SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Malatya'ya Geldik, Yine Aynı!."

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:23:43
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Şiddeti Önleme ve İzleme Merkezi’nin (ŞONİM) açılışı da Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin’in katılımı ile gerçekleşti.

Vali Vasip Şahin ve AKP Malatya Milletvekili Öznur Çalık ile birlikte Şiddeti Önleme ve İzleme Merkezi’nin açılışını yapan Bakan Şahin, bir süre merkezi bölümlerini gezerek yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı. Bakan Şahin, “Biz Şiddeti Önleme Merkezi’nde yani bu sistemi kurmamızdaki neden ilk gelen vakayı iyi bir şekilde tespit etmemiz gerekiyor. Çünkü neye ihtiyacı var? Hukuki destek mi, psikolojik destek mi, bir sağlık hizmetimi gerekiyor, bir kolluk kuvvetimi gerekiyor, bunların önce bir analizi gerekiyor. O vakanın inceleme raporlarına göre de hızlı bir şekilde tedavisi gerekiyor. Şimdi bu sistemi 7 gün 24 saat çalışan bir sistem. 7 bakanlığın Baro, Üniversitede dahil birimleri burada. Kolluğa gitmesine gerek yok, polis burada, hastaneye gitmeye gerek yok, basit bir tedavi gerektiriyorsa hemşire burada, eğer bir meslek edinme ihtiyacı varsa, İŞKUR temsilcisi burada. Amacımız sorun olarak yaşanmış olduğu şiddetle mücadelede daha fazla enerjisini kaybetmeden, daha fazla enerji kaybetmeden, kurum kurum, kapı kapı dolaşmadan bütün hizmetin aynı çatı altında olduğu sistemi hayata geçirmek. Bunlar daha önce kayıt dışıydı. Şimdi kayıt içine alınarak bir network oluşturuldu. Orada bizim çıkarttığımız sonuç, neden şiddet uygulanıyorun nedenlerine göre bizim tedbirleri arttırmamız gerekiyor. Biz onun üzerine geçen ay Ankara’da yaptığımız çalışma da, 4 aylık analize baktığımız zaman en büyük nedenin alkol ve uyuşturucu olduğunu gördük. Şimdi Malatya’ya geldik, yine aynı. En büyük şiddet uygulayan, uygulama nedeninin alkol olduğunu ve uyuşturucu madde kullanımı olduğunu gördük. Dolayısıyla kadına yönelik şiddetin kendi içinde ayıracak bir durumdan daha çok toplumun bütün sorunlarının bir sonucu olarak karşımızda duruyor. Bu yaptığımız çalışmaların sonucunda şunu başarmış olduk; yıllara göre kadına yönelik şiddetten dolayı ölüm vakası sayısını azaltıyoruz. Bu yıl 177’den 165’e düştü. Amacımız bunu hızlı bir şekilde sıfırlamak. O yüzden nedenleri ve sonuçları üzerinde hem bilim dünyası ile hem sivil toplum kuruluşları ile bütün paydaşlarımızla çok yoğun bir çalışma içerisindeyiz” şeklinde bilgi verdi.

Bakan Şahin, kurum çalışanları ile kısa bir sohbet toplantısı gerçekleştirdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız