SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Malatya'ya da Gönderiyoruz"

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:30:22
A- A+ PAYLAŞ

Muğla'nın Fethiye ilçesinde kurduğu çiftlikte eşek besleyen ve sütünü sağan Enver Yalçın adlı bir girişimci, başta astım olmak üzere bronşit ve bazı kanser hastalıklarına iyi geldiği iddiası ile vatandaşların yoğun talepleri üzerine Türkiye’nin dört bir bölgesine eşek sütü gönderdiğini söyledi. 

Fethiye’nin Kargı köyündeki Yörük Müzesi'sin sahibi Enver Yalçın, eşek sütü için bir çiftlik kurdu. Eşeklerden sağdıkları sütleri özel termosla istenilen adreslere kargo ile gönderdiklerini söyleyen Yalçın, "İstanbul’dan Malatya’ya, Eskişehir’den Kars’a kadar bir çok şehre günlük eşet sütü yolluyoruz" dedi. Alıcılara litresi termos ve kargo ücreti dahil 80-100 TL arasında süt günderdiklerini anlatan Enver Yalçın, şöyle konuştu: “Son yıllarda ülkemizdeki bilim adamları ve doktorlar astım, bronşit ve kanser gibi bazı hastalıklara eşek sütünün faydalı olduğu konusunda görüş belirtmelerinden dolayı eşek sütü son günlerde rağbet görmeye başladı. Eşek sütüne o kadar çok talep var ki biz bu talebi karşılamakta zorlanıyoruz.” 

Günde en az 10 kişinin kendilerini arayarak eşek sütü talebinde bulunduğunu iddia eden Enver Yalçın, şunları söyledi: "Talepleri karşılayabilmek için elimizden geldiği kadar eşek sayısını çoğaltmaya çalışıyoruz. Eşek sütü isteyen vatandaşlarımızdan çok cüzi miktarda eşeğin saman parasını çıkaracak kadar, termos parasını karşılayacak kadar bir ücret alıyoruz. Ortalama bir litre süt için 80-100 TL bir ücret alıyoruz. Bir astım hastasının eşek sütünden bir kahve fincanı içmesi yeterli oluyor. Bu nedenle bir veya iki litre eşek sütü alan insana bu süt yeterli oluyor.” 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız