SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya'ya da Yaralı Geldi

0
Güncellendi - 2016-08-20 04:12:32
Malatya'ya da Yaralı Geldi
A- A+ PAYLAŞ

  • Elazığ'daki saldırıda yaralananların 2'si TÖTM'ye gönderildi. Bu arada Başbakan Yıldırım, olay yerinde inceleme yaptı, yaralıları ziyaret etti

Elazığ Emniyet Müdürlüğü’ne yönelik bombalı saldırıda 3 polisin şehit düştüğü, 14’ü ağır toplam 217 kişinin yaralandığı olay sonrasında 2 bayan yaralının Malatya’ya Turgut Özal Tıp Merkezi’ne gönderildiği bildirildi.

Turgut Özal Tıp Merkezi’nin bombalı saldırı sonrasında yaralı sayısındaki yükseklik nedeniyle alarm durumuna geçtiği ve gelecek hastalara yönelik olarak Acil Servis Yoğun Bakım Servisleri ile Genel Cerrahi ve Plastik Cerrahi Servislerinde hazırlık yapıldığı ve ekiplerin hazır bekletildiği belirtildi.

İlk gelen 2 yaralı bayanın hemen ameliyata alındığı ve hayati tehlikelerinin bulunmadığı öğrenildi.

Yanık Merkezi’nin de hazır bekletildiği TÖTM’de Elazığ’da ilk müdahalelerinin ardından yaralıların gönderilmesi halinde tüm hazırlıkların yapıldığı kaydedildi.

145 YARALI HALEN TEDAVİ ALTINDA

Başbakan Binali Yıldırım, Elazığ’a yaptığı ziyaret ve inceleme sonrasındaki açıklamasında, “Bu sabah 9 civarı gördüğünüz gibi Emniyet binasının tam karşısında bomba yüklü bir aracın infilakı sonucu ilk anca 3 polisimiz şehit ve toplam 217 yaralımız hastanelere intikal ettirildi. 72 yaralı taburcu oldu.145 yaralı 5 hastanede tedavi görüyor. Yaralıların 85'i polis, 60'ı sivil. Yaralılar içinde nispeten durumu biraz daha ağır olanların sayısı 20. bunların içerisinde 2 polisimizin yarası biraz daha ağır. Toplam 14 yaralının durumu biraz daha ağır.” şeklinde bilgi vermişti.

BAŞBAKAN YARALILARI ZİYARET ETTİ..

Elazığ’daki terör saldırısında yaralananları hastanede ziyaret eden Başbakan Binali Yıldırım, dökülen hiçbir kanın hesabının yerde kalmayacağını söyledi.

Başbakan Binali Yıldırım, Elazığ Emniyet Müdürlüğü’ne bomba yüklü araçla yapılan terör saldırı nedeniyle geldiği kentte, yaralıları ziyaret etti. Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne gelen Yıldırım, yaralılara ve yakınlarına geçmiş olsun dileklerinde bulunarak, hastane yetkililerinden bilgi aldı.

Başbakan Yıldırım, hastane çıkışında yaptığı açıklamada, “Hastalarımızı ziyaret ettik. Polislerimizin ve sivil vatandaşlarımızın durumu iyi. Hayati tehlikeleri yok. Bu bizim için en büyük teselli. Ama şunu bilmenizi isterim, dökülen kanın hesabı yerde kalmaz. Elazığlıları böyle gördükten sonra benim ülkemin milletimin geleceğine olan inancım bin kat daha arttı. Milletimizin gösterdiği yolda yürümek bizim boynumuzun borcu. Millet konuşunca herkes susar” dedi.

Başbakan Yıldırım, daha sonra, beraberindeki Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ile birlikte Elazığ Valiliğini ziyaret ettikten sonra kentten ayrıldı.

ÇALIK MESAJ YAYINLADI, AĞBABA ELAZIĞ'DA..

