SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Malatya'ya da Katkı Sağlayacak'

A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Enerji Desteğinin Uygulanmasına İlişkin Tebliği kapsamındaki teşviklerin Malatya'ya da ciddi katkı sağlayacağını söyledi.

Konuya ilişkin olarak Çalık'ın TBMM'deki sekreteryasından şu bülten yayınlandı:

"Hazine Müsteşarlığı’nın “Enerji Desteğinin Uygulanmasına İlişkin Tebliği” resmi gazetede yayımlandı. Malatya’nın da aralarında bulunduğu kalkınmada öncelikli 49 il ile Türkiye genelindeki turizm veya turizm işletme belgesi olan işletmelere enerji desteği verilecek.

Öznur Çalık konuyla ilgili olarak “Hükümet olarak 49 ilimizde hayvancılık, organik ve biyoteknolojik tarım, kültür mantarı yetiştiriciliği, seracılık, sertifikalı tohumculuk ve soğuk hava deposu ile imalât sanayi, madencilik, turizm konaklama tesisi, eğitim veya sağlık alanlarında faaliyet gösteren işletmelerimize en az 10 kişi istihdam etmeleri halinde yüzde 20 oranında enerji desteği vereceğiz. Ayrıca bu işletmelere verilecek destek oranına istihdam edilen her ilave işçi için 0.5 puan ilave edilecek. İşletmelerimize 2008 yılı için 300 milyon YTL dolayında Enerji Desteği sağlayacağız” dedi.

Malatya Milletvekili Öznur Çalık yaptığı açıklamada “Malatya’mızın ve kapsamda olan diğer illerimizin ekonomik kalkınmalarına son derece ciddi katkılar sağlayacak “Enerji Desteklerinin” İlimizde yeni yatırım sahalarının açılmasına, iş verenlerin omuzlarındaki yükü hafifletilmesine ve daha fazla işgücünün istihdam edilmesine yönelik ciddi bir teşvik olacağına inanıyoruz” dedi. İşveren ve işçilere yönelik iş ve istihdam imkânlarının artırılmasını hedefleyen bu tür teşvik ve desteklerin AK Parti iktidarının “Halkın ve üreticinin yanında” olduğunu somut bir şekilde ortaya koyan önemli icraatlar olduğunun altını çizen Çalık “Kalkınmakta olan Doğu ve Güneydoğu illerimizin ekonomik seviyesini yukarı taşıyarak diğer bölgelerle olan ekonomik farkın azaltılmasını, göçün önlenmesini ve ticari faaliyetlerin arttırılmasını amaçlıyoruz. Bu sayede ülkemiz doğusuyla batısıyla eşgüdümlü olarak kalkınarak, hedefimiz olan dünyanın en büyük ilk 10 ekonomisi arasına girmeyi başaracağız” dedi.."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız