SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Malatya'ya Duble Kazık!.."

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:43:05
A- A+ PAYLAŞ

CHP Milletvekili Veli Ağbaba, Malatya'yı da kapsayan sağlık hizmeti özelleştirilmesine tepki gösterdi ve ayrıca Malatya Devlet Hastanesi'nin yıkılmaması gerektiğini, kentin doğu kesimine hizmetini sürdürmesi gerektiğini söyledi.

Ağbaba, TBMM genel kurulunda yaptığı konuşmada, KESK yöneticilerine yapılan operasyonlara tepki gösterdikten sonra, Malatya'nın sağlık projeleri ve sorununa değindi. 

Ağbaba, AKP'nin Malatya'yı da kapsayan ve kamu sağlık hizmetlerinin özelleştirilmesi anlamına gelen "Şehir Hastaneleri" projesini de eleştirdiği konuşmasında şöyle dedi:

"Değerli arkadaşlar, değerli milletvekilleri; hepinizin bildiği gibi Malatya sadece kayısısıyla ünlü bir şehir değil. Malatya hem yetiştirmiş olduğu siyasetçilerle hem de… Malatya’yı hem Türkiye’de hem de dünyada bir marka yapan bir özelliği daha var, o da: Malatya İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezini dünyanın ikincisi, Türkiye’nin birincisi yapan Karaciğer Nakil Merkezi. Malatya’nın karaciğer nakli konusunda marka olması konusunda büyük katkılar sağlayan ama kendisi bugün maalesef karaciğer nakli olma noktasına gelen, bugün hastanede yatan Fatih Hilmioğlu’na bir Malatyalı olarak teşekkür etmeyi bir görev olarak biliyorum. Tabii, bu merkezin büyümesinde, bu merkezin bu hâle gelmesinde, o Karaciğer Nâkil Merkezinin başında bulunan başta Profesör Doktor Sezai Yılmaz ve arkadaşlarını da kutluyorum.

Değerli arkadaşlar, Malatya’da iki devlet hastanesi var. Bunlar TOKİ’ye devredilip yerine yeni bir devlet hastanesi yapılıyor. Malatya’ya çevre yolunu çok gören zihniyet, maalesef duble yol değil, duble kazık atıyor. Birleştirilen, yıkılması düşünülen hastanelerin biri yani yapılan hastanenin karşısında. Yeni yapılan hastane Malatya’nın batı girişinde. Yıkılması düşünülen ikinci hastane Malatya’nın doğu girişinde. Sayın Bakan, şimdi, sizden bir şey rica etmek istiyorum. Bu, Malatyalıların ortak isteği. Malatya’da her siyasi görüşten insanın Ticaret Sanayi Odası, Esnaf Odası, Ziraat Odası, sendikacısı yani Malatya’daki herkesin ortak isteği şu: Malatya’nın doğu girişindeki Malatya Devlet Hastanesinin yıkılmasını istemiyor Malatyalılar. Bu hastanenin burada hizmet vermesini Malatya’nın büyümesi açısından, Malatya’nın gelişmesi açısından ve sağlık anlamında büyümesi açısından anlamlı olduğunu düşünüyorlar. Bu kararı bir kez daha gözden geçirmenizi bir Malatyalı olarak sizden rica ediyorum. Tabii, burası yıkılırsa, muhtemelen TOKİ burayı alışveriş merkezi yapacak ya da bir bina yapacak; buna izin verilmemesini, bu kararın bir kez daha gözden geçirilmesini sizden rica ediyorum.

Değerli arkadaşlar, tabii, karaciğer nakil merkeziyle, Turgut Özal Tıp Merkeziyle Malatya önemli bir sağlık merkezi, ancak ilçelerimizde birçok problem var. Bunları sadece bir cümleyle söylemek istiyorum, bir örnek vermek istiyorum. Arapgir Devlet Hastanemizde genel cerrah var, ama maalesef, anestezi uzmanı yok, yani genel cerrah ne anlam ifade eder, onu da sizin takdirlerinize bırakıyorum.

Şimdi, tabii, bu kanunla sağlık özelleşmiş olacak. Aslında AKP’nin çılgın projelerinden birisi budur, yani o kanal projesinden sonra belki en çılgın projesi bu projedir. Satacak hiçbir şey kalmayınca, şimdi, bunu, bir özelleştirme mantığıyla hastayı müşteri gören, doktoru tüccar gören bir mantıkla bu kanun geçirilmek isteniyor, ama bu kanun doğru bir kanun değildir. Şehir hastanesi ihalelerini alan şirketler sanki otoyol işletecekmiş gibi -bu kanuna göre- bir doluluk oranı vaat ediliyor ve değerli milletvekilleri, bu tamamen birilerini zengin etmeye, birilerini büyütmeye yönelik bir projedir.

Sağlığın özelleştirilmemesi gerektiğini ifade ediyor, bu konuda Malatya’yla ilgili düşüncelerimizi bir kez daha gözden geçirmenizi rica ediyor, hepinizi saygıyla selamlıyorum."

ARŞİV FOTO: Şeker Fabrikası arazisine yaptırılan hastane karşılığında TOKİ'ye devredilen ve yıkılması gündemde olan Malatya Devlet Hastanesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız