SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya'ya Ek Hac Kontenjanı

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Müftü Vekili Mahmut Karatepe, kutsal topraklara yolculuk için 490 ek kontenjan verildiğini açıkladı.

Malatya Müftü Vekili Mahmut Karatepe, düzenlediği basın toplantısında, 2006-2007 dönemi hac kesin kayıtları için kente daha önce 376 kişi Diyanet, 250 kişi de acente vasıtasıyla olmak üzere verilen 626 kişilik kontenjan için 7-18 Ağustos 2006 tarihleri arasında kayıtların yapıldığını söyledi.

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın Malatya'ya 490 ek kontenjan verdiğini açıklayan Karatepe, "Ülkemize tanınan ek kontenjandan kente 286 kişi Diyanet, 204 kişi de acente olmak üzere verilen 490 kişilik kontenjan sağlandı. Ek kontenjanlar için kayıtlar 1 Eylül 2006 tarihine kadar devam edecektir. Bu yıl verilen kontenjan toplam olarak değerlendirildiğinde, Diyanet yedek için sıranın bin 20, acente yedek için ise sıranın 749'a kadar geldiği ancak gerek vazgeçebileceklerin yerine yapılacak kayıtlar, gerekse gelebilecek ek kontenjan da göz önüne alındığında bu sıraların daha da üstünde olanlar için kayıt hakkı doğacağı beklenmektedir. Kayıt sırası gelen hacı adaylarının bu haklarının kaybolmaması için kayıt süresi içinde Müftülük'e gelerek, görevlilerin istedikleri belgeleri mutlaka zamanında ibraz etmeleri gerekmektedir" şeklinde konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız