SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya'ya da Gönderiyorlar..

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:45:54
Malatya'ya da Gönderiyorlar..
A- A+ PAYLAŞ

İzmir Büyükşehir Belediyesi, çölyak ve fenilketonüri hastalarının da imdadına yetişti. İthali 12 TL olan glutensiz ekmekler, Kent Ekmek Fabrikası’nda 75 kuruştan satılınca talep patlaması oldu. Şimdi İzmir’in ekmekleri, aralarında Malatya'nın bulunduğu Türkiye’nin 50 şehrinde 274 noktaya ulaştırılıyor. 

 İzmir Büyükşehir Belediyesi, yatırım ve üretim maliyeti yüksek olduğu için fırınların üretmek istemediği glutensiz ekmek için 2011 yılı Mart ayında girişimler başlattı. Bir yıl süren hazırlık aşamasından sonra glutensiz ekmek üretmeye başlayan Kent Ekmek Fabrikası, ömür boyu özel beslenmek zorunda olan çölyak ve fenilketonüri hastalarının umudu oldu. İlk etapta İzmir’deki hastalar için üretilen özel ekmeklere kısa sürede kent dışından talep gelmeye başladı. İzmir Büyükşehir Belediyesi, kargoyla gönderdiği glutensiz ekmeklerle 50 şehir 274 noktada çölyak ve fenilketonüri hastalarına ulaştırıyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin hizmetinin sadece İzmir’de değil Türkiye’nin pek çok noktasında çölyak hastalarına “ilaç gibi geldiğini” belirten Çölyakla Yaşam Derneği Başkanı Prof. Dr. Sema Aydoğdu, “Gluten alerjisi nedeniyle buğday, arpa, çavdar ve yulaflı ekmekleri yiyemeyen çölyak hastaları ile ömür boyu diyet yapmak zorunda olan fenilketonüri hastaları, İzmir Büyükşehir Belediyesi glutensiz ekmek üretmeden önce yurt dışından getirilen ekmeklere ortalama 12 lira vermek zorunda kalıyordu. Her hastanın bütçesi bunu karşılayabilecek durumda değildi. Kar amacı gütmeden 75 kuruşa satılan ekmek için Başkan Aziz Kocaoğlu’na teşekkür ediyoruz. Sayesinde çölyak hastaları ekmek yiyebildi” diye konuştu.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Kent Ekmek Fabrikası’nın glutensiz ekmek gönderdiği 50 şehir şöyle: Adana, Ankara, Antalya, Aydın, Afyon, Aksaray, Balıkesir, Bilecik, Bingöl, Bitlis, Bursa, Çanakkale, Çorum, Diyarbakır, Denizli, Eskişehir, Erzurum, Elazığ, Erzincan, Gaziantep, Hakkari, Hatay, Isparta, İstanbul, Kars, Kahramanmaraş, Kayseri, Konya, Kocaeli, Kırıkkale, Karabük, Manisa, Mardin, Malatya, Mersin, Muğla, Muş, Nevşehir, Niğde, Osmaniye, Samsun, Sivas, Şanlıurfa, Trabzon, Tekirdağ, Uşak, Van, Yalova, Yozgat ve Zonguldak.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız