım çalışmalarımızı daha güçlü bir zeminde yapabilmek adına kamu, kurum ve kuruluşlarla ortaklaşa çalışmalar yapıyoruz. Yeşilyurt’umuz bu tür hizmetlerimiz ve yatırımlarımızın neticesinde iç ve dış turizmde inşallah cazibe merkezi olacaktır. Tarihi Kentler Birliği Yönetim Kurulu Başkanımız ve siz değerli katılımcıların deneyim ve tecrübelerinizden her zaman istifade etmek isteriz, her türlü çalışmalarınızda yanınızda olmaya hazırız. Hep birlikte güzel çalışmalar yaparak ülkemizi, bölgemizi, kentimizi ve ilçemizi kalkındırmak temel hedefimizdir.” diye konuştu.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’da, programı tertip eden Yeşilyurt Belediyesine teşekkürlerini sundu.

Yeşilyurt Belediye Başkan Yardımcısı Kadircan Esen, programın sonunda Tarihi Kentler Birliği Başkanı ve Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör ile Tarihi Kentler Birliği Danışma Kurulu Başkanı ve ÇEKÜL Vakfı Başkanı Prof. Dr. Metin Sözen’e, Yeşilkonak kursiyerleri tarafından yapılan tablo hediye etti.

Program hatıra fotoğrafı çekiminin ardından sona erdi.

Bülten- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

13 yorum yapılmış

  • furkan (4 yıl önce)
    iki katrilyon borcu memur mu yoksa işçi mi yaptı. neden bu borcu yapana hesap kesilmiyor da personelden kesiliyor. çünkü personel sesini çıkaramaz cikarirsada hemen sürün en uzak göreve bu da herkese ders olsun. bu borcu personele ve malatya halkına ödet, yapanlarda keyifine baksın.
    0
    0
    Yanıtla
  • M.ZEKİ (4 yıl önce)
    Benim gördüğüm Malatya Belediyesi hiç birşey yapmasın şu parklara bakın mesela Valiliğin arkasındaki,yeni caminin arkasındaki ve kernek parklarında bakın hertarafa beton döküldü bunlara emekliler parkıda dahil sizin mühendisleriniz resmen ağaç düşmanı ne diyim.Allah bildiği gibi yapsın.Zaten şehir içi ulaşımda tam bir razelet.
    0
    0
    Yanıtla
  • Bayram (4 yıl önce)
    Baskanım sende Allah rası olsun ki Adıyamanlı Elazığ lı yani Malatya lı olmayanlara aktif görev vermedn.Allah yardımcın olsun Battalgazi torunu...
    0
    0
    Yanıtla
  • Hakan (4 yıl önce)
    Vergiler mi inecek su faturalarimi ucuzlayacak sumerparktaki kafeler belediyeye mi gececek
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (4 yıl önce)
    Turgut Özal üniversitesi yapılan alanda bulunan tarım meslek lisesi alanının tamamı üniversiteye verilseydi hiç yerleşim yeri olmayan o alana milli eğitim okullar yapmasaydi olmazmiydi Battalgazi öğrencilerin evlernden yürüyerek gidecekleri liseleri olmayacak mı..
    0
    0
    Yanıtla
  • cerrahoğlu (4 yıl önce)
    Nerede bu başkanlamı olacak persolin yemek fişin kes sds kes mesaiyi kes olur
    0
    0
    Yanıtla
  • Bundan önce yiyip içip yattıklarınıza sayın o fişleri sds leri.
    0
    0
    Yanıtla
  • 2 kat trilyon borc var malatya belediyesini yedi bitirdiler ilçelerde durum ne o da bilinmiyor daha mesai diyorsunuz
    0
    0
    Yanıtla
  • çok iyi etti daire başkanları alıyordu müdürleri alıyordu esenlikten fiş beleş ne hakkın varki o paralarda altlarında araçlar ağalar kapılıkta mangal yemelere gidiyorlardı yalanmı bakın kapılığın kamera kayıtlarına
    0
    0
    Yanıtla
  • uyanma vakti (4 yıl önce)
    incik boncuk işlerde olsun ama malatya nın daha ciddi sorunları var asayiş, yolsuzluk ve eğitim gibi
    0
    0
    Yanıtla
  • Ramazan doğan (4 yıl önce)
    Ne zaman gelecek o güzel günler bu şehir ne zaman çok merkezli olacak insanlar her gün yeni camii çevresine gelmekten kurtulacaklar Münir Erkal döneminden beri güney ve kuzey kuşak yolları bittimi diğer illerde bir yılda biten çevre yolları ilimizde kaç yılda. Biter bilmiyoruz yapılmaması gereken bir yere stat yaptık maça gitmek ve gelmek. İşkence stada gittiğinizde zaman gecirecek hiç bir tesis. Yok bir sözümde park ve bahçeler müdürlüğune şehre dikilen ve şehir ve iklimiyle uyumsuz bu ağaçları nereden buluyorsunuz diktiginiz ağaçların her yıl yarışı kuruyor yazık çok yazık.
    0
    0
    Yanıtla
  • serkan (4 yıl önce)
    imkansız milletim oylarıyla oraya geldiklerini çabuk unuttular
    0
    0
    Yanıtla
  • Hekimhanlı (4 yıl önce)
    Bu kafaya sahip Malatya yöneticileri ve milletiyle imkansız gibi güzel günler hiçbir zaman göremez
    0
    0
    Yanıtla