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, “Türkiye olarak, Millet olarak sadece FETÖ ile PKK ile, DEAŞ ile değil, FETÖ’yu, PKK’yı ve DEAŞ’ı üzerimize gönderen üst akıllarla mücadele veriyoruz, terör örgütlerinin efendileriyle aslında mücadele ediyoruz.” dedi.

Çalık yayınladığı mesaj ile terör saldırılarını kınayarak, “FETÖ darbe girişiminin başarısızlıkla sonuçlanması sonucunda, kanlı saldırılarını arttıran terör örgütü PKK’nın Van, Elazığ ve Bitlis’te yüreğimize kor düşüren, güvenlik güçlerimizi ve vatandaşlarımızı hedef alan alçak, hain, kahpe ve bir o kadar da korkak terör örgütü menfur saldırısını şiddetle ve nefretle kınıyor; şehitlerimize Allah’tan rahmet yakınlarına başsağlığı yaralılarımıza da Yüce Allah’tan acil şifalar diliyorum.” ifadelerini kaydetti.

FETÖ ve PKK terör örgütlerinin aynı üst akıl tarafından yönlendirildiğinin artık bilinen ve görünen bir gerçek olduğunu kaydeden Çalık, “Türkiye’mizin son 40 yılında binlerce vatan evladının katili, eli kanlı, bedeni kanlı, başlı başına kandan beslenmeyi kendine bir amaç edinmiş terör örgütü PKK; 7 Haziran Genel Seçimlerinden bu yana vatanın bütünlüğüne, milletin huzur ve refahına darbe vurmaya devam etmektedir ve FETÖ darbe girişiminden sonra aynı üst aklın yönlendirmesi ile son günlerde bombalı saldırılarını arttırmıştır. Türkiye’nin ve milletimizin varlığına uzatılan kirli ellerin kırılacağından hiç kimsenin şüphesi olmasın. Şehitlerimiz var, yaralılarımız var, acılarımız, hüznümüz var; lakin unutulmaması gereken bir de hakikat var o hakikat da Türkiye Cumhuriyeti Devleti ilelebet sonsuza kadar varlığını devam ettireceğidir. 80 milyonun asil duruşu, yılmaz bekçiliği var olduğu müddetçe Allah’ın izniyle bu ülkenin ayağına diken dahi batmayacaktır.” dedi.

Öte yandan, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba başkanlığındaki 3 kişilik CHP heyeti de, incelemelerde bulunmak üzere Elazığ'a gitti.

Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com- Elazığ, iha

elazığ1

elazığ

ELAZIĞ İL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ BİNASINA BOMBA YÜKLÜ ARAÇLA TERÖR SALDIRISI DÜZENLENDİ. (HALİL İBRAHİM VARLI - KAMİL CANKILIÇ - YUNUS ÖZHANLI/ELAZIĞ-İHA)

BAŞBAKAN BİNALİ YILDIRIM, BERABERİNDEKİ MİLLİ SAVUNMA BAKANI FİKRİ IŞIK, İÇİŞLERİ BAKANI EFKAN ALA, SAĞLIK BAKANI RECEP AKDAĞ, AİLE VE SOSYAL POLİTİKALAR BAKANI FATMA BETÜL SAYAN KAYA VE GENELKURMAY BAŞKANI ORGENERAL HULUSİ AKAR İLE ELAZIĞ’A GELDİ. BAŞBAKANLIĞA AİT "ATA" UÇAĞI İLE KENTE GELEN BAŞBAKAN YILDIRIM VE BERABERİNDEKİLER, TERÖRİSTLERİN BOMBA YÜKLÜ ARAÇLA DÜZENLEDİĞİ SALDIRI YÜZÜNDEN 3 POLİSİN ŞEHİT OLDUĞU, 14’Ü AĞIR, 170 KİŞİNİN YARALANDIĞI İL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ’NÜ ZİYARET ETTİ. PATLAMA BÖLGESİNDE İNCELEMELERDE BULUNAN BAŞBAKAN YILDIRIM, ARDINDAN YETKİLİLERDEN BİLGİ ALDI. (İHA/ELAZIĞ-İHA)

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız