SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya'ya da Gelecekler

A- A+ PAYLAŞ

Dünyanın sayılı dans topluluklarından biri olan Anadolu Ateşi 2010 İlkbahar-Yaz turnesi kapsamında ilklere imza atıyor. Gösteri programına yeni danslar ekleyen Anadolu Ateşi Türkiye'de ilk defa Balıkesir'de sahne alacak. 20 Nisan tarihinde kapalı spor salonunda izleyicilerin önüne çıkmaya hazırlanan Anadolu Ateşi'nin bu özel gösterisin büyük ilgi görmesi bekleniyor.

YENİ DANSLAR GÖSTERİLECEK
Balıkesir'de Gül Kaman'ın organizasyonuyla sahne alacak olan Anadolu Ateşi, 20 Nisan akşamı Kurtdereli Kapalı Spor Salonu'nda izleyicilerle buluşacak. Biletleri 40, 50 ve 60 TL'den satışa çıkan Anadolu Ateşi gösterisi kentte şimdiden heyecanla bekleniyor. Sahneye çıktığı ilk günden itibaren bugüne kadar Türkiye'nin dört bir tarafında ve dünyada 78 ülkede 2 bin 800 gösteri sunarak 20 milyon izleyiciyle buluşan Anadolu Ateşi bu yılki ilkbahar-yaz turnesinde ilklere imza atmaya hazırlanıyor.

Dans grubu gösteri programına eklediği yeni danslarıyla ilk defa Türkiye'nin Balıkesir, Aydın, Sivas, Malatya, Kahramanmaraş ve Çorum illerinde seyircilerin karşısında ter dökecek. Dünyanın sayılı dans gruplarından birisi olmanın haklı gururunu yaşayan Anadolu Ateşi'nin ilk gösterisini 18 Nisan tarihinde başkent Ankara'da yapacağı, gösteriyi devletin üst düzey yetkilileri ile bakanlar, milletvekilleri, siyasiler ve sanat dünyasının önemli isimlerinin de izleyeceği bildirildi.

BAŞKENTTEN SONRA BALIKESİR'DE
Anadolu'nun binlerce yıllık mitolojik ve kültürel tarihi kaynak olarak aldığı vurgulanan, "Anadolu Ateşi" projesini hayata geçirerek kültürel bir hizmet sunan grubun genel sanat yönetmeni Mustafa Erdoğan, hemen her yöreden derlenmiş 3 bin halk dansı figürü ve halk müziğini içinde barındıran özgün bir projenin yakaladığı başarıdan mutluluk duyduğunu belirtti. Anadolu Gösteri Eğitim Prodüksiyon ve Danışmanlık Hizmetleri şirketinin basın ve halkla ilişkiler müdürü Özay Oral tarafından yapılan açıklamada, Mustafa Erdoğan'ın, "Anadolu Ateşi dünyanın dört bir yanını dolaştıktan sonra yeniden doğduğu topraklara dönüyor. Türkiye'nin Anadolu Ateşi'ni özlediğinin farkındayız. Bu uzun turnede efsanemize kaynaklık eden kültürümüzle daha yakın olmak ve dünya turnesi öncesi halkımızın alkışını ve desteğini almak bize güç verecek" sözlerine yer verildi. Balıkesirli organizatör Gül Kaman tüm Balıkesirlileri 20 Nisan tarihindeki muhteşem geçmesi beklenen gösteriyi izlemeye davet etti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız