SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya'ya da TBMM Ödülü

A- A+ PAYLAŞ

TBMM Onur Ödülü'nün Prof.Dr. İhsan Doğramacı'ya verilmesi kararlaştırıldı. Ayrıca "Üstün Hizmet Ödülü" verilecek 47 kurum ve kişi arasında Malatya Eğitim Vakfı da bulunuyor.

TBMM Başkanlık divanının Bülent Arınç başkanlığındaki toplantısında ödüllendirme konusu sonuçlandırıldı. Prof.Dr. Doğramacı'nın oy birliği ile "Onur Ödülü"ne layık görüldüğü belirtildi.

Bu arada, illerden yapılan teklifler doğrultusundaki değerlendirmeler kapsamında, bu yıl 47 kişi ve kuruma da "TBMM Üstün Hizmet Ödülü" verilmesinin kararlaştırıldığı belirtilirken, kurumsal bazda çalışmalarıyla ödüllendirilenler arasında Malatya Eğitim Vakfı da bulunuyor. Ödül töreninin 5 Nisan'da yapılacağı bildirildi.

TBMM Üstün Hizmet Ödülleri için; Vali Halil İbrahim Daşöz'ün teklifiyle "91 Bin Dev Öğrenci" kampanyası ile "Malatya Eğitim Vakfı"nın TBMM Başkanlığına aday olarak bildirilmesi İl Genel Meclisi'nce kararlaştırılmıştı. Daha sonra toplanan Belediye Meclisi de; Malatya Eğitim Vakfı, 91 Bin Dev Öğrenci Kampanyası, ÇEKUL Vakfı Başkanı hemşehrimiz Prof.Dr. Metin Sözen ile Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu Başkanı hemşehrimiz Ahmet Ertürk'ü bu ödül için aday göstermişti.

KİMLER ALDI?
TBMM'nin bu yıl "Üstün Hizmet Ödülü" vermeyi kararlaştırdığı kişi ve kurumların listesi şöyle:

Aydın Doğan Vakfı, Deniz Feneri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Elginkan Vakfı, Hüsnü Özyeğin Vakfı, İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH), Köy Çocukları Eğitim Derneği, Malatya Eğitim Vakfı, Mehmet Muzaffer Akpınar Vakfı, Tüm İş Kadınları Derneği (TİKAD), Türkiye Kızılay Derneği, Vehbi Koç Vakfı, Yoksullara Yardım ve Eğitim Vakfı (YOYAV), kurumsal bazda ödüle değer görüldü.

Yüksek Mimar Turgut Cansever, Adanalı işadamları Nuri Çomu ile Nazım Turgut, Afyonkarahisarlı işadamı Yılmaz Oruç, Ağrılı işadamı İbrahim Çeçen, Aksaraylı işadamı Tuncer Güney, Ankaralı işadamları Berat Cömertoğlu ve Özkent Akbilek, Ardahanlı işadamı Nurettin Çarmıklı, Bayburtlu İşadamı Mustafa Köseoğlu, Burdurlu işadamı Adem Tolunay, Çorumlu işadamı Haydar Ali Öztaş, Denizlili işadamı Osman Nuri Yılmaz, Edirneli işadamı Yusuf Çapraz, Erzincanlı işadamı Mehmet Torun, Gaziantepli işadamı Adnan İnanıcı, Hataylı işadamı Fuat Tosyalı, Iğdırlı işadamı Yusuf Aydeniz, İstanbullu işadamları Sadık Eratik ile hayırsever Oya Kayacık, İzmirli işadamları Cihat Kora ile Reha-Necla Midilli, Karabüklü işadamı Uğur Yücel, Karslı işadamı İsmail Aytemiz, Kayserili işadamı Kadir Has, Kocaelili işadamı Gazanfer Bilge, Konyalı işadamı Zeki Altındağ, Manisalı işadamı Halil Yurtseven, Nevşehirli işadamı Hacı Halil Türkkan, Niğdeli işadamı Mazhar Gürgen Bayatlı, Siirtli işadamı Ethem Sancak, Sivaslı işadamı Mustafa Aydoğdu, Uşaklı işadamı Halil Kaya Gedik, Zonguldaklı işadamları Mehmet-Mithat Çanakçı ile Hüseyin İbrahim İzmirli ise kişisel bazda ödüle değer bulundu.

MEV'İN ADAYLIK GEREKÇESİ..
Valilik, ödüle aday gösterilen Malatya Eğitim Vakfı'yla ilgili gerekçeyi şöyle açıklamıştı:

"Malatya Eğitim Vakfı, 1985 yılında kurulmuş merkezi İstanbul'da olan bir vakıftır.

Kuruluş amacı, ülke genelinde fakir, başarılı, Atatürk İlkelerine ve demokrasiye inanmış üniversite öğrencilerine burs vermektedir.

Vakfın 32 kurucu, 34 onur, 180 mütevelli, 6.500 kayıtlı fahri üyesi olup Malatya ve Ankara'da şubeleri bulunmaktadır. Vakfın, şimdiki Başkanı Şaban TAÇYILDIZ'dır.

Vakıf kurulduğu tarihten itibaren eğitim ve sosyal yardım konuları başta olmak üzere pek çok hizmet yapmıştır.

Vakıf bugüne kadar;

—15 bin öğrenciye burs vermiştir,
—İstanbul’da 60 yataklı yüksek öğrenim kız yurdu işletmektedir.
—Okullar ve öğrenciler için bilgisayar, kitap, kırtasiye, giyecek v.b. yardım yapmıştır.
—Kendisi veya üyeleri vasıtasıyla Malatya İlinde 3 Anaokulu, 26 İlköğretim Okulu, 11 Lise, 2 Öğrenci Yurdu, 10 Sağlık Kurumu, 11 Hayır Kurumu inşaatını ya tamamen bitirmiş veya yapımına katkı sağlanmıştır.
—Halen İnönü Üniversitesi Arapgir Meslek Yüksek Okulunun inşaatı, Malatya İlinde 2 sağlık ocağı ve 2 ilköğretim okulu İnşaatı vakıf üyelerinin finansmanıyla yürütülmektedir.

Bu bilgilerden de anlaşılacağı üzere Malatya Eğitim Vakfı hizmet üretme noktasında Ülkemizin en önemli Vakıflarından birisidir."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız