SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya'ya da Gelecek

A- A+ PAYLAŞ

Viral Hepatitle Savaşım Derneği'nin (VHSD) 2 yıl sürecek olan projesi kapsamında Türkiye genelinde gizli hepatit hastalarını belirlemek için yola çıkan hepatit otobüsü Kilis'e geldi.

VHSD yetkilileri, Türkiye genelinde 4 milyonun üzerinde gizli hepatit taşıyıcısı olduğunu ve bunu belirleyebilmek için yollara düştüklerini ifade ettiler.

Yetkililer, "Viral Hepatitle Savaşım Derneği olarak Türkiye'nin değişik illerini ve ilçelerini dolaşarak hepatit hastalığı ve hastalığın teşhisi konusunda halkı bilgilendiriyoruz. Mersin, Hatay, Kahramanmaraş, Osmaniye, Gaziantep, Kilis, Şanlıurfa, Mardin, Diyarbakır, Adıyaman, Malatya, Elazığ, Bingöl, Tunceli, Bitlis, Muş, Van illerini dolaşacak merkezde tarama ve bilgilendirme yapacağız” dediler.

İl Sağlık Müdürü Turgay Happani de, Viral Hepatitle Savaşım Derneği'nin Kilis'te yapacağı testlerin önemli olduğunu belirterek, "Viral Hepatitle Savaşım Derneği otobüsünü ziyaret ettim. Zaten dernek ile koordineli çalışıyoruz. Hepatit virüsünü taşıyıp taşımadığını anlamak için doktora başvurarak basit bir test yaptırılabilirler. Tüm vatandaşlarımızı bu konuda duyarlı olmaya çağırıyorum" diye konuştu.

Öte yandan çok sayıda vatandaş, hepatit virüsü taşıyıp taşımadıklarını öğrenmek için otobüse gelerek kan verirken, taramanın 3 gün boyunca süreceği bildirildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız