SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Malatya'ya Dar-ül Rifat Derlerdi..'

A- A+ PAYLAŞ

Belediye Başkanı Cemal Akın, hafta sonunda Fox TV'de Doğa Rutkay'ın sunduğu "Şehirde Bir Gün" adlı programda, Malatya'yı anlattı.

Programla ilgili olarak Belediye Basın Bürosu'nun bülteninde şu açıklama yeraldı:

"Belediye Başkanı H. Cemal Akın, Fox TV’de yayınlanan ve sunuculuğunu Doğa Rutkay Aziz’in yaptığı “Şehirde Bir Gün” isimli programa konuk olarak katılıp, Malatya ve Belediye hizmetleri hakkında bilgiler verdi.

Geçtiğimiz günlerde Malatya’da çeşitli çekimler yapan ve 28 Temmuz Cumartesi günü saat 12.30’da yayınlanan “Şehirde Bir Gün” isimli programda, başta kayısı olmak üzere Malatya’nın tarihi, turistik yerleri ile Malatya mutfağı hakkında bilgilere yer verildi.

Programa konuk olarak katılan Belediye Başkanı H. Cemal Akın, Malatya Fuarı ve Kayısı Festivali nedeniyle İl dışından gelen hemşerilerini Malatya’da ağırladıklarını belirterek, “Malatya’nın tarihi çok eskilere dayanmaktadır. Selçuklular’dan itibaren Malatya tarihinden bahsedecek olursak, Selçuklular Malatya’yı Dar-ül Rifat yani seçkin insanların yaşadıkları şehir olarak adlandırmışlardır. Ben Malatya dışında yaşayan tüm hemşerilerime sevgi ve saygılarımı sunuyorum” dedi.

Malatya’yı daha yaşanabilir bir kent haline getirmek için yoğun bir gayret gösterdiklerini ifade eden Belediye Başkanı H. Cemal Akın, Beydağı eteklerinde 60 bin dönüm arazinin imara açılma çalışmalarının devam ettiğini ve 2008 yılı başlarında bu çalışmanın biteceğini söyledi.

Malatya Kentsel Dönüşüm çalışmalarının yaklaşık 2000 dönüm arazi üzerinde sürdürüldüğünü de belirten Başkan Akın, “Malatya’yı kısa süre öncesine kadar gezmemiş olan hemşerilerimize; Malatya tarihinde ilk defa yağmur drenaj kanalları ve araç alt geçitleri yaptığımızı, Sümer, Şeker ve Meyvecilik arazilerinin 3-5 kişinin değil 700 bin nüfuslu Malatya’nın hizmetinde olmak üzere planlandığını ve Bölgenin en modern parkı olacak Sümerpark’ın inşaatının devam ettiğini, Yeni Camii çevre düzenlemesinin de bittiğini anlatabiliriz” dedi.."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız