SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Malatya'ya Davet Etmek Lazım"

A- A+ PAYLAŞ

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, "Niçin, durup dururken bu terör olayları tırmanışa geçti. Bu dönemde neden bu saldırılar yapılıyor? Bunun üzerinde gerçekten hepimizin çok derin düşünmemiz gerekiyor diye inanıyorum" dedi.
 
Malatya Aktif İşadamları Derneği (MAKİAD) tarafından düzenlenen geleneksel iftar yemeğine Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Vali Vekili İnci Sezer Becel, AKP Grup Başkanvekili ve Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal,  AKP Malatya Milletvekilleri Mustafa Şahin, Öznur Çalık, Cemal Akın ve Ömer Faruk Öz, Malatya belediye Başkanı Ahmet Çakır, İnönü üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik, TSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, MESOB Başkanı Şevket Keskin ile birlikte çok sayıda kamu kurum ve kuruluşu yöneticisi ile sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldılar.
 
“TERÖR KONUSUNDA DERİN DÜŞÜNMELİYİZ”
Bir konuşma yapan  Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, "Elim ve mefhur hadiselerden dolayı acımız büyük. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, yakınlarına ve milletimize başsağlığı diliyorum. Bütün şehitlerimize, bu vatan, bu millet uğruna şehit olmuş insanlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum. Son dönemde artan terör hadiselerini gerçekten ciddi bir şekilde düşünmemiz gerekiyor. Niçin, durup dururken bu terör olayları tırmanışa geçti. Bu dönemde neden bu saldırılar yapılıyor? Bunun üzerinde gerçekten hepimizin çok derin düşünmemiz gerekiyor diye inanıyorum. Türkiye doğru yolda olduğu için gerçekten bunlar gerçekleşiyor. Türkiye büyüdüğü için, güçlendiği için, demokraside, ekonomide, dış politika da daha önce hayal dahi edilmeyen noktalara gelindiği için maalesef bu tür olaylarla karşılaşıyoruz. Fakat bunlar Türkiye'nin gelişmesini ve büyümesini durduramayacaktır. Türkiye'nin kardeşliğini, birliğini ve beraberliğini de bozamayacaktır. Daha fazla pekişeceğiz, birliğimizi ve beraberliğimizi daha da güçlendireceğiz. Milletimizi, basiretiyle, medeniyetinden aldığı alt yapı ve güçle bu badireleri de atlatacaktır. Bir taraftan çok daha güçlü bir şekilyde güvenlik politikalarımızı uygularken, bir taraftan da halkımızın yararına olacak politikaları, kalkınmamızı, demokratikleşmemizi devam ettireceğiz. kim ne yaparsa yapsın, Türkiye daha özgür, daha güçlü, daha demokratik bir lüke olma yolunda kararlılıkla devam edecektir" dedi. 
 
"DOĞU'YA YATIRIM YAPILIYORMU DİYENLERİ MALATYA'YA DAVET ETMEK LAZIM"
Bakan Yılmaz, "Doğu'da yatırım olur mu diye gazeteciler bana çok soruyorlar. Doğu'da şartlar nasıl diye soruyorlar. Doğu'da sanayileşme olabilir mi diyorlar.  İstihdam oluyor mu, yatırım yapılıyor mu, bir ilgi var mı Doğu'ya diyorlar. Böyle soranları Malatya'ya davet etmek lazım. Malatya Doğu'nun göbeğinde bir ilimiz. Çok şükür hızlı bir şekilde sanayileşen, kalkınan gelişen bir ilimiz" diye konuştu.
 
"TÜRKİYE'NİN BÜNYESİ SAĞLAM, ORTADA NE KADAR MİKROP OLURSA OLSUN ETKİLEMEZ"
Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, geleceğe dönük proje ve politika çerçevelerini ortaya konulacağını belirterek, "Çok şükür Türkiye sağlam bir bünyeye sahip. Bünyemiz sağlam olduğu sürece ortada ne kadar mikrop olursa olsun, size çok zarar vermez. Ama bünyeniz zayıfsa, en küçük esintide, en küçük mikropla  etkilenir, rahatsızlanırsınız" ifadelerini kaydetti. 
 
BAŞKANLARDAN TERÖR VURGUSU 
Törende konuşan MAKİAD Başkanı Ömer Fatin Nalçacı, son dönemde meydana gelen terör olaylarına tepki göstererek, "Bizim birlik ve beraberlik içinde olmamız gerekiyor" dedi.
 
12 Eylül referandumu ve 12 Haziran seçimleri ardından yeni anayasa konusunda bir beklenti oluştuğunu belirten Nalçacı, sivil anayasanın en büyük beklenti olduğunu kaydetti. 
  
İstikrarın sürmesini istediklerini ifade eden Nalçacı, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da üretimin artması için yeni bir teşvik politikasının da uygulanması gerektiğini vurguladı. 
  
Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç ise, "Ülke büyüme ve istikrarı ortaya koyduğunda terör olayları tırmanışa geçiyor. Terör akıttığı kanı içinde boğulacaktır. İnanç birliği bu ülkeyi hiç bir zaman terörü hedefine ulaştırmayacaktır" diye konuştu. Erkoç, yeni anayasanın da yapılması gerektiğini vurguladı. 
  
Törende Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz'a MAKİAD tarafından bir tablo ve kayısı hediye edildi. Törende ayrıca MAKİAD'a yeni üye olan 23 kişiye de plaketleri Bakan Yılmaz tarafından verildi.
 
"KAYISI HUZURUN TEMİNATI.."

Yılmaz, Malatya Ticaret ve sanayi Odası’nı  da ziyaret etti. Burada İş Dünyası Platformu üyeleri ile buluşan Bakan Yılmaz, Malatya’da huzurun olmasında kayısının büyük katkısının olduğunu söyledi. 
 
Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Erkoç’u makamında ziyaret eden Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Malatya’nın son yılardaki kalkınmasının özgüvene sahip iş adamlarından kaynaklandığını söyledi. Daha sonra Malatya’daki 11 Sivil Toplum Örgütü’nün bir araya gelerek oluşturduğu İş Dünyası Platformu üyeleri ile bir toplantı yapan Bakan Yılmaz burada, temsilcilerin sorunlarını dinledi. 
 
Toplantının açılışında konuşma yapan Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, hükümetin desteği ile Malatya’nın son yılarda kalkınmada atağa geçtiğini belirterek,”Özelikle fabrikalaşma oranındaki artış ve istihdamdaki artış dikkate alındığında Malatya verilen teşviki en iyi şekilde kullanan ilerin başında gelmektedir. Hükümetimiz bölgeye yönelik kalkınma modeli içinde, bölgesel kalkınma modelini de dahil etmelidir. Doğu Anadolu’nun top yekün birlikte kalkınması için yeni projeler gerçekleştirmelidir.” İfadesini kullandı. Daha  sonra söz alan STK temsilcileri de sorunları dile getirdi. 
 
Özelikle Kayısının kent için önem arz ettiğini belirten STK temsilcileri, geçtiğimiz yıl Kayısıya sağlanan 90 milyon avans sayesinde fiyatların dengede olduğunu bunun önümüzdeki yılda sağlanması gerektiği yönünde Bakan Yılmaz’dan talepte bulundular. STK Temsilcileri, özelikle üreticilere en az 6 ayı kapsayan sıfır faizli kredi verilmesi talebinde bulundular. 
 
Daha sonra söz alan Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz Kayısının Malatya için büyük önem taşıdığını belirterek şu ifadeleri kulandı,” Malatya inanılmaz hareketli ve huzurlu bir şehir. Bu huzurun sağlanmasında kayısının büyük önemi var. Çünkü kayısı sosyal bir ürün. Kayısının dünyada hak ettiği yere gelmesi için elimizden geleni yapmalıyız. Özelikle Fırat Kalkınma Ajansı’nı devreye sokarak yeni projeler geliştirilmeli ve kayısıya bu yöntem kullanılarak destek verilmelidir”
 
Bakan Yılmaz’ın Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaretinde Oda Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç tarafından kayısı ikram edildi. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız