SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Malatya'ya Çok Şey Kazandırdı'

0
Güncellendi - 2015-12-27 22:07:19
'Malatya'ya Çok Şey Kazandırdı'
A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya Milletvekili Ömer Faruk Öz, önümüzdeki hafta içinde genel kurulunu yapacak olan Malatya Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği’ni ziyaret ederek, Birlik Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Akın ve yönetim kurulu üyeleri ile bir süre görüştü. 

Kurulduğu yaklaşık 7 yıl öncesinden bugüne kadar Malatya Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği’nin çalışmalarını yakından takip ettiğini, birlik başkanı İhsan Akın’ın Malatyalı küçükbaş hayvan yetiştiricilerinin sorunlarını çözmek konusunda Malatya Milletvekilleri ve şehrin yöneticileri ile sürekli temasta olduğunu gözlediğini belirten Milletvekili Ömer Faruk Öz “Böyle disiplinli bir çalışmanın sonucunda Malatya’da küçükbaş hayvan sayısının istikrarlı biçimde artığını görüyoruz. Bu anlamda Koyun-Keçi Birliği Yetiştiricileri Birliği’nin Malatya’ya çok şey kazandırdığına inanıyorum” diye konuştu. Milletvekili Öz, Malatya Koyun Keçi Birliği’nin Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın hayvancılıkla ilgili proje ve teşviklerinin de Malatya’da başarıyla hayata geçirilmesi konusunda önemli rol oynadığını söyledi. 

Birlik Başkanı Akın: Sayın Öz her zaman hayvan yetiştiricilerine destek oldu

Malatya Milletvekili ve TBMM idare Amiri Ömer Faruk Öz’ün Malatya Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği’ni ziyaretinde ilk olarak konuşan Birlik Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Akın, ziyaretten dolayı son derece memnunu olduklarını söyledi. AK Parti Malatya Milletvekili Ömer Faruk Öz’ün her zaman Malatyalı çiftçi ve hayvan yetiştiricilerinin yanında olduğunu ve sorunlarını çözmek için tüm imkanları seferber ettiğini söyleyen İhsan Akın, “Bugün olduğu gibi her zaman yanımızda olan Milletvekilimiz ve TBMM İdare Amirimiz Sayın Ömer Faruk Öz'e hayvan yetiştiricilerimiz ve yönetim kurulumuz adına teşekkür ediyorum” dedi.  

Ömer Faruk Öz’ün toplumun tüm kesimlerinin sorunları ile yakından ilgilendiği gibi hayvan yetiştiricilerinin problemleri ile de yakından ve samimi biçimde ilgilendiğini belirten Akın “Milletvekilimiz Sayın Ömer Faruk Öz birliğimizin çalışmalarına her zaman vakit ayırdı, destek oldu. Projelerimizle ne zaman yanına gitsek bizleri dinledi, yönlendirdi ve projelerimizin hayata geçirilmesi için çok şey yaptı. Ben biliyorum ki, yaylalardaki yol, su ve elektrik ile ilgili sıkıntıların çözümünde hazırlayacağımız projelerde de yine bize destek olacak. Birliğimizi ziyaretlerinden dolayı şahsım, yönetim kurulum ve yetiştiricilerim adına tekrar teşekkür ediyorum” dedi. 

Öz: Malatya Birliği Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın projelerini ve teşviklerini başarıyla hayata geçirdi. 

Ziyarette daha sonra AKP Malatya Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Ömer Faruk Öz konuştu. 

Kurulduğu yaklaşık 7 yıl öncesinden bugüne kadar Malatya Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği’nin çalışmalarını yakından takip ettiğini, birlik başkanı İhsan Akın’ın Malatyalı küçükbaş hayvan yetiştiricilerinin sorunlarını çözmek konusunda Malatya Milletvekilleri ve şehrin yöneticileri ile sürekli temasta olduğunu gözlediğini belirtenMilletvekili Ömer Faruk Öz, Malatya Birliği’nin Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın hayvan yetiştiricilerine yönelik projelerinin ve teşvik uygulamalarını başarıyla hayata geçirmesinin Malatya’daki hayvan sayısının artışını sağladığını belirti. 

Malatya'da geçmişe göre küçükbaş hayvan sayısında sistematik bir artışın olduğunu ifade eden Ömer Faruk Öz, şunları söyledi: “Malatya'da geçmişe göre baktığımızda küçükbaş hayvan sayısı gittikçe azalmaktayken özellikle Malatya’da Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği kurulduktan sonra küçükbaş hayvan sayısında sistematik bir artış olduğunu görmekteyiz ve bu da bizi mutlu etmektedir. Çünkü Malatya coğrafik yapı itibariyle küçükbaş hayvan üretimi için uygun bölgedir. Ama bizde ne hikmetse büyükbaş hayvana bir rağbet söz konusu. Büyükbaş hayvan yetiştiriciliğinde eğer kaba yemini kendi arazisinde üretebiliyorsa ve cazibeli sulayabiliyorsa hakikaten rantabl oluyor ama yem üretemiyor ise ve sulamayı elektrik kullanarak yapıyorsa gerçekten maliyetli oluyor. Maliyetli olunca da verim düşüyor.

‘Hükümetimizin küçükbaş hayvancılık projelerini en fazla Malatya Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği uyguladı’

Keçi-koyun yetiştiriciliği konusunda bizim artık şuna dikkat etmemiz gerekiyor: Damızlık üretimi için özel ırkları getirmemiz gerekiyor. Gerek süt gerekse yavru noktasında gerekli hasasiyeti göstermemiz gerekiyor. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımızın bu konuda birçok projesi var. Ve şunu iftiharla söyleyebilirim ki hükümetimiz keçi ve koyun yetiştiriciliği ile damızlık hayvan üretimi noktasında projelerini en fazla uygulayan birliklerin başında Malatya Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği gelmektedir. Bunun için de ben Birilk Başkanımız İhsan Beye ve yönetime teşekkür ediyorum. Küçükbaş hayvan sayısının attırılması ve bunlardan alınan verimin arttırılması için hep yeni yeni projelerle bizi devamlı sıkıştırıyor ve bizden sürekli taleplerde bulunuyor.  İnşallah önümüzdeki süreçlerde ilçelerde kaymakamlıklar, ilçe tarım müdürlükleri ve İl Tarım Müdürlükleri ile koordineli bir şekilde küçükbaş hayvan sayısının arttırılması hem de süt ve yavru verimin arttırılması için daha bilimsel projelerle yola çıkılacağına inanıyorum.

‘Yetiştiricilerden yapılan kesintiler yine yetiştiriciler için harcanmış’

Birliğimiz kendisine yeni bir bina almış. Bu nedenle tebrik ediyorum. Üreticilerden yapılan kesintiler yine üreticinin hizmetinde kullanılmış.  Ben bunu takdir ve tebrik ediyorum. Bundan sonra da  Malatyalı üreticiler ve çiftçilerimiz için hayırlı işler yapmaya devam edeceğine inanıyorum.

Devletimizin hibe desteklerinden Malatyalı çiftçilerimiz ve hayvan yetiştiricilerimizin  en iyi şekilde yararlanması için sivil toplum örgütlerinin her zaman bilgilendirmesi ve gayret göstermesi gerekiyor.  İhsan Akın bunu çok iyi yapıyor. Bakanlıkla da çok iyi diyalogları var. Bu yardım, kredi ve hibelerden yararlanması için büyük gayret sarfediyor.  Örneğin çobanlığın bir meslek olarak tanımlanması ve literatüre girmesi tamamen Malatya'daki Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliğimizin gayretiyle olmuştur. Uzun süre yaygın medyanın da gündeminde kalmıştır. Biz hep kendimizi ciddiye alıyoruz. Milletvekili de olsak, belediye başkanı da olsak, il müdürü de olsak hep kendimizi ciddiye alıyoruz.  Kendi şahsımız dışında yaptığımız işi ciddiye alsak Türkiye'de sorun kalmayacak. Bu yüzden kendi yaptığı işi ciddiye alan insanlarla yola çıkmak gerektiğine inanıyorum.  İnşallah bu konuda zaman içerisinde Malatya İli Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştircileri Birliği Türkiye'de örnek iller arasında olacaktır”. 

AKP Malatya Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Ömer Faruk Öz, daha sonra Malatya Koyun ve Keçi yetiştiricileri Birliği’nin satın aldığı birlik binasını gezdi ve ‘Hayırlı olsun’ dileğinde bulundu. 

HABER-FOTO: Güler HAZAR, Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız